Home ΗΠΑ Υπουργείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών του…ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ!!!

Υπουργείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών του…ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ!!!

by _
0 comment 166 views
Υπουργείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών
Υπουργείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών

Υπουργείο της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για την απελευθέρωση εκατομμυρίων γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών του…ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ!!!

10/03/2022

Το έργο αντιμετώπισε σκληρή αντίδραση από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές, οι οποίοι για χρόνια υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν αρκετές μελέτες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν τα γενετικά τροποποιημένα έντομα στο περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές. Αρκετές ομάδες έχουν απειλήσει ακόμη και να καταθέσουν μήνυση κατά της EPA σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν την πρωτοβουλία.

Εκατομμύρια γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα μπορούσαν σύντομα να απελευθερωθούν στις πολιτείες των ΗΠΑ, Φλόριντα και Καλιφόρνια, ως μέρος ενός προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού των εντόμων, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η βρετανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxitec, η οποία βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, δήλωσε ότι έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ για την απελευθέρωση των κουνουπιών στη φύση.

«Η ομάδα μας είναι εξαιρετικά περήφανη που έλαβε μια ακόμη έγκριση ορόσημο από την EPA. Αυτή η επέκταση των προσπαθειών μας στις ΗΠΑ αντανακλά τις ισχυρές συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει με ένα μεγάλο και ποικίλο φάσμα ενδιαφερομένων σε τοπικό, πολιτειακό και εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Gray Frandsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Oxitec.

Στόχος του έργου είναι η μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών Aedes aegypti, τα οποία μπορούν να μεταδώσουν επιβλαβείς ασθένειες όπως ο κίτρινος πυρετός, ο δάγγειος πυρετός, ο Ζίκα και η τσικουνγκούνια.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν τη λεγόμενη στείρα τεχνική – τα γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια ζευγαρώνουν με θηλυκά, τα οποία στη συνέχεια παράγουν απογόνους, αλλά μόνο οι «γιοι» επιβιώνουν, ενώ οι «κόρες» πεθαίνουν πριν φτάσουν στην ωριμότητα. Τα αρσενικά κουνούπια κληρονομούν το «στείρο γονίδιο» και το μεταδίδουν σε άλλες γενιές.

Ως αποτέλεσμα, ο γυναικείος πληθυσμός των εντόμων μειώνεται δραστικά. Η τελευταία λεπτομέρεια είναι σημαντική, καθώς μόνο τα θηλυκά κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες και δαγκώνουν ανθρώπους, ενώ τα αρσενικά όχι. Τα έντομα που αναπτύχθηκαν από την Oxitec φθορίζουν κάτω από ορισμένα φώτα, κάτι που επιτρέπει στους επιστήμονες να εντοπίσουν και να εντοπίσουν τους απογόνους των κουνουπιών.



Η βρετανική εταιρεία είπε ότι είχε κάνει πειράματα χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένα κουνούπια στα νησιά Κέιμαν και τη Βραζιλία, λέγοντας ότι ήταν επιτυχημένα. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Φλόριντα πέρυσι.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι του έργου υποστηρίζουν ότι η πρωτοβουλία πρέπει να σταματήσει καθώς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το πώς τα τροποποιημένα κουνούπια ενδέχεται να επηρεάσουν το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

“Πρόκειται για μια καταστροφική κίνηση που είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Μόλις απελευθερώσετε αυτά τα κουνούπια στο περιβάλλον, δεν μπορείτε να τα ανακαλέσετε. Αυτό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να δημιουργήσει προβλήματα που δεν έχουμε ήδη”, δήλωσε η Dana Perls.

Υπεύθυνος προγράμματος τροφίμων και τεχνολογίας στο Friends of the Earth, ένα διεθνές δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων.



Η κα Perls τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία ότι τα τροποποιημένα έντομα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα υβριδικό είδος, το οποίο θα μπορούσε να είναι δύσκολο να εξαλειφθεί. Επισήμανε επίσης την έλλειψη ευρέως διαδεδομένων, αξιολογημένων επιστημονικών δεδομένων από το πείραμα στη Φλόριντα πέρυσι.

Την ανησυχία της Dana Perls απηχούσε ο Jaydee Hanson, διευθυντής πολιτικής στο Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο οποίος είπε ότι το πείραμα είναι “περιττό και ακόμη και επικίνδυνο, καθώς δεν υπάρχουν τοπικά επίκτητα κρούσματα δάγκειου πυρετού, κίτρινου πυρετού, chikungunya ή Zika στην Καλιφόρνια”. .

Η Meredith Fensom, επικεφαλής των παγκόσμιων δημοσίων υποθέσεων της Oxitec, είπε ότι το έργο της εταιρείας σχεδιάστηκε με γνώμονα το περιβάλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://sputniknews.com/20220310/us-government-department-gives-green-light-to-release-millions-of-genetically-modified-mosquitoes-1093749735.html

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr