Home ΗΠΑ Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον λέει ότι «ο Πούτιν περίμενε» να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ στη δεύτερη θητεία του ο Τράμπ

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον λέει ότι «ο Πούτιν περίμενε» να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ στη δεύτερη θητεία του ο Τράμπ

by _
0 comment 193 views
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον λέει ότι «ο Πούτιν περίμενε» ο Τραμπ να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ στη δεύτερη θητεία του
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον λέει ότι «ο Πούτιν περίμενε» ο Τραμπ να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ στη δεύτερη θητεία του

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον λέει ότι «ο Πούτιν περίμενε» να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ΝΑΤΟ στη δεύτερη θητεία του ο Τράμπ

Bryan Metzger 4 Μαρτίου 2022, 12:38 μ.μ


Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον δήλωσε ότι ο Πούτιν «περίμενε» να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ ο Τράμπ
Είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι ο Τραμπ θα είχε αποχωρήσει από τη συμμαχία εάν κέρδιζε μια 2η θητεία.
Ο Μπόλτον είπε επίσης ότι το «κύριο ενδιαφέρον» του Τραμπ για την Ουκρανία ήταν ότι προσπαθούσε «να βρει τον διακομιστή υπολογιστή της Χίλαρι Κλίντον».

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περίμενε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης εάν είχε κερδίσει μια δεύτερη θητεία ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπόλτον έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια μιας εικονικής εκδήλωσης με την Washington Post σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπου ο Μπόλτον έκανε ως επί το πλείστον κριτικές για την εξωτερική πολιτική του σημερινού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην περιοχή. Στο τέλος της εκδήλωσης, ρωτήθηκε από τον Michael Duffy της Post για το πόσο κοντά έφτασε ο Τραμπ στην απόσυρση της χώρας από το ΝΑΤΟ, μια διαμλαντική συμμαχία ασφάλειας που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

«Νόμιζα ότι είχε βάλει το πόδι του στην άλλη μεριά, αλλά τουλάχιστον δεν αποσύρθηκε τότε», είπε ο Μπόλτον, ο οποίος έγραψε στα απομνημονεύματά του σχετικά με το ενδεχόμενο του Τραμπ να αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ το 2018.

“Σε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ, νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να είχε αποσυρθεί από το ΝΑΤΟ. Και νομίζω ότι ο Πούτιν το περίμενε αυτό”.



Τα τελευταία σχόλια του Μπόλτον έρχονται λίγες μέρες αφότου είπε στο Newsmax ότι ο Τραμπ «ελάχιστα ήξερε πού βρισκόταν η Ουκρανία [στον χάρτη]», απωθώντας έναν οικοδεσπότη που είπε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν «σκληρός με τη Ρωσία».

Ερωτηθείς εάν ήταν ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ χειρίστηκε την Ουκρανία, ο Μπόλτον επέκρινε το πρώην αφεντικό του.

«Νομίζω ότι πήγε πολύ άσχημα», είπε ο Μπόλτον. «Ήταν δύσκολο να γίνουν συζητήσεις για γεωστρατηγικά ζητήματα όταν το κύριο ενδιαφέρον του προέδρου ήταν να στείλει…τον Ρούντι Τζουλιάνι να δει τον [Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ] Ζελένσκι για να βρουν τον διακομιστή υπολογιστή της Χίλαρι Κλίντον.

Πρόσθεσε ότι η θέση της Ουκρανίας στη «συστάδα της αμερικανικής προεδρικής πολιτικής» τα τελευταία χρόνια δυσκόλεψε τον Ζελένσκι να δημιουργήσει μια σωστή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες ο Μπόλτον είπε ότι ήταν ο «δυνητικά πιο σημαντικός υποστηρικτής της Ουκρανίας».



Ο Τραμπ παραπέμφθηκε για πρώτη φορά επειδή παρακράτησε στρατιωτική βοήθεια 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να πιέσει τον Ζελένσκι να ξεκινήσει έρευνα κατά του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ για κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Μπόλτον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο πρώην υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ανησυχούσαν για τη συμπεριφορά του Τραμπ εκείνη την εποχή. «Όλοι μας νιώσαμε ότι χρειαζόμασταν να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Ουκρανίας και ήμασταν τρομοκρατημένοι με αυτό που έκανε ο Τραμπ», είπε.

ΠΗΓΗ >> https://www.businessinsider.com/bolton-putin-waiting-for-trump-to-withdraw-from-nato-in-2nd-term-2022-3?

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr