Home ΔΙΕΘΝΗ To Siper σπάει τον “γόρδιο δεσμό” των S-400 στην Τουρκία; Αμερικάνικο Think Tank: Αυτή είναι η διπλωματική διέξοδος του Ερντογάν!

To Siper σπάει τον “γόρδιο δεσμό” των S-400 στην Τουρκία; Αμερικάνικο Think Tank: Αυτή είναι η διπλωματική διέξοδος του Ερντογάν!

by _
0 comment 219 views

Κόσμος 

To Siper σπάει τον “γόρδιο δεσμό” των S-400 στην Τουρκία; Αμερικάνικο Think Tank: Αυτή είναι η διπλωματική διέξοδος του Ερντογάν!


Με φανφάρες και περίσσιο ενθουσιασμό, μια φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα περιέγραψε την επιτυχημένη δοκιμή του Siper και την προσδοκία ότι το σύστημα αεράμυνας θα ανταγωνιστεί τους ρωσικής κατασκευής S-400, υπενθυμίζοντας στη Μόσχα πόσο αναξιόπιστος σύμμαχος παραμένει η Τουρκία στις καυτές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, της Μέσης Ανατολής, και του – επί του παρόντος – “καυτού” μετώπου της Ουκρανίας.

“Η αντικατάσταση των S-400, θα έκανε το Siper προϊόν ορόσημο για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και, το πιο σημαντικό, θα μπορούσε να βγάλει το μέλος του ΝΑΤΟ από ένα πολιτικό μποτιλιάρισμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχοντας μια σωτήρια έξοδο από το αίνιγμα των S-400 που δημιούργησε η ίδια η Τουρκία”, όπως επισημαίνεται στο think tank Atlantic Council.

“Η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα μια δεκαετία αφότου επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνά της. Το 2012, η Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, προκαλώντας αύξηση της έντασης με τη Ρωσία, τον κύριο υποστηρικτή του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Τα μέλη του ΝΑΤΟ απάντησαν αναπτύσσοντας αμυντικά συστήματα στα σύνορα με τη Συρία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7069158_siper-spaei-ton-gordio-desmo-ton-s-400-stin-toyrkia-amerikaniko-think-tank-ayti

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr