Home ΗΠΑ Εμβόλιο κορωνοϊού: «Αδειάζει» τον Τραμπ ο Έλληνας CEO της Pfizer

Εμβόλιο κορωνοϊού: «Αδειάζει» τον Τραμπ ο Έλληνας CEO της Pfizer

by _
0 comment 57 views

Εμβόλιο κορωνοϊού: «Αδειάζει» τον Τραμπ ο Έλληνας CEO της Pfizer


Ο Άλμπερτ Μπουρλά ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε συζήτησε τις κατευθυντήριες γραμμές του FDA για τα εμβόλια με τον Λευκό Οίκο – Ζητά ανεξαρτησία της επιστήμης και όχι πολιτικοποίηση της ανάπτυξης των εμβολίων

Στο «άδειασμα» του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, που με σειρά αναρτήσεών του στο twitter όχι μόνον τονίζει ότι ουδέποτε συζήτησε με τον Λευκό Οίκο για τις κατευθυντήριες γραμμές του αμερικανικού Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, αλλά υπεραμύνθηκε της ανεξάρτητης επιστημονικής έρευνας.

Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η νέα οδηγία του FDA για παρακολούθηση όσων μετέχουν στις κλινικές δοκιμές για τουλάχιστον δύο μήνες πριν την αίτηση για έγκριση του εμβολίου, κάτι που αποκλείει την κυκλοφορία του στην αγορά πριν τις αμερικανικές εκλογές. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τις επιδιώξεις του  Ντόναλντ Τραμπ,που θεωρεί ότι ένα αμερικανικό εμβόλιο πριν την προεδρική εκλογή, θα έχει αντίκρισμα στις κάλπες.

«Η Pfizer ουδέποτε συζήτησε τις κατευθυντήριες γραμμές του FDA για το εμβόλιο για τον Covid-19 με τον Λευκό Οίκο και δεν θα το κάνει ποτέ, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την ανεξαρτησία του οργανισμού» τονίζει ο Μπουρλά.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr