Home ΔΙΕΘΝΗ Λιβύη: Τουρκικές κινήσεις για απόβαση στη Σύρτη -80 νεκροί για Τούρκους-GNA

Λιβύη: Τουρκικές κινήσεις για απόβαση στη Σύρτη -80 νεκροί για Τούρκους-GNA

by _
0 comment 279 views

Ένοπλες Συρράξεις 

 Ενημερώθηκε στις: 

Λιβύη: Τουρκικές κινήσεις για απόβαση στη Σύρτη -80 νεκροί για Τούρκους-GNA


ΟΤαξίαρχος Sharaf al-Din al-Alwani, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας,δήλωσε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει να ελέγξει την πόλη της Σύρτης λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της θέσης της στη Μεσόγειο, εκτός από την ύπαρξη δύο σημαντικών αεροπορικών και θαλάσσιων βάσεων σε αυτήν.

Ο Al-Alwani ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του προς την εφημερίδα Al-Ain ότι η στρατιωτική σημασία της Σύρτης οφείλεται στον ομώνυμο κόλπο, ο οποίος χωρίζει τη Λιβύη κυριολεκτικά σε δύο μέρη.

Η Σύρτη είναι η κορυφή ενός νοητού τριγώνου που ορίζεται από τρία σημεία, που το ένα απέχει 280 χλμ. από το νότο έως το Waddan, το άλλο την ίδια απόσταση περίπου μέχρι την Al-Jufra, η οποία είναι η πύλη προς τα νότια, ενώ απέχει σχεδόν την ίδια απόσταση και από τη Μισράτα στα δυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/6946045_libyi-toyrkikes-kiniseis-gia-apobasi-sti-syrti-80-nekroi-gia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr