Home Greek News Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

by _
0 comment 91 views

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/(Presidential Press Service via AP, Pool)

Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Εκβιάζει ανοιχτά την Ευρωπαϊκή Ένωση με περαιτέρω εντατικοποίηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών…

/

 Τελευταία Ενημέρωση

Συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος, αφού άνοιξε τις πύλες εξόδου από τη χώρα του για πρόσφυγες και μετανάστες, εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με περαιτέρω εντατικοποίηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αν δεν τον διευκολύνουν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία. Μέσα στις πολλές δηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει τις τελευταίες ημέρες, στη διάρκεια ομιλίας του ανέφερε ότι η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα, ενώ έδειξε βίντεο με τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, μαζί με εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μετά την επίθεση σε 36 μάρτυρές μας (σ.σ. σε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία). Το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ αναφέρει: “Εχει δικαίωμα ασύλου σε άλλες χώρες και να αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας από αυτές τις χώρες”. Σήμερα, κάθε χώρα που κλείνει τα σύνορά της, προσπαθεί να στείλει πίσω τη βάρκα βυθίζοντας ή χτυπώντας την. Αυτό έκανε η Ελλάδα. Βύθισε βάρκες και άφησε μωρά να πεθάνουν μαζί με τις μανάδες τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε τα εξής: «Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», ενώ έκανε και αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και πόσο θα επηρεαστεί αυτή από την αύξηση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών: «Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (η μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ζήτησε από τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, να εξοπλίσει τη χώρα του με πολεμικό υλικό για τις επιχειρήσεις που διεξάγει στην Ιντλίμπ.

Πηγή >> https://www.ethnos.gr/politiki/91968_erntogan-i-ellada-bythizei-barkes-me-gynaikopaida

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr