Home Greek News Έρχεται η πλήρης κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) εντός των μηνών…

Έρχεται η πλήρης κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) εντός των μηνών…

by _
0 comment 160 views

Έρχεται η πλήρης κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) εντός των μηνών…

-του Ιωάννη Κουντούρη | Αθήνα | 20.49, 28 Ιουν. 2018 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου ειδήσεών μας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ» (GreekNewsOnDemand.com), πέρασε απο την Βουλή πρίν απο ένα μήνα περίπου -και κάτω από τη μύτη μας Έλληνες– η άρση των capital τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. 
Είδαμε πρόσφατα μια χαλάρωση στο όριο ανάληψης κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Αυτη είναι βέβαια μια πληροφορία που την τσεκάραμε χωρίς να έχουμε κάτι άλλο σαν απόδειξη. Προέρχεται από βαθείς κύκλους του Υπ. Οικονομικών της Ελλάδος, αυτό μόνο μπορούμε να σας πούμε….ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ… ?
Μην εκπλαγείτε άμα βρείτε στο διαδίκτυο σχετικές αναφορές απο τραπεζικούς κύκλους.
Όμως, ήταν ο υποφαινόμενος που σας είχε αποκαλύψει πριν 3 χρόνια, μέσω του άλλου μου του ιστολογίου, 300Sploggers.com, και της Ελεύθερης Ώρας, τις πρώτες εκδόσεις της νομοθετικής πράξεως της τραπεζικής αργίας πριν από οποιοδήποτε άλλον δημοσιογράφο στην Ελλάδα που οδήγησε όλη την Ελλάδα σε αυτό το παράνομο καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων.

Διαβάστε το ακόλουθο να καταλάβετε…

Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ της Τραπεζικής Αργίας πρώτα απο το 300Sploggers.com! 

Ιωαν. Κουντούρης
29 Ιουνίου 2015
14:55 (ώρας Λος Άντζελες)

Το άθρο μου εδώ έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη Τρίτη (στην 1 Ιουλίου 2015) στην εφημερίδα ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΩΡΑ…

 

Εχθές στις 28 Ιουνίου του 2015, έπεσε ξαφνικά στην αντίληψή μου ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο που δεν ήταν τίποτε άλλο εκτός απο την ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Ελληνικής κυβερνήσεως η οποία ορίζει τι θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα όσον αφορά στην τραπεζική αργία που έχει ήδη τεθεί εν ισχύι απο 28 Ιουνίου 2015 έως την 6 Ιουλίου του 2015.

 

Εγώ έτυχα να είμαι ο επίσημος μεταφραστής  της εν λόγω πράξης και έπεσε πρώτα στα χέρια τα δικά μου απο τον αρχικό συντάκτη του κειμένου αυτόυ το οποίο μετάφρασα εγώ απο τα Ελληνικά στα Αγγλικά για τους εταίρους της Ελληνικής κυβέρνσης απο την Ευρώπη.  Την πράξη αυτήν την έχετε πρώτα απο εμένα, τον Ιωάννη Κουντούρη, και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά απο το ιστολόγιό μου, 300Sploggers.com.

Ένα πράγμα κλείδι θέλω να τονίσω εδώ είναι:  πρώτον, αυτό το κείμενο συντάχθηκε πολύ γρήγορα αργά την νύχτα της Κυριακής διαρκώντας μέχρι τις 2 το πρωί της Δευτέρας, και ότι, δεύτρον, υπέστη αναθεωρήσεις με συμαντικές αλλαγές, τις οποίες προφανώς δεν θα μπορέσει τελικά η Ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει.  Δηλαδή, αυτή τη δουλειά την κάνανε προφανώς στα γρήγορα!

 

Το κείμενο αυτό μου έφτασε αργά εθχές το βράδυ στις 5 το βράδυ (ώρας Λος Άντζελες, είμαστε 10 ώρες πίσω απο την Ελλάδα) προς μετάφραση.  Αλλά στις 7 περίπου, η εταιρεία για την οποία εργάζομαι, η οποία είχε προσληφθεί η ίδια απο την Ελληνική κυβέρνση για να γίνει αυτή η μετάφρασις, μου έστειλε άλλο κείμενο αναθεωρημένο σημαντικά απο την αρχική έκδοσιν της ίδιας νομοθετικής πράξεως.  Π.χ., όπως βλέπετε εδώ παρακάτω, στην παράγραφο 4 της πρώτης εκδόσεως του εν λόγῳ κειμένου, είναι εύκολο να δει κανείς ότι υπάρχουν ξεκάθαρα ονόματα Ελλήνων πολτικών προσώπων τα οποία εμπρόκειτο να αναλάβουν τις θέσεις αυτής της ειδικής Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους.  Δείτε τα παρακάτω:

 

Αλλά όταν μου έφτασε και το αναθεωρημένο κείμενο στις 7 το βράδυ της ίδιας ημέρας, αυτή η παράγραφος είχε αναθεωρηθεί στο ότι τα ως άνω ονόματα είχαν αφαιρεθεί!  Δείτε παρακάτω τι εννοώ με αυτό το απόσπασμα της ίδιας παραφράφου 4 της αναθεωρημένης εκδόσεως του εν λόγῳ κειμένου:

Κάτι άλλο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πρώτο παραπάνω απόσπασμα της πρώτης έκδοσης της παραφράφου 4, την προεδρία της Επιτροπής αυτής εμπρόκειτο προφανώς να την κατέχει η Γενική Διευθύντρια Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπ. Οικονομικών, η κα. Σταυρούλα Μηλιάκου.  Αλλά όπως μπορείτε να δείτε αμέσως παραπάνω στο δεύτερο απόσπασμα της ίδιας παραγράφου 4, έχει αντικατασταθεί αυτή απο άνδρα· και φυσικά, τα ονόματα, όπως προανέφερα παραπάνω, δεν φαίνονται πλέον σε αυτή τη παράγραφο.Ακούσαμε όλοι σήμερα πως τελικά οι συντάξεις δεν θα είναι προσβάσιμιες στους συνταξιούχους, ενώ στην τελική έκδοση της νομοθετικής πράξης αυτής, άρθ. 1, παρ. 2, που, και πάλι, αφορά την τραπεζική αργία που είναι ήδη εν εξελίξει εν Ελλάδι, δηλώνει τα εξής:«Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας.
Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θα λειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.»Και στην πρώτη έκδοση του ίδιου κειμένου αυτού, αρθ. 1, παρ. 2, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ΠΟΥΘΕΝΆ δεν είχε αναφερεί ειδική διάταξις μόνο και μόνο για τους συνταξιούχους!   Τους ηλικιωμένους τους είχαν ξεχάσει εντελώς!  Δείτε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι όπως εμφανίζεται και στις δύο εκδόσεις του ίδιου κειμένου για να δείτε μόνοι σας τι εννοώ.  Κάντε τη δική σας σύγκριση μεταξύ των δύο εκδόσεων αυτών:

 

Εν ολίγοις, ενεθυμήθησαν τελευταίαν στιγμήν να βάλουν μέσα στο ίδιο κείμενο μιαν διάταξιν για τους συνταξιούχους, αλλά ούτε αυτό δεν τηρεί τώρα η Ελληνική κυβέρνηση γιατί μόλις άκουσα απο το δελτίον ειδήσεων του ΣΤΑΡ ότι η κυβέρνηση είχει προγραμματίσει για αύριο (την 30 Ιουνίου 2015) να αρχίσει να δίνει κανονικά τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αλλά τελικά ούτε αυτό δεν θα μπορέσει να τηρήσει αναγκάζοντας έτσι και τους συνταξιούχους  να υποστούν και αυτοί τους κεφαλαιακούς ελέγχους (capital controls)!  Απ᾽ό,τι φαίνεται, οι συνταξιούχοι (ιδιαίτερα αυτοί που δεν χρησιμοποιούν τις τραπεζικές κάρτες) θα έχουν πρόσβαση στις συντάξεις τους σε συγκεκριμένα πιστωτικά ισρύματα/τράπεζες είτε τούτη την Τετάρτη είτε τη Πέμπτη.  Και μένει να δούμε αν και αυτό θα γίνει τελικά ή όχι!
Εδώ παρακάτω είναι μια πρόγευση, ένα δείγμα του επίσημου ΦΕΚ της κυβέρνησης για την εν λόγω νομοθετική πράξη. Αυτή η έκδοσις είναι στην τελική μορφή της εν λόγω πράξεως:

 

 

Και εδώ παρακάτω θα δείτε ένα στιγμιότυπο της δικής μου μετάφρασης που θα διαβασθεί απο τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελληνικής κυβερνήσεως…

 



– Πατήστε εδώ για τη πρώτη έκδοση της εν λόγω πράξεως
– Πατήστε εδώ για τη τελική έκδοση της εν λόγω πράξεως
– Πατήστε εδώ για τη δική μου μετάφραση

Αρχικός σύνδεσμός >> https://300sploggers.blogspot.com/2015/06/300sploggerscom_28.html

Δείτε επίσης τη σχετική εκπομπή όπου μίλησα για όλ’αυτά στον «ΚΩΔΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ»…

https://www.youtube.com/watch?v=U0e6-1dSgT8

Σε ένα άλλο άρθρο μου με τίτλο «Το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών α λα…Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ!» σας είχα αποκαλύψει τις αθέατες πλευρές του κλεισίματος των τραπεζών…

Το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών του περασμένου Ιουνίου (2015) α λα…ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ…ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

 | -του Ιωάν. Κουντούρη

 

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΒΟΜΒΑ«ΕΚΤΑΚΤΟ! “ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ”;;;», ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΝ…

 

Το όλο ζήτημα σχετικά με τις ύπουλες δραστηριότηες του κ. Γιάννη Στουρνάρα, πριν και μετά την έναρξη της τραπεζικής αργίας, βγήκε στην επικαιρότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, επειδή ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Hans Gergk Schelling, μίλησε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Αυστριακού Κοινοβουλίου δυο μέρες μετά την έναρξη της αργίας της τράπεζων στην Ελλάδα αναφέροντας ότι τα χρήματα από το πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης (ELA), στην πραγματικότητα, είναι κεφάλαιο της Τράπεζας της… Ελλάδος εκθέτοντας έτσι τον Γιάννη Στουρνάρα για το γεγονός ότι, μήτε το ΕΣΚΤ μηδέ η τρόικα, έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, ενώ, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καν απαραίτητο να γίνει αυτό!

 

Ο Στουρνάρας δεν είχε υποβάλει τότε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι στις 25 Ιουνίου του 2015 απέστειλε στην ΕΚΤ την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για πρόσθετη ρευστότητα που χορηγείται από τον ELA, σύμφωνα με το άρθρο 14.4 ΣΛΕΕ (TFEU), όπερ σημαίνει ότι δεν εχρειάζετο να ζητήσει από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης για την άδεια να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες, γιατί είχε την εξουσία να το κάνει…ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

 

Ο Στουρνάρας δεν απέδειξε ποτέ έγγραφα για να αποδείξει και καταδείξει ότι ο αποκλεισμός της πλατφόρμας του TARGET2 απο πλευράς της ΕΚΤ έλαβε πράγματι χώρα με απόφαση να μπλοκαριστούν κεφάλαια σύμφωνα με την παράγραφο 14.4 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ, TFEU), μαζί με την απαραίτητη κύρωση της απόφασης από την ομάδα της Συνόδου Κορυφής! Τα χρήματα ELA ΑΝΗΚΑΝ εξ αρχής…ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. Τότε ΓΙΑΤΙ έκλεισαν οι ελληνικές τράπεζες –και ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ υπο καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων– αναγκάζοντας τους Έλληνες πολίτες να…ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΜΝΗΕΣ;;;!!!

 

ΑΡΑ, ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;;; ΜΑ…ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ, Hellenic Crisis (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ), ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ), ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!…ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΜΩΝ!!!…

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr