Home Greek News Πρόεδρος Συμβουλίου Επιθεώρησης: Πειθαρχικός έλεγχος για την Eισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου

Πρόεδρος Συμβουλίου Επιθεώρησης: Πειθαρχικός έλεγχος για την Eισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου

by _
0 comment 127 views
Πρόεδρος Συμβουλίου Επιθεώρησης: Πειθαρχικός έλεγχος για την Eισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου
Πρόεδρος Συμβουλίου Επιθεώρησης: Πειθαρχικός έλεγχος για την Eισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου

Πρόεδρος Συμβουλίου Επιθεώρησης: Πειθαρχικός έλεγχος για την Eισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου

Στη βάσανο του πειθαρχικού ελέγχου τίθεται πλέον η αποσπασμένη στην ΕΥΠ Εισαγγελέας Εφετών, κα Βασιλική Βλάχου σχετικά με τις αποφάσεις της για την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νικ. Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θαν. Κουκάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Την εντολή έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης Χρήστος Τζανερρίκος, ένα από τα πρόσωπα που είχαν “παίξει” δυνατά για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , αλλά τελικά επιλέχθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Ισίδωρος Ντογιάκος.

Βόμβα” στην Κατεχάκη! 5 στελέχη της ΕΥΠ στο στόχαστρο Ντογιάκου για άσκηση κακουργηματικών διώξεων! – ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι δικηγόροι, δια της Ολομέλειάς τους και του Προέδρου της Δημήτρη Βερβεσού, ζήτησαν πειθαρχικό έλεγχο επανειλημμένα : “…Επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα εάν η αρμόδια Εισαγγελέας διερεύνησε την πλήρωση των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την άρση του απορρήτου ή απλά περιέβαλε με το κύρος της Δικαστικής Αρχής τις εκτιμήσεις και τις ενέργειες της ΕΥΠ, εάν προέβη ή μη σε καταχρηστική και αυθαίρετη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και εάν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που συνέταξαν τη σχετική εισήγηση παρέβησαν το καθήκον τους, με αποτέλεσμα την πολλαπλή παραβίαση του ρυθμιστικού πλαισίου περί απορρήτου. Κάθε άλλη προσέγγιση θα συνιστά καταφανή παράβαση της αρχής της νομιμότητας, που οριοθετεί το καθήκον διερεύνησης και δίωξης των ποινικών αδικημάτων”, ανέφερε ο κ.Βερβεσός.

Βασιλική Βλάχου

Η κα Βλάχου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις



Τελικά, η κα Βλάχου θα κληθεί από Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εξηγήσεις, για τις υποθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά πιθανόν και γενικότερα. Να αιτιολογήσει δηλαδή με ποιο σκεπτικό προχώρησε στην υπογραφή- έγκριση των επισυνδέσεων. Την έρευνα θα διενεργήσει η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ευδοκία Πούλου που θα καλέσει για εξηγήσεις την Εισαγγελέα κα Βλάχου.

Η ίδια φέρεται να είχε υποστηρίξει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ότι το έγγραφο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (όταν ήταν ακόμα Ευρωβουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) περιείχε σειρά (6) υπογραφών από στελέχη της ΕΥΠ και πως η διαδικασία ήταν νόμιμη.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr