Home Greek News Η Κομισιόν «γείωσε» την επιστολή Κ.Μητσοτάκη για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Την εξετάζουμε και θα σας απαντήσουμε»

Η Κομισιόν «γείωσε» την επιστολή Κ.Μητσοτάκη για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Την εξετάζουμε και θα σας απαντήσουμε»

by _
0 comment 271 views

Η Κομισιόν «γείωσε» την επιστολή Κ.Μητσοτάκη για τις τουρκικές γεωτρήσεις: «Την εξετάζουμε και θα σας απαντήσουμε»


«H Koμισιόν παρέλαβε την επιστολή του Πρωθυπουργού τις Ελλάδας», σχετικά με τις τουρκικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο, «την εξετάζει και θα απαντήσει εγκαίρως», ανακοίνωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ.

Με λίγα λόγια η Κομισιόν σκέφτεται πως θα απαντήσει διπλωματικά στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού για τις προαναγγελίες τουρκικών γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα στη συνήθη τακτική της τα τελευταία χρόνια απάντησε στις κινήσεις αμφισβήτησης της κυριαρχίας της με… επιστολές στην ΕΕ σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, οι οποίες πολλές φορές συνοδεύονται από θριαμβολογίες από τα εγχώρια ΜΜΕ.

Όμως φαίνεται πως η Κομισιόν δεν συμμερίζεται τον… ενθουσιασμό καθώς παρόλο που σε πολλά άσχετα διεθνή θέματα «σπεύδει» να πάρει θέση είτε καταδικάζοντας έιτε στηρίζοντας, στην περίπτωση της προαναγγελίας τουρκικών γεωτρήσεων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, θέμα που αφορά άμεσα ένα κράτος μέλος της, «παίρνει» τον χρόνο της. 

Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε πως η Τουρκία να μην τρυπήσει στα «χωρικά ύδατα της Ελλάδας» και όχι στην υφαλοκρηπίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη εστάλη εκτός από την Πρόεδρο της Κομισιόν και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο.

Πηγή >> https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/884821_i-komision-geionei-tin-epistoli-kmitsotaki-gia-tis-toyrkikes

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr