Home Greek News Ο Κατρούγκαλος ανοίγει θέμα συνδιαχείρισης και αναγνωρίζει τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο

Ο Κατρούγκαλος ανοίγει θέμα συνδιαχείρισης και αναγνωρίζει τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο

by _
0 comment 121 views

Ο Κατρούγκαλος ανοίγει θέμα συνδιαχείρισης και αναγνωρίζει τουρκικά δικαιώματα στο Αιγαίο

02/07/2019, 11:27


«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

«Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, μόνο αυτά που της αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, όχι αυτά που θέλει να επιβάλει με τη δύναμή της», τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όσον αφορά την προοπτική συνδιαχείρισης με την Άγκυρα στο Αιγαίο, αποσαφήνισε ότι αυτό θα γίνει μόνο εφόσον έχουν ξεκαθαριστεί οι Οικονομικές Ζώνες.

Διαβάστε κατά λέξη την απάντηση του υπουργού: 

Δημοσιογράφος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης;

Γιώργος Κατρούγκαλος: Η ιστορία της συνδιαχείρισης. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο, εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι οικονομικές ζώνες. Εάν δεν έχουν ξεκαθαριστεί τα νομικά δικαιώματα που έχουν η κάθε μία από τις χώρες.

Εμείς, εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος, επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε και τηνΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα, το ίδιο επιδιώκει πάντοτε και η Κύπρος που κάλεσε ξανά σε διάλογο την Τουρκία. Επιδιώκουμε να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας και την υφαλοκρήπιδα με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και το δίκαιο της θάλασσας» ανέφερε μιλώντας στο One Channel.

https://www.protothema.gr/politics/article/904711/katrougalos-i-agura-ehei-dikaiomata-sto-aigaioti-eipe-gia-sundiaheirisi/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr