Home Greek News Σοβαρή εξέλιξη: Οι δράστες που αφόπλισαν τους λιμενικούς στα Εξάρχεια εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί με «ειδική» εκπαίδευση

Σοβαρή εξέλιξη: Οι δράστες που αφόπλισαν τους λιμενικούς στα Εξάρχεια εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί με «ειδική» εκπαίδευση

by _
0 comment 124 views

Σοβαρή εξέλιξη: Οι δράστες που αφόπλισαν τους λιμενικούς στα Εξάρχεια εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί με «ειδική» εκπαίδευση

Τους αστυνομικούς παρίσταναν οι ένοπλοι που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τους άνδρες του λιμενικού κατά τη διάρκεια επιχείρησης για ναρκωτικά σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» αυτό φαίνεται να έχουν επισημάνει σε καταθέσεις τους, στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, αξιωματούχοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που ήταν παρόντες στο συμβάν.

Πρόκειται για πρακτική που έχουν υιοθετήσει στο παρελθόν οργανωμένες συμμορίες αλλά και ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, στοιχείο το οποίο ενισχύει τη σοβαρότητα όσων φέρονται να διαδραματίστηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης μερικά μόλις μέτρα από την πλατεία Εξαρχείων. Με δυσπιστία πάντως αντιμετωπίζουν τις μαρτυρίες των στελεχών του Λιμενικού τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι άγνωστοι μέχρι σήμερα δράστες κατάφεραν να αφοπλίσουν δύο από τους άνδρες του Λιμενικού δίνοντάς τους εντολές που παραπέμπουν σε άτομα με «ειδική» εκπαίδευση.

Ως παράδειγμα επισημαίνουν ότι τους διέταξαν να βγάλουν από τις θήκες και να τους παραδώσουν τα υπηρεσιακά τους όπλα τραβώντας τα με δύο δάκτυλα από τη λαβή, πρακτική που –σύμφωνα με τους λιμενικούς– διδάσκεται σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον, προκειμένου να προσομοιάζουν σε αστυνομικούς και μάλιστα από «μάχιμες» υπηρεσίες, οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα ή σκουρόχρωμα γιλέκα «μάχης», παρόμοια με εκείνα που φορούν π.χ. οι άνδρες των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας.

Για λίγο όπως γράφει η εφημερίδα, τα στελέχη του λιμενικού πίστεψαν πως είχαν μπροστά τους πραγματικούς αστυνομικούς και μάλιστα φώναξαν προς το μέρος τους: «συνάδελφοι είμαστε». Άλλοι μάλιστα επιχείρησαν να δείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Μόνο όταν ένας από τους ένοπλους κόλλησε το όπλο του στον κρόταφο του λιμενικού κατάλαβαν ότι απέναντί τους δεν είχαν αστυνομικούς.

Από τις μαρτυρίες των στελεχών του Λιμενικού προκύπτει ακόμα ότι: α) οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, β) ο ένας από αυτούς φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο καθώς έδωσε το σύνθημα για αποχώρηση και γ) ότι πράγματι τα άτομα που συγκροτούσαν την ομάδα «κρούσης» διέφυγαν από το σημείο με δύο αυτοκίνητα, το ένα από αυτά μάρκας Renault Scenic.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 8.30 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, σε συνέχεια της σύλληψης ενός Σύρου με ναρκωτικά στον Πειραιά, οκτώ στελέχη του Λιμενικού αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που απελευθέρωσαν μία από τις δύο κοπέλες που είχαν προσαχθεί, ενώ τραυμάτισαν δύο από τους άνδρες που πήραν μέρος στην έρευνα.

Ερωτηθείς για την πληροφορία αυτή στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΘΕΜΑ 104,6» η κυρία Γεροβασίλη απάντησε «για τα όπλα το κρατάμε λίγο».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr