Home Greek News Η Pfizer αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την διακίνηση «επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τα εμβόλια mRNA!!!

Η Pfizer αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την διακίνηση «επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τα εμβόλια mRNA!!!

by _
0 comment 67 views
Pfizer Forced To Apologise for Peddling ‘Dangerous Fake News’ About mRNA Shots
Pfizer Forced To Apologise for Peddling ‘Dangerous Fake News’ About mRNA Shots

Η Pfizer αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την διακίνηση «επικίνδυνων ψευδών ειδήσεων» σχετικά με τα εμβόλια mRNA!!!

9 Απριλίου 2024
-bySean Adl-Tabatabai


Η Pfizer αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό για τη διαβίβαση ψευδών και παραπλανητικών ισχυρισμών σχετικά με τα επικίνδυνα εμβόλια mRNA της στο κοινό.

Μια ρυθμιστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε ότι κορυφαίοι υπάλληλοι της Pfizer «επέφεραν δυσφήμιση» στη βιομηχανία της Big Pharma όταν έκαναν παραπλανητικούς ισχυρισμούς που προωθούν ένα «μη αδειοδοτημένο φάρμακο» σε tweets σχετικά με το εμβόλιο για τον COVID-19, ανέφερε η Telegraph την Κυριακή.





Το 100percentfedup.com αναφέρει: Το Defender από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει:

Η Αρχή Πρακτικής του Κώδικα Πρακτικής των Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PMCPA), ένας ανεξάρτητος, αυτορυθμιζόμενος φορέας που ιδρύθηκε από την Ένωση της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας, έκρινε ότι η εταιρεία παραβίασε πέντε κανόνες στον Κώδικα Πρακτικής της για τις διαφημίσεις 

Ο επιτηρητής της φαρμακευτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου UsForThem υπέβαλε την καταγγελία στην PMCPA τον Φεβρουάριο του 2023. Η καταγγελία αφορούσε τα tweets του 2020 από κορυφαία στελέχη της Pfizer, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Διευθυντή του Ηνωμένου Βασιλείου Μπέρκλεϊ Φίλιπς. Τα tweets ήταν ακόμα ορατά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν κατατέθηκε η καταγγελία.

Ο οργανισμός ισχυρίστηκε ότι η Pfizer «προώθησε παραπλανητικά και παράνομα το εμβόλιο COVID-19» αναφέροντας πολύ υψηλά ποσοστά σχετικής αποτελεσματικότητας χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα απόλυτα ποσοστά αποτελεσματικότητας ή απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια.

Η UsForThem είπε ότι ήταν σημαντικό να υποβληθεί αυτή η καταγγελία δύο χρόνια αργότερα, επειδή «αυτή η κακή συμπεριφορά ήταν ακόμη πιο διαδεδομένη» από ό,τι πίστευαν προηγουμένως, επεκτείνοντας «στην κορυφή» της επιχείρησης της Pfizer στο Ηνωμένο Βασίλειο και «προφανώς συνεχιζόταν μέχρι σήμερα».



Σχολιάζοντας τη σημασία των ευρημάτων, ο Daniel O’Conner από το Trial Site News, το οποίο κάλυψε επίσης την ιστορία, είπε στο The Defender: «Η συμπεριφορά της Pfizer καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ήταν πραγματικά εξωφρενική. Και φυσικά ο στόχος είναι πολλά χρήματα».

Ο O’Connor είπε ότι η «εταιρική συμπεριφορά της Pfizer κατά τη διάρκεια της πανδημίας», όπως αποκαλύπτεται από αυτή και άλλες αποφάσεις της PMCPA, είναι «εξίσου ύπουλη» με τα προβλήματα με τις ρυθμιστικές οδούς για τα φάρμακα και τα μεγάλα ελαττώματα στις ίδιες τις κλινικές δοκιμές που το Trial Site News έχει παρακολουθήσει.

Η Pfizer έχει ξεκάθαρο ιστορικό να ενεργεί ως «απαράδεκτη κερδοσκοπική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της χειρότερης πανδημίας του τελευταίου αιώνα», πρόσθεσε. «Το ερώτημα που έχουμε είναι ποιος τους εξουσιοδότησε στην κυβέρνηση».

Η καταγγελία επικεντρώθηκε σε ένα tweet που μοιράστηκε η Pfizer’s Phillips στο Twitter, τώρα X, που έγινε αρχικά από έναν υπάλληλο της Pfizer με έδρα τις ΗΠΑ. Το tweet ανέφερε:

«Το υποψήφιο εμβόλιο μας είναι 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19 και 94% αποτελεσματικό σε άτομα άνω των 65 ετών. Θα καταθέσουμε όλα τα δεδομένα μας στις υγειονομικές αρχές εντός ημερών. Ευχαριστούμε κάθε εθελοντή στη δοκιμή μας και όλους όσους παλεύουν ακούραστα αυτήν την πανδημία».

Το ερευνητικό πάνελ της PMCPA διαπίστωσε ότι τέσσερις υπάλληλοι της Pfizer U.K είχαν αναρτήσει ξανά στο Twitter την ανάρτηση και σε άλλους είχαν κάνει “like”. Είπαν ότι είναι πιθανό ότι μέλη του κοινού και επαγγελματίες υγείας θα είχαν δει το tweet.

Το πάνελ συμφώνησε με τους ισχυρισμούς του UsForThem ότι το μήνυμα είχε περιορισμένες πληροφορίες αποτελεσματικότητας και καμία πληροφορία ασφάλειας, κατά παράβαση των κανόνων για παραπλάνηση του κοινού και παροχή ακριβών δεδομένων ασφάλειας.

Η επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι οι υφιστάμενοι κώδικες συμπεριφοράς απαγορεύουν την προώθηση φαρμάκων πριν από την άδεια κυκλοφορίας τους. Ωστόσο, κατά ευθεία παραβίαση των κωδίκων, τα tweets των εργαζομένων της Pfizer είχαν ως αποτέλεσμα «ένα φάρμακο χωρίς άδεια να διαδίδεται προληπτικά στο Twitter σε επαγγελματίες υγείας και μέλη του κοινού στο Ηνωμένο Βασίλειο», διαπίστωσε η επιτροπή.

Τα tweets παραβίαζαν επίσης την πολιτική της ίδιας της Pfizer που απαγορεύει στους υπαλλήλους της Pfizer να αλληλεπιδρούν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τα φάρμακα και τα εμβόλια της εταιρείας.



Το πάνελ PMCPA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η Pfizer προκάλεσε δυσφήμιση και μείωσε την εμπιστοσύνη στη φαρμακευτική βιομηχανία», κάτι που σημείωσε ότι αποτελεί σοβαρή μομφή που επιφυλάσσεται για σοβαρές παραβιάσεις όπως αυτή όπου μια εταιρεία προώθησε ένα φάρμακο πριν καν εγκριθεί.

Περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι έφεραν δυσφήμιση στον κλάδο διαφημίζονται στον ιατρικό, φαρμακευτικό και νοσηλευτικό τύπο.

Ένας εκπρόσωπος της Pfizer U.K είπε ότι η εταιρεία «αναγνωρίζει και αποδέχεται πλήρως τα ζητήματα που επισημαίνονται από αυτήν την απόφαση PMCPA» και ότι «λυπάται βαθιά», σύμφωνα με την The Telegraph.

Η Pfizer είπε επίσης ότι θα επανεξετάσει τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους υπαλλήλους της για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνονται με τους τρέχοντες κώδικες και για να αποτρέψει τέτοια προβλήματα στο μέλλον.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο Phillips, του οποίου το re-tweet ήταν κυρίως θέμα, είπε ότι η ανάρτηση ήταν «τυχαία και ακούσια». Πρόσθεσε, «Έτσι, αποδεχτήκαμε αμέσως την απόφαση της υπόθεσης και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοί μας τηρούν την αυστηρή πολιτική μας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον Κώδικα Πρακτικής του κλάδου όταν χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η Pfizer επιπλήχθηκε από τη ρυθμιστική αρχή για την ανήθικη προώθηση του εμβολίου COVID-19 έξι φορές.

Στις 4 Μαρτίου, λίγες μέρες αφότου η PMCPA ανακοίνωσε την απόφασή της για τα tweets του 2020 που προωθούν το εμβόλιο, η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης μια δεύτερη απόφαση, διαπιστώνοντας ότι η Pfizer παραβίασε άλλη ρήτρα στον κώδικα δεοντολογίας σε ένα tweet του 2022 από την Pfizer UK που «απέτυχε να διατηρήσει επαγγελματικά πρότυπα».

Αυτή η απόφαση, που εκδόθηκε επίσης ως απάντηση σε καταγγελία που υποβλήθηκε από την UsForThem, αφορούσε μια σειρά από τρία tweets που δημοσιεύτηκαν στη ροή Twitter της Pfizer UK που περιλάμβαναν έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο του Pulse Today.

Αυτό το tweet έλεγε:

«Καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται στον πρώτο του «ξεκλείδωτο χειμώνα» από το 2019, ο [ονομαζόμενος ανώτερος ιατρικός υπάλληλος της Pfizer] εξηγεί τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει η αναπνευστική

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΗΓΗ >> https://thepeoplesvoice.tv/pfizer-forced-to-apologise-for-peddling-dangerous-fake-news-about-mrna-shots/




Pfizer Forced To Apologise for Peddling ‘Dangerous Fake News’ About mRNA Shots

Fact checked


Pfizer has been forced to apologise to the public for peddling false and misleading claims about their dangerous mRNA shots to the public.

A U.K. regulatory agency found that top Pfizer employees “brought discredit” on the Big Pharma industry when they made misleading claims promoting an “unlicensed medicine” in tweets about the COVID-19 vaccine, The Telegraph reported Sunday.





100percentfedup.com reports: The Defender from UK reports:

READ THE REST HERE! >> https://thepeoplesvoice.tv/pfizer-forced-to-apologise-for-peddling-dangerous-fake-news-about-mrna-shots/

Pfizer Forced To Apologise for Peddling ‘Dangerous Fake News’ About mRNA Shots

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr