Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Λάδι: Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά (vids)

Λάδι: Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά (vids)

by _
0 comment 66 views
 
 

Λάδι: Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά (vids)

Οι τιμές των όποιων αποθεμάτων ίπτανται στα 15 ευρώ, ενώ ο τενεκές έχει σκαρφαλώσει στα 170 ευρώ

  • NEWSROOM

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 – 15:14

Οι τιμές στο ελαιόλαδο εδώ και πάνω από έξι μήνες έχουν ξεφύγει, απόρροια της “κλιματικής αλλαγής” -τάχα μου!–  που έχει χτυπήσει αδυσώπητα την παραγωγή, ενώ οι εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι μάλλον δυσοίωνες.

Η μικρή παραγωγή που υπάρχει ως στοκ στις αποθήκες των ελαιοπαραγωγών, προφυλάσσεται σαν χρυσάφι και είτε δεν γίνεται η παραμικρή συζήτηση για πώληση ή οι τιμές που ζητούνται έχουν ξεφύγει από κάθε λογική και οι έμποροι προτιμούν να ξεμείνουν από εμπόρευμα παρά να διαθέσουν στην αγορά ένα προϊόν η τιμή του οποίου βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και το χειρότερο όλων είναι ότι με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο θα είναι και σε έλλειψη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραγωγοί που έχουν τα ελάχιστα αποθέματα, ζητούν τιμές στην χονδρική 13 έως και 15 ευρώ το κιλό, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο έμπορος προχωρήσει σε αγορές, η λιανική τιμή που θα κληθεί να πληρώσει ο καταναλωτής θα υπερβεί τα 20 ευρώ. Ο τενεκές μάλιστα έχει εκτοξευθεί στα 170 ευρώ (16 λίτρα), ενώ ένα χρόνο πριν ήταν στα 80 ευρώ περίπου….

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ! >>  https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ellada/ladi-ti-dichnoun-i-ektimisis-gia-ti-nea-chronia-vids/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr