Home ΗΠΑ ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Apple – Μονοπωλεί την αγορά των smartphones και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης με τους χρήστες

ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Apple – Μονοπωλεί την αγορά των smartphones και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης με τους χρήστες

by _
0 comment 54 views
ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Apple – …
ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Apple – …

ΗΠΑ: Μπάιντεν εναντίον Apple – Μονοπωλεί την αγορά των smartphones και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης με τους χρήστες

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατέθεσε αγωγή κατά της Apple, κατηγορώντας την ότι «περιορίζει την καινοτομία και στραγγαλίσει τους ανταγωνιστές της»


Οι ΗΠΑ κατέθεσαν την Πέμπτη (21/3) αγωγή κατά της Apple, με την κατηγορία ότι μονοπωλεί την αγορά των smartphone και συνθλίβει τον ανταγωνισμό.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε την ισχύ της για να περιορίσει τους ανταγωνιστές όπως και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές.



Η αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ.Το αμερικανικό Δημόσιο ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί μια σειρά από τακτικές που αλλάζουν συνεχώς τους κανόνες του παιχνιδιού προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό «να περιορίσει την καινοτομία και να στραγγαλίσει τους ανταγωνιστές».Αυτά τα αντιανταγωνιστικά μέτρα είναι, μεταξύ άλλων, ο αποκλεισμός εφαρμογών, τα μέτρα κατά υπηρεσιών streaming, ο περιορισμός των ψηφιακών «πορτοφολιών» τρίτων κατασκευαστών και η «μείωση της λειτουργικότητας» των έξυπνων ρολογιών που δεν κατασκευάζονται από την εταιρεία.


Σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ διευκρινίζει ότι η εταιρεία «υπονομεύει εφαρμογές, προϊόντα και υπηρεσίες που διαφορετικά θα έκαναν τους χρήστες λιγότερο εξαρτημένους από το iPhone, θα προωθούσαν τη διαλειτουργικότητα και θα μείωναν το κόστος για τους καταναλωτές και τους προγραμματιστές».

Αν δεν αμφισβητηθούν (δικαστικά) οι τακτικές της Apple, η εταιρεία «θα συνεχίσει να ενισχύει το μονοπώλιο των smartphone της», λέει ακόμη ο υπουργός.

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η τρίτη φορά από το 2009 που το υπουργείο Δικαιοσύνης μηνύει την εταιρεία.



Από την πλευρά της η Apple, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση, αρνείται τους ισχυρισμούς και υπόσχεται να δώσει δικαστική μάχη.

Η αγωγή είναι «λανθασμένη ως προς τα πραγματικά στοιχεία και λανθασμένη νομικά», εξηγεί η εταιρεία.

«Η αγωγή απειλεί αυτό που είμαστε και τις αρχές που ξεχωρίζουν τα προϊόντα της Apple στις έντονα ανταγωνιστικές αγορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Φρεντ Σενζ. «Αν είναι επιτυχημένη, θα εμποδίσει την ικανότητά μας να δημιουργούμε το είδος της τεχνολογίας που ο κόσμος περιμένει από την Apple».

Τον Φεβρουάριο επιβλήθηκε στην Apple πρόστιμο από την ΕΕ ύψους 1,8 δισ. ευρώ για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού σχετικά με τις υπηρεσίες streaming. Η Apple έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr