Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Πτώση F-16: Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος

Πτώση F-16: Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος

by _
0 comment 99 views
Πτώση F-16: Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος
Πτώση F-16: Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος

Πτώση F-16: Μιάμιση ώρα πάλευε στην ανοιχτή θάλασσα ο πιλότος


«Ο γιος μου είναι καλά, κατάφερα να μιλήσω μαζί του» είπε στο protothema.gr ο πατέρας του πιλότου του μαχητικού – Ο αεροπόρος βρισκόταν στη θάλασσα πάνω στη σωσίβια λέμβο που περιλαμβάνεται στο κιτ επιβίωσης – Νοσηλεύεται στο 251 ΓΝΑ…

Επί μιάμιση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα ο πιλότος του F-16 Block 52 που κατέπεσε κοντά στο νησάκι Ψαθούρα, μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε να ενεργοποιήσει εγκαίρως το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα. Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής κατέπλευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο και τρία εναέρια μέσα. Ο πιλότος εντοπίστηκε γρήγορα και ξεκίνησε η επιχείρηση για την περισυλλογή του, που κατέστη δυνατή μιάμιση ώρα από τη στιγμή της πτώσης του F-16. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και αυτό δυσκόλεψε την προσέγγιση του σούπερ πούμα. Ωστόσο, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη θάλασσα, πάνω στην σωσίβια λέμβο που περιλαμβάνεται στο κιτ επιβίωσης των πιλότων που έχουν χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, ο πιλότος είχε κατά διαστήματα επικοινωνία και τα σωστικά συνεργεία. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ! > 

https://www.protothema.gr/greece/article/1479108/miamisi-ora-paleue-stin-anoihti-thalassa-o-pilotos-tou-f-16-meta-tin-ptosi-metaferthike-sto-251-gna/

Παναγιώτης Αποστολάκης

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr