Home ΚΟΣΜΟΣ Σαουδική Αραβία: Viral το βίντεο με ρομπότ AI που… θώπευσε ρεπόρτερ!

Σαουδική Αραβία: Viral το βίντεο με ρομπότ AI που… θώπευσε ρεπόρτερ!

by _
0 comment 156 views
Σαουδική Αραβία: Viral το βίντεο με ρομπότ AI που… θώπευσε ρεπόρτερ!
Σαουδική Αραβία: Viral το βίντεο με ρομπότ AI που… θώπευσε ρεπόρτερ!

Σαουδική Αραβία: Viral το βίντεο με ρομπότ AI που… θώπευσε ρεπόρτερ!

Δεν υπήρξε κάποια απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά του «Μοχάμαντ», δηλώνει η εταιρεία ρομποτικής που τον κατασκεύασε

Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media ένα viral βίντεο που δείχνει ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης να αγγίζει τα οπίσθια μιας γυναίκας ρεπόρτερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε φεστιβάλ τεχνολογίας στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τη New York Post, η δημοσιογράφος Ράγουια Κάσεμ μιλούσε μπροστά από το ρομπότ, που ονομάζεται «Μοχάμαντ», όταν ξαφνικά αυτό φάνηκε να κινεί το χέρι του προς τα οπίσθιά της.



Η Κάσεμ, εμφανώς ξαφνιασμένη, απομακρύνθηκε γρήγορα από το ρομπότ, κάνοντας μάλιστα νόημα με το χέρι της να σταματήσει. Στη συνέχεια, συνέχισε την παρουσίασή της στο DeepFest, ένα event για την Τεχνητή Νοημοσύνη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Ριάντ.

Η εταιρεία ρομποτικής QSS, η οποία ανέπτυξε τον «Μοχάμαντ», δήλωσε στη Metro UK ότι το ρομπότ είναι «πλήρως αυτόνομο» και λειτουργεί «ανεξάρτητα, χωρίς να ελέγχεται απευθείας από άνθρωπο».

«Έχουμε ήδη εξετάσει διεξοδικά το βίντεο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Δεν υπήρξε κάποια απόκλιση από την αναμενόμενη συμπεριφορά του “Μοχάμαντ”, ωστόσο, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ώστε να αποτρέπεται στο εξής η προσέγγιση του ρομπότ από οποιοδήποτε άτομο εντός του εύρους κινήσεών του», αναφέρει στη δήλωσή της η εταιρεία.

Ο «Μοχάμαντ» σχεδιάστηκε για να βοηθά στην εκτέλεση εργασιών σε επικίνδυνες συνθήκες, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας για τους ανθρώπους, σύμφωνα με το Metro UK. Αυτό κάνει ορισμένους να πιστεύουν ότι το ρομπότ κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο για να ζητήσει στην Κάσεμ να κάνει ένα βήμα μπροστά.



Η QSS δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια, και γι’ αυτό ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στο event να μην στεκονται πολύ κοντά στο ρομπότ κατά τη διάρκεια των επιδείξεών του.

Αρκετοί χρήστες των social media ωστόσο είχαν τις δικές τους θεωρίες σχετικά με τα κίνητρα του «Μοχάμαντ» προσδίδοντας πονηρές διαθέσεις στις κινήσεις του.

Ένας χρήστης του X σχολίασε πως μπορεί να το προγραμμάτισαν να φέρεται σαν ανώμαλος, ενώ ένας άλλος αποκάλεσε τον «Μοχάμαντ»… γυναικά.

Ένα άλλο σχόλιο αναφέρει πως το ρομπότ άπλωσε το χέρι για να σφίξει το χέρι της γυναίκας αφού εκείνη ανέφερε το όνομά του, ωστόσο εκείνη στεκόνταν με την πλάτη στραμμένη προς εκείνο. «Αυτό είναι λάθος των ανθρώπων, όχι του ρομπότ» προσθέτει ο σχολιαστής.

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr