Home Greek News Εισαγγελέας για την εταιρεία Κασσελάκη – Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες και το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του;;;

Εισαγγελέας για την εταιρεία Κασσελάκη – Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες και το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του;;;

by _
0 comment 99 views
Εισαγγελέας για την εταιρεία Κασσελάκη – Διετάχθη ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες & το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του…;;;.
Εισαγγελέας για την εταιρεία Κασσελάκη – Διετάχθη ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες & το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του…;;;.

Εισαγγελέας για την εταιρεία Κασσελάκη – Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες και το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του;;;

Σχόλια GreekNewsOnDemand.com: 

Το εξής έγγραφο είναι δική μας αποκάλυψη…

Εισαγγελέας για την εταιρεία του Κασσελάκη…

Διατάχθηκε ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παραβάσεις του Πόθεν Έσχες και το δάνειο με ιδιωτικό συμφωνητικό στο κόμμα του…;;;.



Να δούμε ποιος OSIOS («ΟΣΙΟΣ») θα τον σώσει… ΧΑΧΑΧΑ!!!

 

 

 

Διαβάζουμε τώρα από το Πρώτο Θέμα… 




Στέφανος Κασσελάκης: Αυτά είναι τα δύο αστακοκάραβά του στη Μασαχουσέτη – Η εταιρεία, τα έγγραφα και οι αντιδράσεις

Πρόκειται για τα Debbie Ann και Timothy Michael που ανήκουν στην εταιρεία TM Lobstering LLC (Kasselakis, Stefanos) – Είναι ιδιοκτήτης, CEO ή κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός νόμος το απαγορεύει – Η κυβέρνηση ζήτησε απαντήσεις – Μέσω κύκλων απάντησε, δύο φορές, ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Και το όνομα αυτής ΤΜ Lobstering LLC: άλλη μία εταιρεία του στο εξωτερικό αποκάλυψε με δική του πρωτοβουλία ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι ο νόμος (της εποχής Τσίπρα) το απαγορεύει για προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για αστακοκάραβα, δηλαδή ψαράδικα εξειδικευμένα στην αλιεία του αστακού, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη αγορά, όπως και τη ναυτιλία συνολικά.



astakokarava_kasselaki__2_

Με αγκυροβόλιο το λιμάνι του Νιου Μπέντφορντ, κινητήρια δύναμη της φαλαινοθηρίας τον προηγούμενο αιώνα, ο κ. Κασσελάκης άνοιξε πανιά 60 μίλια από τη Βοστώνη, με τη γνωστή (από την Osios LLC, μέσω της οποίας δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ) μέθοδο: LLC σημαίνει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν ευθύνεται προσωπικά για τις όποιες ζημίες της επιχείρησης. Και φυσικά η φορολογική έδρα της TM Lobsering είναι, όπως και της Osios LLC, το Ντέλαγουερ, o επίσημος φορολογικός παράδεισος των ΗΠΑ, όπου οι εταιρείες LLC απολαμβάνουν τα φορολογικά προνόμια μιας offshore χωρίς να θεωρούνται εξωχώριες.

Ο κ. Κασσελάκης δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια μέχρι πρότινος αναφορικά με τη φύση της επαγγελματικής του δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, υπήρξε αρκετά αποκαλυπτικός – τουλάχιστον για το κομμάτι της αλιείας.

ploio-2

Ο διάλογός του με τον Γιώργο Λιάγκα είναι ο εξής:

Γ.Λ.: Πώς ζεις λοιπόν εσύ; Εχεις λεφτά στην άκρη;



ΣΤ.Κ.: Από τα δεδουλευμένα μου. Εχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω…

Δεϊτε το βίντεο:

'Όταν ο Στέφανος Σασσελάκης έλεγε για τα αστακοκάραβα

Γ.Λ.: Για να καταλάβουμε, επειδή είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη

ΣΤ.Κ.: Αστακοκάραβα.

Γ.Λ.: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ με τους τεράστιους αστακούς.

ΣΤ.Κ.: Αυτό είναι αυτή η δουλειά.

Γ.Λ.: Εχεις πάει κιόλας κι έχεις ψαρέψει ο ίδιος για να δεις πώς γίνεται;

ΣΤ.Κ.: Οχι, είναι επικίνδυνο αυτό.



Γ.Λ.: Εχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα, εσύ τώρα στο όνομά σου;

ΣΤ.Κ.: Δεν είναι ανάγκη τώρα να μπούμε σε ανάλυση του τι έχω και τι δεν έχω. Aλλά, εντάξει, είναι ένας τομέας τον οποίο, όλη την αλιεία δηλαδή, την καταλαβαίνω καλά.

astakokarava
Απόσπασμα από τα αμερικανικά αρχεία Federal Lobster Vessels για την εταιρεία TM Lobstering LLC (Kasselakis, Stefanos) στην οποία ανήκουν τα καράβια «Debbie Ann», «Timothy Michael»

Η ευκαιρία στην πανδημία

Η TΜ Lobstering LLC, σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γιατί τότε;



Τα πράγματα είναι μάλλον απλά – o κ. Κασσελάκης είδε μια επιχειρηματική ευκαιρία: η βιομηχανία του αστακού στην περιοχή υπέφερε λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων εξαιτίας της καραντίνας, πολλοί από τους ψαράδες είχαν εγκαταλείψει τον κλάδο και οι τιμές για τα αλιευτικά σκάφη και τις άδειες ψαρέματος ήταν χαμηλές. Η σύσταση της εταιρείας έγινε στο τέλος εκείνης της δραματικής αλιευτικής σεζόν – αλλά οι επόμενοι μήνες έφεραν μια θεαματική ανάκαμψη στον κλάδο δικαιώνοντας την επενδυτική επιλογή Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης, στην εταιρεία Κασσελάκη ανήκουν δύο αστακοκάραβα, το «Timothy Michael», κατασκευής του 1984, μήκους 23 μέτρων και χωρητικότητας 106 τόνων, όπως και το «Debbie Ann» του 1979, μήκους 19,76 μέτρων και χωρητικότητας 115 τόνων, το οποίο τελεί σε καθεστώς πώλησης τα τελευταία χρόνια στο Atlantic Brokerage House, χωρίς να αναγράφεται η τιμή που ζητείται από την ΤΜ Lobstering LLC.

Μάλιστα, το 40χρονο «Timothy Michael» είχε λάβει μέρος στο περίφημο «Lobster Wars», ένα ριάλιτι του καναλιού Discovery με πρωταγωνιστές τους ψαράδες αστακού και τα σκάφη τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να υπάγεται στους φορολογικούς νόμους του Ντέλαγουερ. Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να καταθέτει ετήσιες εκθέσεις για τη δραστηριότητά της. Οταν σύστηνε την εταιρεία με τα αστακοκάραβα, ο κ. Κασσελάκης ήταν ήδη CEO στη SwiftBulk, τη ναυτιλιακή που συνδεόταν με τον εφοπλιστή -και νονό του- Μάρκο Νομικό, ο οποίος μετείχε στο Δ.Σ. της εταιρείας, υπό την ομπρέλα της εισηγμένης Tiptree Inc. Εχει ενδιαφέρον ότι στην αγωγή που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης κατά της εισηγμένης μητρικής μετά την απόλυσή του, λίγες ημέρες προτού ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι με δικές του ενέργειες είχαν αγοραστεί για τη SwiftBulk δύο αστακοκάραβα «με τις άδειες ψαρέματος», όπως συμπληρώνει, προτού τονίσει ότι επρόκειτο για σημαντικά assets για την εταιρεία.

Μάλιστα, στην ίδια αγωγή του Απριλίου του 2023, οι δικηγόροι του κ. Κασσελάκη αναφέρουν ότι έως την απόλυσή του, τον Φεβρουάριο του 2023, ήταν CEO της εταιρείας με τα αλιευτικά, την οποία χαρακτηρίζουν θυγατρική της Τiptree Marine.

Σημειώνεται ότι η αντιδικία του κ. Κασσελάκη με τη μητρική Tiptree Inc. αφορούσε το 3% της Tiptree Marine, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε ότι ήταν μέρος της αμοιβής που είχε συμφωνήσει με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα που είχε φέρει τα χρόνια από το 2020 έως και το 2022. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην αγωγή, ο κ. Κασσελάκης διέθετε τον Απρίλιο του 2023 το 2% της Τiptree Marine, με τους νομικούς παραστάτες του να τον χαρακτηρίζουν «μέτοχο μειοψηφίας».



astakokarava_kasselaki__1_

Το δάνειο στα «κόκκινα» ΜΜΕ

Στο φορολογικό καθεστώς του Ντέλαγουερ υπάγεται και η εταιρεία Osios LLC συμφερόντων του κ. Κασσελάκη, η οποία ιδρύθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 2017 και δάνεισε 20.000 ευρώ «στις 21 Δεκεμβρίου του 2023 (για την καταβολή τμήματος του δώρου Χριστουγέννων) και 210.000 ευρώ στις 29 Δεκεμβρίου του 2023» για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στα κομματικά ΜΜΕ, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, όπως έγινε ευρέως γνωστό μετά τις αιτιάσεις του πρώην διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα από την επιτελική θέση του γενικού διευθυντή που κατείχε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη διελκυστίνδα ανάμεσα στα ηγετικά κλιμάκια και το επιτελικό μέχρι πρότινος στέλεχος προκάλεσε το δάνειο της εταιρείας του κ. Κασσελάκη προς τη διαχειρίστρια εταιρεία των κομματικών ΜΜΕ, Left Media Α.Ε., το οποίο, κατά την εκδοχή του κ. Γεωργόπουλου, υπήρξε σχεδόν αχρείαστο, καθώς το επίμαχο χρηματικό ποσό επιστράφηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έξι ημέρες μετά την καταβολή του, δηλαδή στις 4 Ιανουαρίου του 2024. Η όλη υπόθεση, ωστόσο, με φόντο τα ταμεία της Κουμουνδούρου, προκάλεσε την παραγγελία εισαγγελικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» από τον κ. Κασσελάκη, καθώς το νομικό πλαίσιο απαγορεύει σε αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να έχουν εταιρεία στο εξωτερικό και στην περίπτωσή του υπάρχουν -τουλάχιστον- δύο, σύμφωνα με τη δική του παραδοχή.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν, σε κάθε περίπτωση, άγνωστη στο ευρύ κοινό, μάλλον το αντίθετο, καθώς ο ίδιος είχε σπεύσει να συστηθεί τον περασμένο Αύγουστο στην ελληνική κοινωνία μέσα από το βίντεο των τεσσάρων λεπτών με το οποίο εκκίνησε την προεκλογική του καμπάνια, λέγοντας: «Πήρα δάνειο με προσωπική εγγύηση και τρία χρόνια μετά κατάφερα να μπω στην ποντοπόρο ναυτιλία. Διαχειριζόμενος ρίσκο όλο το 24ωρο. Μετά από πολύ ιδρώτα πήρα μια μεγάλη οικονομική ανάσα». Ακολούθως, τους επόμενους μήνες ο κ. Κασσελάκης δήλωνε «πολύ ευκατάστατος» σε συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ εξέπληξε αρκετούς εκ των συντρόφων του λέγοντας «έχω μια ευχέρεια, που θεωρητικά δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψω στη ζωή μου». Απαντώντας μάλιστα τότε για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ έλεγε: «Αυτό το οποίο έχω χτίσει είναι στον αυτόματο πιλότο».



Ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «Εχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση», επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως «θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω…».

Εχει συμπληρωθεί ένας χρόνος ακριβώς από την απόλυσή του από την εταιρεία Τiptree Marine τον Μάρτιο του 2023, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ιδρύσει κατά δήλωσή του. Ως στέλεχός της, η Τiptree Marine αγόρασε, διαχειρίστηκε και στη συνέχεια πούλησε μέσω της θυγατρικής της SwiftBulk, στην οποία CEO ήταν ο κ. Κασσελάκης -με κέρδος 16 εκατ. δολαρίων-, τρία καράβια ξηρού φορτίου, πέρα από τα αστακοκάραβα.

Ανάμεσα στα πλοία ξηρού φορτίου ήταν και το «Τhestelia Κ.», 82.108 dwt, που ναυπηγήθηκε το 2009. Μετά την αγορά του από τη SwiftBulk, η οποία, σύμφωνα με τα μεγάλα ναυτιλιακά sites, ήταν από τις πιο «μυστικοπαθείς» εταιρείες του χώρου, το πλοίο εμφανίστηκε επισήμως να ανήκει στην Α.Μ. Nomikos, συμφερόντων του εφοπλιστή Μάρκου Νομικού, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με κουμπαριά με την οικογένεια Κασσελάκη. Μάλιστα, ο κ. Νομικός εμφανίζεται στο οργανόγραμμα της SwiftBulk ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η σχέση του με τη μητρική Tiptree.
Μεγάλες ναυτιλιακές εφημερίδες, ωστόσο, όπως η «TradeWinds», θεωρούν δεδομένη τη σχέση μεταξύ της Tiptree Marine και της εταιρείας του κ. Νομικού.

«Η εταιρεία που ίδρυσα δεν ανήκει στον Νομικό. Την έφτιαξα από το μηδέν και έβγαλα 70 εκατ. κέρδος για τους επενδυτές μου», δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., παρά το γεγονός ότι στην αγωγή που κατέθεσε ο ίδιος στην Αμερικανική Δικαιοσύνη εναντίον της Tiptree στις 3 Απριλίου του 2023 δήλωνε ξεκάθαρα ότι η Tiptree έβαλε 35 εκατ. δολάρια για να ξεκινήσει η εταιρεία και ο ίδιος μόλις 200.000 δολάρια από κάποια επιχείρηση την οποία ήλεγχε, όπως ανέφερε.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων



Το δημοσίευμα του ΘΕΜΑτος προκάλεσε και πολιτικές αντιδράσεις με την κυβέρνηση να ζητά απαντήσεις. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες σχολίασαν ειρωνευόμενοι πως ο κ. Μαρινάκης έκανε «μια… συγκλονιστική ανακάλυψη». Από πλευράς του κυβερνητικού στρατοπέδου ανταπάντησαν πως η εν λόγω διαρροή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απάντηση και πως «στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανακοίνωσή του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποιες είναι οι ακριβείς δραστηριότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κασσελάκης «συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε» και συνεχίζει λέγοντας πως «καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν “αδιαμεσολάβητα” και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη:

«Σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» παρουσιάζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό και τις εταιρείες με τα «αστακοκάραβα» όπως τα αποκάλεσε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Από την άλλη, στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής, σε συνέχεια της παραδοχής Κούλογλου για «πολιτικές αποφάσεις» στην υπόθεση της Novartis, μετά τα «παρα- υπουργεία» αποκαλύπτει ολόκληρο «παρα- σύστημα» στην υπόθεση, που στήθηκε από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του.

Από τα δημοσιεύματα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις από τους κυρίους Κασσελάκη και Τσίπρα. Πόσες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο οποίος συνεχώς μας διαβεβαιώνει αορίστως ότι ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι έχουμε πολλά ακόμη να μάθουμε; Καλό θα ήταν οι Έλληνες πολίτες να τα μάθουν «αδιαμεσολάβητα» και όχι από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.

Όσον αφορά στον κ. Τσίπρα θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσες ακόμη «ατυχείς» στιγμές είχε; Τι είδους και πόσα «παρα-συστήματα» λειτούργησαν επί των ημερών του;

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από το δάχτυλο τους. Οφείλουν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, αντί να πρωταγωνιστούν σε άθλιες και συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της Ελλάδας, εμφανιζόμενοι ως δήθεν υπερασπιστές του κράτους δικαίου».

Τι απαντούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχολίασαν ειρωνευόμενοι πως ο κ. Μαρινάκης έκανε «μια… συγκλονιστική ανακάλυψη». «Έμαθε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας! Είχε δραστηριοποιηθεί μάλιστα με αστακοκάραβα στις Η.Π.Α, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του!» σημειώνουν και συνεχίζουν «δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση η καθυστέρηση με την οποία αντιλαμβάνονται τα πράγματα στο Μαξίμου. Όπως φαίνεται, η ικανότητά τους περιορίζεται στο να “συγκαλύπτουν” το πώς απέκτησε offshore εταιρείες η οικογένεια Μητσοτάκη. Αν χρειαστούν βοήθεια πάντως, στη διάθεση τους. Ενδέχεται οι αστακοί του κυρίου Κασσελάκη σε κάποιο εξωχώριο ταξίδι τους, πριν τους ψαρέψουν, να είχαν “συναντήσει” κάποια από τις offshore της οικογένειας Μητσοτάκη…».

Ανταπάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν λίγη ώρα αργότερα από την πλευρά τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη «χωρίς να απαντήσει και μάλιστα με πηγές».

«Για Κασσελακη τη μπάλα στην εξέδρα και για Τσίπρα πλήρης σιωπή που υποδηλώνει ενοχή και άδειασμα ταυτόχρονα» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ενώ νέα ανακοίνωση αναφορικά με τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε αυτήν επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι.

Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται.

Όσο ο κ. Κασσελάκης πετά την μπάλα στην εξέδρα, τόσο εκτίθεται. Από το «με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω».

Εμείς τον καλούμε και πάλι να απαντήσει ο ίδιος, «αδιαμεσολάβητα» όπως αρέσκεται να λέει, σε συγκεκριμένα ερωτήματα που προκύπτουν:

Πόσες και ποιες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό;

Ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη;

Γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος;

Θα περιμένουμε. Ας το κάνει ο ίδιος – έστω μέσω Tik Tok, αφού ούτε με τις άτυπες ενημερώσεις του ΣΥΡΙΖΑ απαντά, αλλά επιλέγει την υπεκφυγή.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στην άτυπη ενημέρωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μην πει κουβέντα για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που θέσαμε για τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του κ. Τσίπρα – όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί.

Αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο».

Απαντώντας εκ νέου μέσω κύκλων στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν τα εξής:

«Γιατί άραγε τόσο μεγάλος πανικός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και το Μέγαρο Μαξίμου; Μήπως οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία, σε αντίθεση με διάφορα ανεπάγγελτα τζάκια που μεγάλωσαν με… αστακομακαρονάδες και πλέον όταν διοικούν συγκαλύπτουν εγκλήματα; Μάλλον ο κ. Γκρίνμπεργκ βλέπει κάποιες νέες κυλιόμενες μετρήσεις τις οποίες ωστόσο βλέπουμε όλοι μας. Σημείωση: ευχαριστούμε για την παραδοχή ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέρει να κάνει Tik Tok καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

https://www.protothema.gr/politics/article/1475516/stefanos-kasselakis-auta-einai-ta-duo-astakokarava-tou-sti-masahouseti-i-etaireia-ta-eggrafa-kai-oi-adidraseis/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr