Home Κορωνοϊος ΔΕΙΤΕ πως ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!! – Η εναλλαγή…μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά

ΔΕΙΤΕ πως ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!! – Η εναλλαγή…μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά

by _
0 comment 134 views
ΔΕΙΤΕ πως ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!! – Η εναλλαγή…μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά
ΔΕΙΤΕ πως ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!! – Η εναλλαγή…μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά

ΔΕΙΤΕ πως ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!! – Η εναλλαγή…μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά


Η εναλλαγή μπράτσου στον εμβολιασμό μπορεί να κάνει τη διαφορά

Οι πολλαπλές δόσεις και στα δύο χέρια, αντί του ενός, μπορούν να αυξήσουν την ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με νέα έρευνα

Εάν έχετε κάνει κάθε δόση ενός συγκεκριμένου εμβολίου στο ίδιο μπράτσο, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η εναλλαγή χεριών μπορεί να δημιουργήσει ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις αντιδράσεις στις δύο πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της COVID-19. Οσοι έκαναν εμβόλιο με εναλλαγή στα μπράτσα εμφάνισαν ελαφρά μεγαλύτερη ανοσία σε αντίθεση με όσους έλαβαν και τις δύο δόσεις στο ίδιο μπράτσο. Για όσους ανταποκρίνονται ελάχιστα στα εμβόλια λόγω ηλικίας ή κατάστασης υγείας, ακόμη και μια μικρή ενίσχυση μπορεί να αποδειχθεί σημαντική, λένε οι ερευνητές.



Σε αυτό το σημείο της πανδημίας, με τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν κάνει πολλαπλές δόσεις εμβολίων ή να έχουν νοσήσει πολλές φορές, η εναλλαγή των χεριών για τα εμβόλια κατά της COVID-19 μπορεί να μην προσφέρει μεγάλο όφελος. Ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν από περαιτέρω μελέτη, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να αφορούν όλα τα εμβόλια πολλαπλών δόσεων, όπως τα παιδικά εμβόλια.

«Δεν διατυπώνω συστάσεις σε αυτό το σημείο, διότι πρέπει να το κατανοήσουμε καλύτερα», λέει ο δρ Μαρσέλ Ε. Κέρλιν, ιατρός λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Ορεγκον, και επικεφαλής της εργασίας.

Ωστόσο «αν όλα συγκλίνουν, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να εναλλάσσουμε τα μπράτσα».

Οι λίγες μελέτες που συνέκριναν τις δύο προσεγγίσεις ήταν περιορισμένες και είχαν μεικτά αποτελέσματα. Και καμία από τις μελέτες δεν έδειξε μεγάλη διαφορά στην ανοσία. Στη νέα μελέτη, ο Κέρλιν και οι συνάδελφοί του μέτρησαν επανειλημμένα τα επίπεδα αντισωμάτων σε 54 ζεύγη πανεπιστημιακών υπαλλήλων ίδιας ηλικίας και φύλου, και οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.



Οι συμμετέχοντες, που πήραν μέρος σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα, επιλέχθηκαν τυχαία να λάβουν τη δεύτερη δόση είτε στο ίδιο είτε στο αντίθετο μπράτσο από εκείνο που είχαν λάβει την πρώτη δόση. Οι ερευνητές απέκλεισαν όσους προσβλήθηκαν από COVID-19 κατά τη διάρκεια της μελέτης. Η εναλλαγή των χεριών αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα έως και τέσσερις φορές, διαπίστωσαν οι επιστήμονες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό The Journal of Clinical Investigation. Η ανοσολογική απόκριση ήταν ισχυρότερη τόσο έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού όσο και έναντι της παραλλαγής Omicron, η οποία εμφανίστηκε περίπου ένα χρόνο μετά την έγκριση των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19.

ΠΗΓΗ >> https://www.kathimerini.gr/world/562907671/i-enallagi-mpratsoy-ston-emvoliasmo-mporei-na-kanei-ti-diafora/?fbclid=IwAR2KjBJifH1uemIua8E0yIEeRbvw3b6_amXg9Kty0DDjLqF5UugsZtSIiAg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr