Home Greek News Τέμπη: Έκρηξη… ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο τρένο.

Τέμπη: Έκρηξη… ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο τρένο.

by _
0 comment 202 views
Τέμπη: έκρηξη… ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο τρένο.
Τέμπη: έκρηξη… ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο τρένο.

Τέμπη: Έκρηξη.. Κοντέινερ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο τρένο…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> Τέμπη: Η εταιρεία ZIM SHIPPING CONTAINERS LTD, η Ιταλική Μαφία και η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ του 1965 και η σχέση του πατήρ Μητσοτάκη.

Τέμπη: Η εταιρεία ZIM SHIPPING CONTAINERS LTD, η Ιταλική Μαφία και η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ του 1965 και η σχέση του πατήρ Μητσοτάκη.


  1. Τεμπη: Χάθηκε ολόκληρο βαγόνι μετά τη σύγκρουση – Κοντέινερ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο μοιραίο τρένο

Το ένα βαγόνι τις εμπορικής αμαξοστοιχίας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία», φαίνεται ότι έχει εξαϋλωθεί, γι’ αυτό και υπάρχουν μόνο 12 βαγόνια και όχι 13 (συν οι δύο μηχανές, άρα σύνολο 15), όπως αναφέρει επίσημα η Hellenic Train.

Σχεδόν όλα τα διασωθέντα βαγόνια δεν έχουν διακριτικά εταιριών. Το μοναδικό που είναι σε όλα τα πλάνα από το σημείο της καταστροφής και φέρει όνομα εταιρίας, είναι αυτό της ZIM. Από φωτογραφίες φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερο βαγόνι της στα διασωθέντα. Πρόκειται για την ισραηλινών συμφερόντων Zim Integrated Shipping Services Ltd, μια μεγάλη διεθνή ναυτιλιακή εταιρία εμπορευμάτων στο top 20 των παγκόσμιων μεταφορέων.



Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στη Χάιφα του Ισραήλ. Ιδρύθηκε το 1945. Κατά τη διάρκεια του παλαιστινιακού πολέμου 1947-1949 η εταιρία ήταν η μοναδική με θαλάσσια σύνδεση με το κράτος του Ισραήλ, παρέχοντας τρόφιμα, φορτία και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η ΖΙΜ εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από το 2021 και το 2018 είχε ετήσιο κύκλο εργασιών 3,2 δισ. δολάρια. Το 2004 η Israel Corporation (η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Ofer Brothers) αγόρασε το 49% των μετοχών της ZIM που κατείχε η ισραηλινή κυβέρνηση και έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρίας. Το νέο επίσημο όνομα μετά την ιδιωτικοποίηση έγινε ZIM Integrated Shipping Services.

Η ΖΙΜ προσφέρει υπηρεσίες πάσης φύσεως μεταφορών στα περισσότερα μέρη του κόσμου, έχοντας παράρτημα ακόμα και στην εμπόλεμη Ουκρανία. Στον ιστότοπο της εταιρίας αναφέρονται και υπηρεσίες μεταφοράς στρατιωτικού φορτίου, επικίνδυνων φορτίων, εύφλεκτων φορτίων, τοξικού φορτίου, κ.λπ.: «Επικίνδυνο φορτίο: Είτε προορίζονται για στρατιωτικούς, ιατρικούς ή κατασκευαστικούς σκοπούς, ο πιο σημαντικός παράγοντας στην αποστολή επικίνδυνου φορτίου είναι η απόλυτη ηρεμία σας. Η ZIM είναι ο Νο1 προορισμός για πελάτες που στέλνουν επικίνδυνα υλικά κάθε είδους, ακριβώς επειδή προσφέρουμε την ασυναγώνιστη προσωπική υποστήριξη και τις επαγγελματικές υπηρεσίες που χρειάζεστε, αφαιρώντας το βάρος από τους ώμους σας». Και συμπληρώνει: «Η εκτεταμένη εμπειρία και η τεχνογνωσία της ZIM είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σας καθοδηγήσει στη σύνθετη διαδικασία αποστολής των πάντων, από εκρηκτικά έως βιολογικά επικίνδυνα υλικά».

Η «Jerusalem Post» έγραφε στις 10/10/23 ότι «η ZIM θα αφιερώσει πλοία για τις εθνικές ανάγκες του Ισραήλ. Η ZIM Integrated Shipping Services ανακοίνωσε ότι έχει προσφέρει στο Ισραήλ όλα της τα πλοία και τις υποδομές, δεσμευόμενη να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ισραήλ». Ο Ελι Γκλίκμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ZIM, προέτρεψε τους υπαλλήλους της εταιρίας «να υποστηρίξουν τους κατοίκους του νότου και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ακολουθώντας τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου για την ασφάλειά τους»…..



Τεμπη: Χάθηκε ολόκληρο βαγόνι μετά τη σύγκρουση – Κοντέινερ της ισραηλινής εταιρίας ZIM στο μοιραίο τρένο

2.Τέμπη: Μαζικός Κρατικός Φόνος στην Ημερήσια Διάταξη

Τα ευρήματα της – μετ’ εμποδίων – δειγματοληψίας

Και ενώ η κυβέρνηση των «αρίστων» στην στρεψοδικία, οι ασυνείδητοι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί, οι κρατικοί ανευθυνο-υπεύθυνοι και ο εξωνημένος τύπος  προσπαθούσαν να θάψουν το έγκλημα, 29 ημέρες μετά την ανθρωποθυσία στο Σκοπευτήριο των Τεμπών, έγινε δειγματοληψία στον χώρο φύλαξης των βαγονιών και στον χώρο της σύγκρουσης, όπου παρά την συντονισμένη βιαστική προσπάθεια να εξαφανιστούν τα στοιχεία.

Από την ανάλυση των δειγμάτων εντοπίστηκε –εκτός των άλλων– η εξαιρετικά εύφλεκτη και τοξική χημική ουσία ξυλόλιο, ένας επικίνδυνος χημικός διαλύτης που πρέπει να μεταφέρεται με εξαιρετικά μέτρα προστασίας σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία. Το ξυλόλιο βρέθηκε σε 7 σημεία, από τα οποία σε 3 σημεία στο χώμα, και σε 4 σημεία στις ηλεκτρομηχανές που είχαν μεταφερθεί ως παλιοσίδερα στο Κουλούρι Λάρισας (και όπως κατάγγειλε συγγενής ενός θύματος, εντοπίστηκε ξυλόλιοτολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο σε προσωπικά αντικείμενα δολοφονηθέντων).

Φυσικά, δεν έγινε καμιά αναφορά από τους –εν διατεταγμένη υπηρεσία τελούντων– Ειδικών του Τίποτα, ούτε στο ξυλόλιο, ούτε και στο ότι μεταφέρονταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας κατά παράβαση και της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής νομοθεσίας.

(βλ. σχετικά το επισυναπτόμενο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) Αρ. 2015/830, Ημερομηνία έκδοσης: 23/08/1999 – ενημέρωση: 24/11/2016 – έκδοση: 10.0, της εταιρείας SLOVNAFT (που εδρεύει στη Σλοβακίας και παράγει ξυλόλιο και χορηγεί Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας σε κάθε πελάτη της) ξυλόλιο –Xylene έκδοση 14.0 Ελλ

Κρίσιμα ερωτήματα



 -Γιατί στον τόπο του εγκλήματος έσπευσε πρώτος ο στρατός, και όχι τα ασθενοφόρα και η αστυνομία;

 -Γιατί η περιοχή «καθαρίστηκε» και τσιμεντώθηκε εν τάχει, αν όχι για να αποτραπεί ο εντοπισμός  στοιχείων που δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν (ενώ οι ατμομηχανές μεταφέρθηκαν σε μάντρα για παλιοσίδερα);

 -Που βρίσκονται τα ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τη μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου;

 -Ποιος είναι ο ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ και ποιος ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ του φορτίου;

Χρήσεις του ξυλόλιου

Σύμφωνα το επισυναπτόμενο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας της παραγωγού εταιρείας, μεταξύ των πολλών χρήσεις του ξυλόλιου, αναφέρονται και οι εξής:

– Εκρηκτικά υλικά

 -Κατασκευή και χρήση εκρηκτικών

Πλήρης κατάλογος των χρήσεων στο  ξυλόλιο –Xylene έκδοση 14.0 Ελλ

Τέμπη: Μαζικός Κρατικός Φόνος στην Ημερήσια Διάταξη

dimpnews.com

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr