Home ΗΠΑ 2024! Εξελίξεις και για όσους ταξιδεύουν – Όλα ψηφιακά και ελεγχόμενα

2024! Εξελίξεις και για όσους ταξιδεύουν – Όλα ψηφιακά και ελεγχόμενα

by _
0 comment 111 views
2024! Εξελίξεις και για όσους …
2024! Εξελίξεις και για όσους …

2024! Εξελίξεις και για όσους ταξιδεύουν – Όλα ψηφιακά και ελεγχόμενα

Τι μεταδίδεται από τις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος οργανισμός ασφάλειας μεταφορών των ΗΠΑ, κάνει σημαντικά βήματα προς ένα πιο ψηφιακό μέλλον. Και, φυσικά, αυτό, σχολιάζουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ, σημαίνει περισσότερη επιτήρηση και παρακολούθηση, κάτι που θα αφορά, προφανώς, ολόκληρο τον «ενωμένο» δυτικό κόσμο και κυρίως Αμερική και Ευρώπη!

Το σχέδιο είναι ότι, έως το τέλος του 2024, πολλοί από τους επιχειρησιακούς τους στόχους θα περιλαμβάνουν ένα στοιχείο ψηφιακής ταυτότητας, μια κίνηση που υποδηλώνει μια διαρκή δέσμευση για τον εξορθολογισμό των εμπειριών των ταξιδιωτών με την τεχνολογία, παρόλο που υπονομεύει το απόρρητο.



Σε ένα  σχέδιο δράσης τεσσάρων μερών που κυκλοφόρησε, η υπηρεσία σχεδιάζει να επεκτείνει την πρωτοβουλία της για κινητή άδεια οδήγησης και να χρησιμοποιήσει ευρύτερα την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αεροδρόμια. Αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση του τρέχοντος πιλοτικού τους προγράμματος που δοκιμάζει ψηφιακές ταυτότητες και άδειες κινητής τηλεφωνίας — που χρησιμοποιούνται σε σημεία ελέγχου — σε τουλάχιστον εννέα πολιτείες των ΗΠΑ.

Υπογραμμίζοντας το εύρος της ψηφιακής επέκτασης του, ο αμερικανικός οργανισμός έχει αποκαλύψει σχέδια για την προσθήκη μιας νέας πλατφόρμας στο υπάρχον «κουιντέτο» που χρησιμοποιείται για την ψηφιακή ταυτοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν στην διάθεσή τους έξι επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών, για ψηφιακή ταυτοποίηση. Ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις βελτιώσεις δεν συμπεριλήφθηκαν στη δημόσια ενημέρωση.

Παράλληλα με αυτές τις προσπάθειες ψηφιακής ταυτότητας, ο οργανισμός δεσμεύεται επίσης να ενισχύσει την χρήση συστημάτων αναγνώρισης προσώπου στο πλαίσιο της υπηρεσίας PreCheck, ένα πρόγραμμα που στοχεύει, επίσημα, στην προληπτική αξιολόγηση των απειλών και στην διευκόλυνση μιας ταχύτερης διαδικασίας ασφάλειας αεροδρομίου για εγγεγραμμένους ταξιδιώτες. Η υπηρεσία είναι κάπως αμφιλεγόμενη καθώς επιτρέπει στο πρακτορείο βαθύτερη πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο και την ζωή του – μερικά από τα οποία υπερβαίνουν τα τυπικά προσωπικά δεδομένα (σκάβουν πιο βαθιά στις ζωές των ανθρώπων).



Στόχος είναι, όπως σχολιάζεται, να διπλασιαστεί ο αριθμός των αεροδρομίων που είναι εξοπλισμένα με αυτήν την τεχνολογία, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν από πέντε το περασμένο έτος σε δέκα έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Ομοίως, ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που ασχολούνται με το PreCheck πρόκειται να αυξηθεί από δύο σε τρεις.

Αυτοί οι προβλεπόμενοι στόχοι αντικατοπτρίζουν τις οδηγίες σε ένα έγγραφο στρατηγικής βιομετρίας που κυκλοφόρησε το 2018, όπου οι αξιωματούχοι έδωσαν έμφαση στη διεύρυνση της βάσης χρηστών των βιομετρικών συστημάτων και στην ενίσχυση της απαραίτητης υποδομής.

Το 2024 είναι χρονιά τρομερών εξελίξεων!!!

photo freepik

https://www.el.gr/nea-taxh/2024-exelixeis-kai-gia-osoys-taxideyoyn/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr