Home ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε η Αβντιίβκα, υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε η Αβντιίβκα, υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

by _
0 comment 90 views
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε η Αβντιίβκα, υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός
Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε η Αβντιίβκα, υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έπεσε η Αβντιίβκα, υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου επιβεβαίωσε πως διέταξε οι ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την πόλη για να μην περικυκλωθούν


Οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού αποσύρθηκαν από την Αβντιίβκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου η κατάσταση είχε επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε ο Ουκρανός στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάβσκι, διοικητής της περιοχής.

«Όπως προέβλεπαν διαταγές που λάβαμε, αποσυρθήκαμε από την Αβντιίβκα σε θέσεις προετοιμασμένες εκ των προτέρων», ανέφερε μέσω Telegram ο στρατηγός.



Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι επιβεβαίωσε μέσω Facebook πως διέταξε οι ουκρανικές δυνάμεις να αποσυρθούν από την πόλη για να μην περικυκλωθούν.

«Με βάση την επιχειρησιακή κατάσταση γύρω από την Avdiivka, για να αποφύγω την περικύκλωση και να διατηρήσω τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών, αποφάσισα να αποσύρω τις μονάδες μας από την πόλη και να προχωρήσω στην άμυνα σε πιο ευνοϊκές γραμμές.

Οι στρατιώτες μας εκτέλεσαν το στρατιωτικό τους καθήκον με αξιοπρέπεια, έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να καταστρέψουν τις καλύτερες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στον εχθρό όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό.



Λαμβάνουμε μέτρα για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να διατηρήσουμε τις θέσεις μας. Η ζωή του στρατιωτικού προσωπικού είναι η υψηλότερη αξία. Θα επιστρέψουμε στην Αβντιίβκα», αναφέρει ο Ολεξάντρ Σίρσκι στο μηνυμά του.

Πρόκειται, έπειτα από πολύμηνες ρωσικές επιθέσεις και λυσσαλέες μάχες, για τη σημαντικότερη νίκη των στρατευμάτων της Ρωσίας —μολονότι η αξία της είναι βασικά συμβολική— μετά την κατάληψη της Μπαχμούτ τον Μάιο του 2023. Αποτελεί τη σημαντικότερη μεταβολή της κατάστασης στο μέτωπο έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας που εξαπολύθηκε το καλοκαίρι.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr