Home Greek News New York Times: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο ομοφυλοφίλων» – «Το είχε υποσχεθεί μετά την επανεκλογή του»

New York Times: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο ομοφυλοφίλων» – «Το είχε υποσχεθεί μετά την επανεκλογή του»

by _
0 comment 98 views
New York Times: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο ομοφυλοφίλων» – «Το είχε υποσχεθεί μετά την επανεκλογή του»
New York Times: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο ομοφυλοφίλων» – «Το είχε υποσχεθεί μετά την επανεκλογή του»

New York Times: «Η Ελλάδα με τον Κ.Μητσοτάκη θα γίνει η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο ομοφυλοφίλων»

«Το είχε υποσχεθεί μετά την επανεκλογή του»


Σε λίγη ώρα η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη με την βοήθεια προθύμων θα θελήσει να περάσει το ν/σ για τους γάμους και την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αλλά οι New York Times το παρουσιάζουν κάπως διαφορετικά.

Όχι ως ένα νομοσχέδιο ενός κράτους που υποχρεώθηκε από την ΕΕ ή για κάποιον άλλον κοινωνικό λόγο, αλλά ως το νομομοσχέδιο που έρχεται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία με την χώρα να γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα περάσει αυτό το νόμο που θα δίνει τέτοια δικαιώματα.



«Η Ελλάδα θα νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων και τα ίσα γονικά δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια την Πέμπτη, καθώς οι νομοθέτες εξέτασαν ένα νομοσχέδιο που διχάζει την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε σφοδρή αντίθεση από την ισχυρή Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας.

 Αν και η Ελλάδα θα ήταν η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επέτρεπε τους γάμους ομοφύλων, θα ήταν το πρώτο ορθόδοξο χριστιανικό έθνος που θα ψηφίσει τέτοιο νόμο. Η χώρα επέκτεινε τις συμβάσεις συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια το 2015, αλλά δεν επέκτεινε τα ίσα γονικά δικαιώματα εκείνη την εποχή.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να περάσει τα νέα μέτρα ΜΕΤΑ τη συντριπτική επανεκλογή του πέρυσι . Είπε στο υπουργικό του συμβούλιο τον περασμένο μήνα ότι ο γάμος ομοφυλόφιλων είναι θέμα ίσων δικαιωμάτων, σημείωσε ότι παρόμοια νομοθεσία ισχύει σε περισσότερες από 30 άλλες χώρες και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ή «παιδιά ενός ο μικρότερος Θεός».

Εκτός από την αναγνώριση των γάμων ομοφύλων, η νομοθεσία ανοίγει τον δρόμο για την υιοθεσία και δίνει τα ίδια δικαιώματα και στους δύο ομόφυλους γονείς ως νόμιμος κηδεμόνας του παιδιού, ενώ μέχρι σήμερα τέτοια δικαιώματα ισχύουν μόνο για τον βιολογικό γονέα. Θα επηρεάσει επίσης την καθημερινότητα των ομόφυλων ζευγαριών, είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή την Πέμπτη, επιτρέποντας σε όσους έχουν παιδιά «να τα μαζέψουν από το σχολείο, να μπορούν να ταξιδέψουν μαζί τους, να τα πάνε στο γιατρό».



Το νομοσχέδιο δεν παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ή την επιλογή παρένθετης εγκυμοσύνης. Επίσης, δεν παρέχει δικαιώματα στα τρανς ως γονείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν την προοπτική του γάμου ομοφυλόφιλων για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/new-york-times-i-ellada-me-ton-k-mitsotaki-tha-ginei-i-proti-orthodoksi-xora-pou-tha-epitrepsei-ton-gamo-omofylofilon/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr