Home ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗ G7 ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024. ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ  ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΒΙΔΩΝ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗ G7 ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024. ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ  ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΒΙΔΩΝ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

by _
0 comment 97 views

Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος
Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής


Η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει την προεδρία της Ομάδας των 7 κορυφαίων δημοκρατιών(G7) τυ πλανήτη  για να αμφισβητήσει τις αυξανόμενες  ανερμάτιστες  και συνωμοσιολογικές αντιλήψεις ότι ” τάχα η Ρωσία κερδίζει έδαφος  στην Ουκρανία και ότι η Δύση κουράζει τον πόλεμο!”. Η Ιταλία θα προεδρεύει της G7, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, τη  Μ Βρετανία, τη Γαλλία και τον Καναδά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και θα φιλοξενήσει την ετήσια  σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο. Καθορίζοντας τις προτεραιότητες της Ιταλίας για πρώτη φορά, αξιωματούχος  που γνωρίζει τα σχέδια της G7 είπε ότι βασικά ζητήματα στην ατζέντα των ηγετών θα περιλαμβάνουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, την επισιτιστική ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή, την ανάπτυξη στην Αφρική, τη δέσμευση με την Κίνα και την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως και στις δύο τελευταίες προεδρίες της G7, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα είναι επίσης  το πιο σημαντικό θέμα συζήτησης.

Ή ίδια πηγή ανέφερε  ότι οι ηγέτες της G7 είναι  αποφασισμένοι να επισημάνουν  ότι παραμένουν πλήρως αφοσιωμένοι στο Κίεβο και δεν πρόκειται  να διακινδυνεύσουν να εμφανίσουν σημάδια αδυναμίας απέναντι στον Πούτιν ( δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της. «Πρέπει να αλλάξουμε το αφήγημα για την Ουκρανία», είπε η A, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν έχει χάσει σημαντική οικονομική, στρατιωτική και διπλωματική επιρροή από την  ημέρα της εισβολής. Η Ιταλία σχεδιάζει να διοργανώσει 20 υπουργικές συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια της προεδρίας της G7, ξεκινώντας με μια τριήμερη συγκέντρωση από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου για τη βιομηχανία, την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, η οποία θα βάλει στο επίκεντρο την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης με γρήγορο ρυθμό. Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μλόνι  έχει ήδη τονίσει ότι οι κίνδυνοι που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσουν βασικό ζήτημα για την Ιταλική προεδρία της G7 και θα αφιερώσει μια  ειδική σύνοδο στο θέμα στη σύνοδο κορυφής στις 13-15 Ιουνίου στην Απουλία.



 Στο μεταξύ η Ρωσία προχώρησε χθες σε  ένα νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, προκαλώντας τον  θάνατο έξι  ανθρώπων και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους  40 , σε Κίεβο και Χάρκοβο. Ο  αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας  στρατηγός Βαλέρι Zαλούζνι  είπε ότι η αεράμυνα  της χώρας του κατέρριψε 21 από τους 41 εχθρικούς πυραύλους, ενώ άλλοι έπληξαν τους στόχους. Στο Κίεβο, ένα Ρωσικό βλήμα προσγειώθηκε στην οροφή του αθλητικού συλλόγου Lokomotiv, κοντά στον νότιο σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας.

ΝΑΤΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ -ΝΕΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Χθες ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός εα Λόιντ Όστιν προέδρευσε της 18ης  συνάντησης  εκπροσώπων της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (διαδικτυακά). Συμμετείχαν  υπουργοί άμυνας και αρχηγοί επιτελείων  από σχεδόν 50 χώρες από όλο τον κόσμο(που υποστηρίζουν το Κίεβο) και συζήτησαν τον συνεχιζόμενο  διετή πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία  καθώς και τον συνεχή συντονισμό  στο να παράσχουν στον Ουκρανικό λαό τα απαραίτητα στρατιωτικά και ανθρωπιστικά μέσα για την υπεράσπιση του κυρίαρχου εδάφους του.

Το ΝΑΤΟ υπέγραψε χθες συμβόλαια αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση πάνω από 200.000 βλημάτων πυροβολικού  των 155 χιλιοστών μ σκοπό την ενίσχυση της Ουκρανίας αλλά και των αποθεμάτων της Ατλαντικής Συμμαχίας. Κράτη-μέλη  του ΝΑΤΟ έχουν αποστραγγίσει τα αποθέματά τους στέλνοντας αποστολές βαρέων πυρομαχικών για να βοηθήσουν τις δυνάμεις της Ουκρανίας να πολεμήσουν τη Ρωσία σε έναν βίαιο πόλεμο φθοράς. Οι χθεσινές συμφωνίες, που υπογράφηκαν με τη γαλλική εταιρεία Nexter και τη γερμανική Junghans Microtec, εκτιμάται από αξιωματούχους ότι θα καλύπτουν περίπου 220.000 οβίδες και οι παραδόσεις στα μέλη του ΝΑΤΟ θα ξεκινήσουν τις αρχές φθινοπώρου  του 2025.(αφού ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ)



«Είναι σημαντικό οι σύμμαχοί μας να ξαναγεμίσουν τα αποθέματά τους καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία ξεκίνησε πέρυσι ένα σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής παραγωγής και έκτοτε έχει υπογράψει κοινές συμβάσεις προμήθειας πυρομαχικών αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά περιλαμβάνουν μια συμφωνία για την αγορά έως και 1.000 πυραύλων αεράμυνας Patriot ευρωπαϊκής παραγωγής που υπεγράφη τον περασμένο μήνα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης ξεκινήσει τις δικές της προσπάθειες για την αύξηση της αμυντικής παραγωγής, αλλά το μπλοκ των 27 εθνών υπολείπεται κατά πολύ του στόχου να προμηθεύσει στο Κίεβο 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μέχρι τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ >> https://ambassadorsatlarge.com/archives/85992

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗ G7  ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2024. ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ  ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ  ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΒΙΔΩΝ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr