Home ΔΙΕΘΝΗ Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί για παγκοσμιοποιητικό έλεγχο επι της ροής όλων των πληροφοριών

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί για παγκοσμιοποιητικό έλεγχο επι της ροής όλων των πληροφοριών

by _
0 comment 113 views

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί για παγκοσμιοποιητικό έλεγχο επι της ροής όλων των πληροφοριών

Λέει στην ελίτ του Νταβός ότι κύρια προτεραιότητά τους πρέπει να είναι η «παραπληροφόρηση στο Διαδίκτυο και αλλού σε βιομηχανική κλίμακα»

Στηβ Γουάτσον
17 Ιανουαρίου 2024

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε ομιλία σε ελίτ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την Τρίτη, ζητώντας τον γενικό έλεγχο της παγκοσμιοποίησης στη ροή όλων των πληροφοριών στην ψηφιακή εποχή.

«Το κύριο μέλημα για τα επόμενα δύο χρόνια δεν είναι η σύγκρουση ή το κλίμα, είναι η παραπληροφόρηση και η παραπληροφόρηση», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «το όριο μεταξύ διαδικτυακού και εκτός σύνδεσης γίνεται όλο και πιο λεπτό, και αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στην εποχή της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης».

Απευθυνόμενη στην ελίτ ως «Εξοχότητες» και ονομάζοντας προσωπικά τον «αγαπητό» της Klaus Schwabb στην εισαγωγή της, η von der Leyen ζήτησε περαιτέρω την ανάπτυξη ενός «νέου παγκόσμιου πλαισίου για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης» και μια υπόσχεση να «οδηγήσει την παγκόσμια συνεργασία» για να αποτραπεί η διάδοση της «παραπληροφόρησης» (πληροφορίες που δεν θέλουν να γνωρίζετε).

Συνέχισε: «Πολλές από τις λύσεις βρίσκονται όχι μόνο σε χώρες που συνεργάζονται αλλά, πολύ σημαντικό, σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και δημοκρατίες που συνεργάζονται», προσθέτοντας ότι «Ενώ οι κυβερνήσεις έχουν πολλούς από τους μοχλούς για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας , οι επιχειρήσεις έχουν την καινοτομία, την τεχνολογία, τα ταλέντα για να προσφέρουν τις λύσεις που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση απειλών όπως η κλιματική αλλαγή ή η παραπληροφόρηση βιομηχανικής κλίμακας».

Επιπλέον, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι το 2024 είναι «η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην ιστορία» και εξέφρασε την ανησυχία ότι «η ελευθερία συνοδεύεται από κινδύνους».

«Θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το άνοιγμα μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω. Πάντα θα γίνονται προσπάθειες να μας βγάλουν εκτός τροχιάς. Για παράδειγμα, με παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση», πρόσθεσε.

Υποστήριξε επίσης τον Νόμο της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ο οποίος υπό το πρόσχημα της πρόληψης της «ρητορικής μίσους», καθιερώνει ελέγχους σε όλες τις πληροφορίες στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Με τον Νόμο μας για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, ορίσαμε την ευθύνη των μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών για το περιεχόμενο που προωθούν και διαδίδουν», καυχήθηκε η von der Leyen.

Και κατέληξε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια τάξη στη μεταπολεμική εποχή. Αλλά στο μυαλό μου, δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νούμερο ένα στόχος αυτών των μη εκλεγμένων τεχνοκρατών είναι ο Elon Musk και ο X, δεδομένου ότι έχουν ήδη κάθε άλλη μεγάλη πλατφόρμα στις τσέπες τους.

Στο περσινό συνέδριο του WEF, η Věra Jourová, η οποία κατέχει τον απίστευτα οργουελικό τίτλο του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις αξίες και τη διαφάνεια, σχολίασε ότι ο «απολυταρχισμός της ελευθερίας του λόγου» του Μασκ δεν συμβαδίζει με τους νέους διαδικτυακούς κανονισμούς της ΕΕ.

«Το μήνυμά μας ήταν σαφές: έχουμε κανόνες με τους οποίους πρέπει να τηρούνται, διαφορετικά θα υπάρξουν κυρώσεις», δήλωσε η Jourová, προσθέτοντας «Η εποχή της Άγριας Δύσης τελείωσε» και έχοντας περαιτέρω το θάρρος να δηλώσει «εμείς είμαστε επίσης οι προστάτες της ελευθερίας του λόγου».

Φέτος στο Νταβός, η Jourová συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τους επικεφαλής του Meta και του YouTube για να βεβαιωθεί ότι «παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες»:

ΠΗΓΗ >>

https://modernity.news/2024/01/17/video-eu-president-calls-for-globalist-control-over-all-information/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr