Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τι πίνει & δε μας δίνει!!! – Μητσοτάκης στο CNN: Διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ

Τι πίνει & δε μας δίνει!!! – Μητσοτάκης στο CNN: Διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ

by _
0 comment 88 views
Τι πίνει & δε μας δίνει!!! – Μητσοτάκης στο CNN: Διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ
Τι πίνει & δε μας δίνει!!! – Μητσοτάκης στο CNN: Διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ

Μητσοτάκης στο CNN: Διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό καλύτερα από άλλες χώρες της ΕΕ

Προστατεύουμε τα σύνορα, ανοίγουμε όμως και οδούς για όσους θέλουν να έρθουν, πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες, επισήμανε ο πρωθυπουργός – Δείτε βίντεο


Η απόφαση για τα 50 δισ. στην Ουκρανία πρέπει να ληφθεί, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, λέγοντας ακόμη ότι θα ξεπεράσουμε το ουγγρικό εμπόδιο και θα προχωρήσουμε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια εναλλακτική να κάνουμε τη συμφωνία οι 26 μας, δηλαδή χωρίς την Ουγγαρία, αλλά αυτό «θα είναι πιο σύνθετο και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο». Πάντως επισήμανε ότι «υπάρχει ο τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ουγγρικές επιφυλάξεις και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία».



Δείτε βίντεο:

«Είμαι ιδιαίτερα σίγουρος ότι θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει μία κατανόηση σε επίπεδο Συμβουλίου ότι αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί την 1 Φεβρουαρίου και είμαι σίγουρος ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σίγουρα προχωρημένες», εξήγησε.

Εκτενείς ήταν οι αναφορές για το μεταναστευτικό.



Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν ήταν σημαντικό θέμα στις εκλογές μας. Το αντιμετωπίσαμε με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

Πρόσθεσε ότι «ανοίξαμε νόμιμες οδούς για όσους θέλουν να έρθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το κρίσιμο είναι ποιος αποφάσιζε για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, δεν είναι οι λαθροδιακινητές που είναι υπεύθυνοι».

«Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες κι αυτό θέλουμε να κάνουμε», επισήμανε.

Ακόμη είπε ότι «αυτοί που δεν παίρνουν άσυλο, πρέπει να επιστρέφονται για να σταλεί ένα μήνυμα ότι, αν έρθεις στην Ευρώπη και δεν παίρνεις άσυλο, πρέπει να γυρίσεις πίσω».



Σχετικά με τις διαδικασίες στο εσωτερικό της ΕΕ και την αναθεώρησή τους, ο πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να αναθεωρήσουμε το πώς κάνουμε τη δουλειά».

Όπως εξήγησε, «όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να πάρεις μια απόφαση με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Δείτε όμως το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα είναι 36 δισ. κρίσιμα για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση».
ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr