Home ΔΙΕΘΝΗ Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!

Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!

by _
0 comment 110 views
Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!
Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!

Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν. Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!


Το μέσο Axios ανέφερε ότι έλαβε δια διαρροής αντίγραφο ενός διπλωματικού διαβαθμισμένου τηλεγραφήματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το οποίο περιελάμβανε οδηγίες προς τις πρεσβείες του να πιέσουν διπλωμάτες και πολιτικούς στις χώρες υποδοχής τους να εκδώσουν δηλώσεις κατά της υπόθεσης που άσκησε η Νότια Αφρική ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διέπραξε εγκλήματα γενοκτονίας στη Γάζα. Το τηλεγράφημα εξηγεί το ισραηλινό διπλωματικό σχέδιο δράσης πριν από τη διάσκεψη του Διεθνούς Δικαστηρίου την επόμενη εβδομάδα, ασκώντας διεθνή πίεση στο δικαστήριο να μην εκδώσει δικαστική εντολή που να διατάσσει το Ισραήλ να αναστείλει τον πόλεμο στη Γάζα. Η Νότια Αφρική κατέθεσε την υπόθεση την περασμένη εβδομάδα και λέει – στην έκθεσή της 84 σελίδων – ότι η στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα παραβιάζει τις υποχρεώσεις του Ισραήλ βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948.

Αυτή η σύμβαση ορίζει τη γενοκτονία ως «πράξεις που διαπράττονται με σκοπό να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα», τονίζοντας ότι οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα «θεωρούνται γενοκτονικού χαρακτήρα επειδή στοχεύουν να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος» του παλαιστινιακού πληθυσμού στην Γάζα. Το Ισραήλ απέρριψε αμέσως την κατηγορία ως “αβάσιμη”, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενες υποθέσεις σε διεθνή δικαστήρια, αποφάσισε να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου επειδή έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία και εκεί θα εκπροσωπηθεί από τον Βρετανό δικηγόρο Malcolm Shaw



Η Νότια Αφρική ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει επείγοντα προσωρινά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης προσωρινής εντολής κατά του Ισραήλ να αναστείλει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα, όσο διαρκεί η διαδικασία. Είναι σαφές από το τηλεγράφημα του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών ότι ο «στρατηγικός στόχος» του Ισραήλ είναι να απορρίψει το δικαστήριο το αίτημα έκδοσης δικαστικής απόφασης, να μην αποφασίσει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και να αναγνωρίσει ότι ο ισραηλινός στρατός δρα στη Γάζα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Το τηλεγράφημα ανέφερε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να έχει σημαντικές πολιτικές, οικονομικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στον τομέα της ασφάλειας, όχι μόνο νομικές», και ως εκ τούτου επιβεβαιώνει ότι «ζητούμε μια άμεση και ξεκάθαρη δημόσια δήλωση σύμφωνα με τα ακόλουθα: πρέπει να λέτε δημόσια και ξεκάθαρα ότι η χώρα σας απορρίπτει τις εξωφρενικές, γελοίες και αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ. 

Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι σύμφωνα με τη σύμβαση του 1948, η γενοκτονία ορίζεται ως η δημιουργία συνθηκών που δεν επιτρέπουν την επιβίωση ενός πληθυσμού με σκοπό την εξόντωσή του. Ως εκ τούτου, η έμφαση στις προσπάθειες του Ισραήλ να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Γάζας και να μειώσει τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν είναι ένα «κρίσιμο». Στο τηλεγράφημα, οι ισραηλινές πρεσβείες έλαβαν εντολή να ζητήσουν από διπλωμάτες και πολιτικούς στα υψηλότερα επίπεδα «να αναγνωρίσουν δημοσίως ότι το Ισραήλ εργάζεται για να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καθώς και να μειώσει τις απώλειες στους αμάχους και ότι ενεργεί προς αυτοάμυνα. Οι ισραηλινοί πρεσβευτές έλαβαν επίσης οδηγίες να εργαστούν επειγόντως για να λάβουν τέτοιες δηλώσεις πριν από τη σύνοδο που θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου, και τους είπαν ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα έστελνε μηνύματα σε δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες στην ίδια γραμμή.



dimpenews.com

Axios: διαρροή εγγράφου ΥΠΕΞ Ισραήλ με τις πιέσεις που άσκησε σε άλλες χώρες να εναντιωθούν στην προσφυγή της Ν Αφρικής εναντίον του για Γενοκτονία Γάζας στο Διεθνές Δικαστήριο!

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr