Ένας συνασπισμός περισσότερων από 1.600 επιστημόνων που επέκριναν τους υπερβολικούς ισχυρισμούς των συνομηλίκων τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή προσέλκυσε έναν εξέχοντα νεοσύλλεκτο να υπογράψει τη δήλωσή του το 2019 ότι η κλιματική «έκτακτη ανάγκη» είναι μύθος.

Ο Τζον Κλάουζερ, ο οποίος κέρδισε το περσινό βραβείο Νόμπελ φυσικής, έγινε ο δεύτερος νομπελίστας τον περασμένο μήνα που υπέγραψε το έγγραφο με άλλους 1.607 επιστήμονες που αποδοκιμάζουν την ιδέα μιας κλιματικής κρίσης.

«Η επιστήμη του κλίματος θα πρέπει να είναι λιγότερο πολιτική, ενώ οι πολιτικές για το κλίμα θα πρέπει να είναι πιο επιστημονικές», αναφέρει η δήλωση που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Κλιματικής Νοημοσύνης (CLINTEL). «Οι επιστήμονες θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ενώ οι πολιτικοί θα πρέπει να μετρούν απαθώς το πραγματικό κόστος καθώς και τα φανταστικά οφέλη των μέτρων πολιτικής τους».

Πέρυσι, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τις καθαρές μηδενικές εκπομπές που έγινε το πρότυπο για εταιρικούς επισκόπους περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης (ESG). Μια έκθεση του Ιουνίου από το Ίδρυμα Έρευνας Ενεργειακής Πολιτικής επέκρινε τις πρωτοβουλίες που περιγράφονται ως «πράσινος αντικατοπτρισμός». Ο οδικός χάρτης του ΔΟΕ, έγραψαν οι ερευνητές, «θα αυξήσει δραματικά το ενεργειακό κόστος, θα καταστρέψει τις δυτικές οικονομίες και θα αυξήσει τον ανθρώπινο πόνο».

«Ο στόχος της παγκόσμιας πολιτικής πρέπει να είναι «ευημερία για όλους» παρέχοντας αξιόπιστη και οικονομικά προσιτή ενέργεια ανά πάσα στιγμή», αναφέρει η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα της CLINTEL. «Δεν υπάρχει κλιματική έκτακτη ανάγκη. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού».

Ο Νορβηγο-Αμερικανός μηχανικός Ivan Giaever, ο οποίος κέρδισε το βραβείο Νόμπελ φυσικής το 1973, έχει επίσης υπογράψει τη διακήρυξη.

«Η δημοφιλής αφήγηση για την κλιματική αλλαγή αντανακλά μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η λανθασμένη κλιματική επιστήμη έχει μεταστάσεις σε τεράστια δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη», είπε ο Clauser. «Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων άσχετων ασθενειών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοιους εσφαλμένους πράκτορες επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντολόγους».

Το έγγραφο κάνει αρκετούς ισχυρισμούς που έρχονται σε αντίθεση με τις δημοφιλείς αφηγήσεις που διακινούνται από την κλιματική υστερία. Για παράδειγμα, ο πλανήτης θερμαίνεται πιο αργά από ό,τι είχε προβλεφθεί και δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση των φυσικών καταστροφών.

Οι μεγάλες καταστροφές στην πραγματικότητα μειώνονται, ενώ οι καταστροφές από φυσικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες και οι πυρκαγιές αυξάνονται. Η αύξηση των καταστροφών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο, είναι αποτέλεσμα του ότι υπάρχουν περισσότερα για να καταστραφούν. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα παλαιά καταστήματα να κατηγορούν κάθε φυσικό γεγονός στην «κλιματική κρίση». Πριν από δύο χρόνια, οι New York Times δημοσίευσαν τις “Καρτ ποστάλ από έναν κόσμο στη φωτιά” παρά το γεγονός ότι οι θάνατοι από φυσικές καταστροφές μειώθηκαν κατά 90%.

Η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα σημειώνει επίσης ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι φυτική τροφή, «όχι ρύπος».

«Είναι απαραίτητο για όλη τη ζωή στη Γη», αναφέρει το έγγραφο.

Στην πραγματικότητα, η αναδάσωση βρίσκεται σε άνοδο, που προωθείται από ένα παγκόσμιο φαινόμενο «πρασίνισης» που πολλαπλασιάζει την ανάπτυξη των φυτών.