Home Greek News ΙΔΟΥ το μυστικό στρατιωτικό μνημόνιο Η.Β. & Ισραήλ για τη γενοκτονία της Γάζα & πως συμβάλλει σε αυτήν η…ΚΥΠΡΟΣ!!!

ΙΔΟΥ το μυστικό στρατιωτικό μνημόνιο Η.Β. & Ισραήλ για τη γενοκτονία της Γάζα & πως συμβάλλει σε αυτήν η…ΚΥΠΡΟΣ!!!

by _
0 comment 193 views
Secret British Military Ops In Lebanon
Secret British Military Ops In Lebanon

ΙΔΟΥ το μυστικό στρατιωτικό μνημόνιο Η.Β. & Ισραήλ για τη γενοκτονία της Γάζα & πως συμβάλλει σε αυτήν η…ΚΥΠΡΟΣ!!!

Μυστικές βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο


24 Δεκεμβρίου 2023

Σύμφωνα με πρόσφατες πηγές, η SAS (Special Air Service, Ειδική Αεροπορική Υπηρεσία) του Ηνωμένου Βασιλείου διεξήγαγε μυστικές βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης με στόχο τη διάσωση Βρετανών στη Δυτική Ασία.

Ο βετεράνος Βρετανός δημοσιογράφος Robert Peston έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X στις 8 Οκτωβρίου. Ο Peston ισχυρίστηκε ότι η επιχείρηση Παλαιστινιακής αντίστασης Al-Aqsa Flood θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε μια πλήρη περιφερειακή σύγκρουση. κάτι που θα ήταν «εξίσου αποσταθεροποιητικό για την παγκόσμια ασφάλεια όσο η επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», επικαλούμενος εμπιστευτικές πληροφορίες από «κυβερνητικές και πηγές μυστικών πληροφοριών». Ο συγγραφέας προειδοποίησε:

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ».

Αυτό το εύρημα είναι ακόμη πιο εκπληκτικό υπό το φως του πόσο γρήγορα οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έμαθαν ότι θα υπήρχε αναταραχή στη Δυτική Ασία, λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες μετά την επίθεση των ιστορικών παλαιστίνιων αγωνιστών της ελευθερίας στο Ισραήλ.

Μια βαθύτερη ιστορία που υποδηλώνει ότι το Λονδίνο μπορεί να έπαιξε ρόλο στο να πυροδοτηθούν διαμάχες σε όλη την περιοχή και ότι έκτοτε διαδραματίζεται μια απαίσια πλοκή η οποία υπονοείται από τη βιασύνη με την οποία το δυτικό κοινό πρέπει να προετοιμαστεί για την επικείμενη κρίση.

Οι συγκαλυμμένες στρατιωτικές συμμαχίες: H SAS στη Γάζα

Είναι αυτονόητο ότι υπάρχει μεγάλη μυστικότητα σχετικά με τον ρόλο της Βρετανίας στη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα. Το Υπουργείο Άμυνας περιέγραψε την υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Λονδίνου και Τελ Αβίβ τον Δεκέμβριο του 2020 ως «σημαντικό κομμάτι αμυντικής διπλωματίας» που «ενισχύει» τους στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών και προσφέρει «ένα μηχανισμό για τον σχεδιασμό της κοινής μας δραστηριότητας».

Ωστόσο, ούτε οι εκλεγμένοι βουλευτές ούτε οι τακτικοί Βρετανοί πολίτες γνωρίζουν τις διατάξεις αυτού του συμφώνου.

Υπάρχει εικασία ως προς το εάν το σύμφωνο απαιτεί από τη Βρετανία να προστατεύσει το Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης, κάτι που θα μπορούσε να ευθύνεται για την προφανή συμμετοχή της διαβόητης SAS στην επίθεση του κατοχικού στρατού στους Παλαιστίνιους.

Αναφορές από τα μέσα ενημέρωσης στα τέλη Οκτωβρίου ανέφεραν ότι η επίλεκτη μοίρα ήταν «σε ετοιμότητα» σε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις πληροφοριών στην κοντινή Κύπρο, έτοιμη να ξεκινήσει τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στη Γάζα.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες πηγές, οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου «εκπαιδεύονταν στον Λίβανο για να σώσουν Βρετανούς» στη Δυτική Ασία σε περίπτωση που εμπλέκονταν στη σύγκρουση στη Γάζα ή «είχαν πιαστεί όμηροι» από τη Χεζμπολάχ ή τη λιβανική αντίσταση.

Έχοντας «χτίσει μια πολύ στενή σχέση» με τους ομολόγους τους στη Βηρυτό, αυτές οι δυνάμεις «παρέχουν διορατικότητα και επιρροή στη λήψη αποφάσεων του Λιβάνου και βλέποντας τα πράγματα από την άλλη πλευρά των βόρειων συνόρων, που αφορά το Ισραήλ», καυχήθηκε ανώτερος αξιωματούχος του βρετανικού στρατού. .

Ανταποκριτής του Politico ανέφερε ότι το Πεντάγωνο έχει ξεκινήσει την επιχείρηση Prosperity Guardian, η οποία είναι ένας ναυτικός συνασπισμός για την υπεράσπιση του Περάσματος της Ερυθράς Θάλασσας.

Λόγω της μυστικότητας γύρω από αυτές τις επιχειρήσεις, οι βρετανικοί τύποι έλαβαν ειδοποιήσεις D από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Μέσων Άμυνας και Ασφάλειας της Βρετανίας (DSMA) που τους προειδοποιούσε να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις της SAS στη Δυτική Ασία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν πλέον τα συμφέροντα της SAS στη Γάζα. Ωστόσο, η αναφορά του DSMA για «επιχειρήσεις ασφάλειας, πληροφοριών και αντιτρομοκρατικών» υποδηλώνει ότι η παρουσία του στην περιοχή εξυπηρετεί πολύ πιο σημαντικούς στόχους από την απλή διάσωση ομήρων.

Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από ανεξάρτητες μελέτες που διεξήχθησαν από το Declassified UK, οι οποίες δείχνουν ότι 33 στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη από τις ίδιες βρετανικές εγκαταστάσεις στην Κύπρο, όπου στεγάζονται χειριστές SAS, κατευθύνονται προς το Τελ Αβίβ.

Αυτές οι πτήσεις δεν είναι τυχαίες. Στην πραγματικότητα, συμβαίνουν τακτικά από τότε που το Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα. Ο ανεξάρτητος ιστότοπος μέσων ενημέρωσης αποκάλυψε πρόσφατα, στις 12 Δεκεμβρίου, πώς, ως απάντηση στην Επιχείρηση Al-Aqsa Flood, η Βρετανία έστιελε κρυφά επιπλέον 500 στρατιώτες στις εγκαταστάσεις της στην Κύπρο.

Ένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης είπε σε ένα μέλος του κοινοβουλίου αυτές τις πληροφορίες. Ανακαλύφθηκε επίσης ότι η Βρετανία είχε στείλει περισσότερα στρατεύματα στην Αίγυπτο, τον Λίβανο και το κράτος κατοχής του Ισραήλ, με μόνο θολή νύξεις για «επιχειρησιακούς λόγους ασφαλείας» να χρησιμεύουν ως δικαιολογία.

Απεριόριστη πρόσβαση στον Λίβανο;

Στις 21 Νοεμβρίου, το The Cradle αποκάλυψε ένα μυστικό βρετανικό σχέδιο για τη εγγύηση στο στρατιωτικό του προσωπικό απεριόριστης εισόδου στη λιβανέζικη γη.

Ένα έγγραφο που περιείχε τις προτάσεις διέρρευσε• δεν παρείχε εξήγηση για τις ενέργειες του Λονδίνου ούτε σκιαγράφησε το ακριβές έργο που θα εκτελούσαν οι στρατιώτες του βρετανικού στρατού στη Βηρυτό, ξεφεύγοντας από τη συνηθισμένη διαφάνεια που συνδέεται με ένα μνημόνιο κατανόησης αυτού του είδους.

Εάν το μνημόνιο είχε γίνει δεκτό, θα είχε εξαλείψει την απαίτηση για «προηγούμενη διπλωματική άδεια» για «αποστολές έκτακτης ανάγκης» και θα είχε δώσει «σε όλο το [βρετανικό] στρατιωτικό προσωπικό» άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην εναέρια, χερσαία και θαλάσσια επικράτεια του Λιβάνου.

Δεν ήταν σαφές τι συνεπάγονταν αυτές οι αποστολές. Ουσιαστικά, οι Βρετανοί στρατιώτες θα είχαν ασυλία από τη σύλληψη ή τη δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα διέπραξαν και θα μπορούσαν να είχαν ταξιδέψει σε όλο τον Λίβανο με στολή με τα όπλα τους να είναι ευδιάκριτα.

Αυτές οι τολμηρές απαιτήσεις έχουν ανησυχητικές ομοιότητες με τη Συμφωνία του Ραμπουγιέτ του 1999 που συντάχθηκε από το ΝΑΤΟ και προσφέρθηκε στη Γιουγκοσλαβία όταν η άρνηση της Γιουγκοσλαβίας χρησίμευσε ως κάλυψη για μια στρατιωτική επίθεση με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

Ένας κορυφαίος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκείνη την εποχή ομολόγησε με ενθουσιασμό ότι «εσκόπιμα [έβαζε] τον πήχη ψηλότερα» από αυτό που μπορούσε ρεαλιστικά να δεχτεί η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας.

Ωστόσο, το Λονδίνο είχε βάσιμους λόγους να υποθέσει ότι η Βηρυτό θα υποκύψει στις εξωφρενικές απαιτήσεις της αυτή τη φορά. Σύμφωνα με πληθώρα τεκμηριωμένων αποδεικτικών στοιχείων, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες μυστικές επιχειρήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διεισδύσουν σε λιβανέζικες υπηρεσίες πληροφοριών, ασφάλειας και στρατιωτικών ιδρυμάτων στα υψηλότερα επίπεδα, ενώ μεταφέρουν λαθραία στελέχη και υποστηρικτές της σε σημαντικά κρατικά υπουργεία.

Οι λεπτομέρειες του μνημονίου συνεννόησης για την υποστήριξη οποιασδήποτε από αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ από κανένα από τα μέρη.

Η Βρετανία έχει χαρακτηρίσει το γνωστό λιβανέζικο πολιτικό κόμμα Χεζμπολάχ ως απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση και, από ένα σημείο ακρόασης στην κορυφή του Ολύμπου στην Κύπρο, παρακολουθεί στενά την ένοπλη συνιστώσα της αντιστασιακής ομάδας. Αυτό το υπολογισμένο λάθος εξηγείται από την προσδοκία ότι εάν ξεσπάσει ένας «πόλεμος εξόντωσης» στη Γάζα, θα πολεμήσουμε μαζί με το Ιράν.

Ανατολικά του Σουέζ

Ο «πόλεμος της εξόντωσης» ξεκίνησε ήδη. Εάν η συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Λιβάνου που διέρρευσε είχε εφαρμοστεί, οι βρετανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να είχαν τοποθετηθεί στρατηγικά στο κράτος της Λεβαντίνης, αυξάνοντας την πιθανότητα οι εντάσεις να φτάσουν σε οριακό σημείο.

Ένα νέο θέατρο σύγκρουσης στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να απομακρύνει την εστίαση από το μνημόνιο, παρόλο που οι λόγοι της μη θέσπισής του είναι ακόμη άγνωστοι. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, ιδίως η Βρετανία, εξαπέλυσαν μια «αποστολή θαλάσσιας ασφάλειας» ως αντίδραση στις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Υεμένης ευθυγραμμισμένες με την Ανσαράλα κατά εμπορικών πλοίων που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν διαταράξει σοβαρά σημαντικούς εμπορικούς διαδρόμους.

Παρά την επίδειξη ισχύος του, ο διεθνής συνασπισμός αντιμετωπίζει δυσκολίες επειδή η Σαναά δεν παρουσιάζει σημάδια συνθηκολόγησης. Ανώτεροι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανησυχούν όλο και περισσότερο για την επιτυχία της αποστολής λόγω των επιχειρησιακών δαπανών που σχετίζονται με την αναχαίτιση επιθετικών drones χαμηλού κόστους.

Στα μάτια της Βρετανίας, η προσπάθεια υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ταιριάζει με τους στρατηγικούς της στόχους, όπως αναφέρεται στην «ολοκληρωμένη αμυντική αναθεώρηση» από τον Μάρτιο του 2021, η οποία χρησιμεύει ως οδικός χάρτης για την ανάκτηση του ελέγχου των θαλασσών και την εγγύηση της «ελευθερίας ναυσιπλοΐας στον Κόλπο του Άντεν .»

Αυτή η νεοανακαλυφθείσα ναυτική έμφαση έρχεται σε έντονη αντίθεση με την υποχώρηση της Βρετανίας το 1967 από την περιοχή, γνωστή ως «Ανατολικά του Σουέζ», η οποία θεωρήθηκε ως σημάδι της κατάρρευσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο, οι Υεμενίτες αναγκάστηκαν να δεχτούν μια αξιοθρήνητη ειρηνευτική πρόταση του ΟΗΕ από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την καταστροφική αεροπορική εκστρατεία της Σαουδικής Αραβίας εναντίον της Σαναά.

Οι πηγές πληροφοριών του Ρόμπερτ Πέστον στις 8 Οκτωβρίου άφησαν να εννοηθεί μια ανησυχητική προοπτική αντιπαράθεσης με πιθανώς εκτεταμένες επιπτώσεις, δεδομένης της επιμονής του Ανσαράλα έναντι των νεοαποικιακών πιέσεων και της αποτυχίας τέτοιων ψυχολογικών μεθόδων.

ΠΗΓΗ >> 


Secret British Military Ops In Lebanon

According to recent sources, the United Kingdom’s SAS (Special Air Service) has conducted secret British military operations in Lebanon, including training aimed at rescuing Britons in West Asia.

Veteran British journalist Robert Peston wrote an amazing article on the social media site X on October 8. Peston claimed that the Palestinian resistance operation Al-Aqsa Flood will unavoidably turn into a full-fledged regional conflict, which would be “as destabilizing to global security as Putin’s attack on Ukraine,” citing insider information from “government and intelligence sources.” The writer cautioned:



“WE ARE IN THE EARLY STAGES OF A CONFLICT WITH RAMIFICATIONS FOR MUCH OF THE WORLD.”

This finding is all the more startling in light of how quickly British intelligence learned that there would be unrest in West Asia, less than twenty-four hours after the historic Palestinian freedom fighters attacked Israel.

A deeper story that suggests London may have played a role in sparking strife throughout the region and that a sinister plot has been playing out ever since is hinted at by the haste with which Western audiences must be prepared for the impending crisis.

Covert military alliances: SAS in Gaza

It should go without saying that there is a great deal of secrecy around Britain’s role in Israel’s genocide in Gaza. The Ministry of Defense described the December 2020 signing of a military cooperation agreement between London and Tel Aviv as a “significant piece of defense diplomacy” that “strengthens” military ties between the two nations and offers “a mechanism for planning our joint activity.”

However, neither elected MPs nor regular British citizens are aware of the provisions of this pact.



There is conjecture as to whether the pact requires Britain to protect Israel in the case of an attack, which could account for the infamous SAS’s apparent involvement in the occupying army’s attack on Palestinians.

Reports from the mainstream media in late October said that the elite squadron was “on standby” at British military and intelligence facilities in nearby Cyprus, ready to launch audacious hostage rescue missions in Gaza.

According to later sources, the special operations forces of the United Kingdom were “training in Lebanon to rescue Britons” in West Asia in case they were involved in the conflict in Gaza or “taken hostage” by Hezbollah or the Lebanese resistance.

Having “built up a very close relationship” with their counterparts in Beirut, these forces “provide an insight and influence on Lebanese decision-making and seeing things from the other side of the northern border, which concerns Israel,” a senior British Army official boasted.

A Politico correspondent has reported that the Pentagon has launched Operation Prosperity Guardian, which is a naval coalition to defend the Red Sea Passage.



Because of the secrecy surrounding these operations, British press outlets received D-notices from the Defense and Security Media Advisory (DSMA) Committee from Britain warning them not to reveal any sensitive information concerning SAS operations in West Asia.

As expected, the British media has not reported on the SAS’s interest in Gaza anymore. However, the DSMA’s mention of “security, intelligence, and counter-terrorism operations” suggests that its presence in the area serves far more important goals than just rescuing hostages.

This notion is supported by independent studies conducted by Declassified UK, which show that 33 military transport aircraft from the same British facilities in Cyprus, home to SAS operators, are routed to Tel Aviv.

These flights are not a coincidence; in fact, they have been occurring regularly in the two weeks after Israel attacked Gaza. The independent media site recently disclosed, on December 12, how, in response to Operation Al-Aqsa Flood, Britain had surreptitiously sent an additional 500 troops to its facilities in Cyprus.

A UK government minister told a member of parliament this information. It was also discovered that Britain had sent more troops to Egypt, Lebanon, and the occupation state, with only hazy allusions to “operational security reasons” serving as justification.

Unrestricted access to Lebanon?



On November 21, The Cradle revealed a secret British plan to guarantee its military personnel unrestricted entry into Lebanese land.

A paper containing the suggestions was leaked; it did not provide an explanation for London’s actions or outline the precise task that British Army soldiers would be performing in Beirut, departing from the usual openness associated with a memorandum of understanding of this kind.

If the memorandum had been accepted, it would have eliminated the requirement for “prior diplomatic authorization” for “emergency missions” and given “all [British] military personnel” unprecedented access to Lebanon’s air, ground, and sea territory.

It was unclear what those missions entailed. In essence, British soldiers would have had immunity from arrest or prosecution for any crime they committed and could have traveled across Lebanon in uniform with their weapons clearly visible.



These bold demands bear disturbing resemblances to the 1999 Rambouillet Agreement written by NATO and offered to Yugoslavia when Yugoslavia’s refusal served as cover for a military assault spearheaded by the US.

A top State Department official at the time enthusiastically confessed to “deliberately [setting] the bar higher” than what the government of Yugoslavia could realistically accept.

However, London had good reason to assume that Beirut would bow to its outrageous demands this time. According to a wealth of documented evidence, British intelligence has carried out numerous covert operations over a long period of time to infiltrate Lebanese intelligence, security, and military institutions at the highest levels while smuggling its operatives and sympathizers into important state ministries.

The specifics of the memorandum of understanding supporting any of these operations have never been made public by either party.

Britain has branded the well-known Lebanese political party Hezbollah as a prohibited terrorist organization, and from a listening post atop Mount Olympus in Cyprus, it keeps a close check on the resistance group’s armed component. This calculated mistake is explained by the expectation that should a “war of annihilation” break out in Gaza, we will fight alongside Iran.

East of Suez



The “war of annihilation” has already begun. If the leaked UK-Lebanon agreement had been implemented, British forces might have been strategically positioned in the Levantine state, raising the possibility of tensions reaching a breaking point.

A new theater of conflict in the Red Sea may be taking focus away from the memorandum, even though the reasons for its non-enactment are yet unknown. The US and its allies, notably Britain, have launched a “maritime security mission” in reaction to actions carried out by Yemen’s Ansarallah-aligned military forces against commercial vessels that were headed toward Israel. These activities have severely disrupted important commerce lanes.

Despite its display of might, the international coalition faces difficulties because Sanaa is not exhibiting any signs of capitulating. Senior Pentagon officials are growing increasingly concerned about the mission’s success due to the operational expenditures associated with intercepting low-cost attack drones.

In Britain’s eyes, the US-led effort fits in with its strategic objectives as stated in the “integrated defense review” from March 2021, which serves as a roadmap for regaining control of the seas and guaranteeing “freedom of navigation in the Gulf of Aden.”

This newfound naval emphasis contrasts sharply with Britain’s 1967 retreat from the area, known as “East of Suez,” which was seen as a sign of the British Empire’s demise.



As was made public in April, Yemenis were forced to accept a deplorable UN peace proposal by British intelligence, which was used to justify Saudi Arabia’s destructive air campaign against Sanaa.

Robert Peston’s intelligence sources on October 8 hinted at an unnerving prospect of confrontation with possibly far-reaching effects, given Ansarallah’s tenacity against neocolonial pressures and the failure of such psychological methods.

GreatGameIndia is being actively targeted by powerful forces who do not wish us to survive. Your contribution, however small help us keep afloat. We accept voluntary payment for the content available for free on this website via UPI, PayPal and Bitcoin.
Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Turkey, Erdogan, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κρήτη, Τζο Μπάιντεν

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr