Home ΗΠΑ Όταν ο Πρόεδρος John F. Kennedy εξέθετε τα πυρηνικά του…ΙΣΡΑΗΛ – Τον «φάγανε» οι Εβραίοι εξαιτίας αυτού;;;

Όταν ο Πρόεδρος John F. Kennedy εξέθετε τα πυρηνικά του…ΙΣΡΑΗΛ – Τον «φάγανε» οι Εβραίοι εξαιτίας αυτού;;;

by _
0 comment 122 views
Όταν ο Πρόεδρος John F. Kennedy εξέθετε τα πυρηνικά του…ΙΣΡΑΗΛ – Τον «φάγανε» οι Εβραίοι εξαιτίας αυτού;;;
Όταν ο Πρόεδρος John F. Kennedy εξέθετε τα πυρηνικά του…ΙΣΡΑΗΛ – Τον «φάγανε» οι Εβραίοι εξαιτίας αυτού;;;

Όταν ο Πρόεδρος John F. Kennedy εξέθετε τα πυρηνικά του…ΙΣΡΑΗΛ – Τον «φάγανε» οι Εβραίοι εξαιτίας αυτού;;;


Ο Πρόεδρος John F. Kennedy και τα πυρηνικά του Ισραήλ…

..(Λ)..  10:00:00 π.μ.  GEWKWN


  Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πρόεδρο, ο John F. Kennedy, μέχρι τη δολοφονία τ…

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πρόεδρο, ο John F. Kennedy, μέχρι τη δολοφονία του, ασχολήθηκε προσωπικά με το πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ…

Λίγοι γνωρίζουν τον βαθμό στον οποίο το κράτος του Ισραήλ και το εγχώριο λόμπι που λειτουργεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη έχουν διαφθείρει το πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σημείο που η δυνατότητα για το εβραϊκό κράτος να κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής έχει γίνει ουσιαστικά πολιτική των ΗΠΑ. 



Γράφει ο GEWKWN 

  1. ΔΗΛΩΣΗ Μπλίνκεν: Υπουργου Εξωτερικων των ΗΠΑ ‘’ Η Αμερική θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ’’ 
  1. ΔΗΛΩΣΗ ARIEL SHARON, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΤΑ ΜΜΕ (3-10-2001):  «Κάθε φορά που εμείς κάνουμε κάτι, εσείς μας λέτε ότι η Αμερική θα κάνει αυτό και εκείνο… Εγώ θέλω να σας πω κάτι πολύ ξεκάθαρα: Εμείς, οι Εβραίοι, διευθύνουμε την Αμερική

Λοιπόν τώρα που ξεκαθαρίσαμε για το ποιος διοικεί την Αμερική, πάμε παρακάτω….. 

Η Αμερική είναι ο ισχυρότερος στρατιωτικός και διπλωματικός σύμμαχος του Ισραήλ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ, διότι τις πρώτες δύο δεκαετίες μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ισραήλ, κύριος σύμμαχος του Ισραήλ και βασικός προμηθευτής όπλων,  μαχητικων  αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και πλοίων, ήταν η Γαλλία η οποία συνέδραμε επίσης και στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου από το οποίο ανέπτυξε τα ατομικά όπλα, όπως αναφέρει ο Guardian. naftemporiki  

Όταν το Ισραήλ εισέβαλε στην Αίγυπτο μαζί με τους Βρετανούς και τους Γάλλους κατά τη διάρκεια της κρίσης του Σουέζ το 1956, οι ΗΠΑ συντάχθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη με τη Μόσχα, για να αναγκάσουν το Ισραήλ την Βρετανία και την Γαλλία  να αποσυρθούν !!! 

Μετά την νίκη του Ισραήλ και την κατάληψη της Γάζας, της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η Ουάσιγκτον έκρινε ότι τα αραβικά έθνη είχαν περάσει στο σοβιετικό στρατόπεδο και έτσι αύξησε τις πωλήσεις όπλων στο εβραϊκό κράτος, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών Phantom 



John F. Kennedy  ο καλύτερος πρόεδρος της Αμερικής 

Ο Πρόεδρος John F. Kennedy  ανησύχησε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ αποτελούσε δυνητικά σοβαρό κίνδυνο διάδοσης και επέμεινε το Ισραήλ να επιτρέπει περιοδικές επιθεωρήσεις, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν  από το National Security Archive, το Nuclear Proliferation International History Project και το James Martin Κέντρο Μελετών για τη Μη Διάδοση. Ο Kennedy πίεσε την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Ντέιβιντ Μπεν-Γκουριόν να αποτρέψει ένα στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα, στις εγκαταστάσεις της Dimona. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Kennedy  όπως δείχνουν τα έγγραφα, ήταν να διευρύνει και να θεσμοθετήσει τις επιθεωρήσεις της Dimona από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πρόεδρο, ο John F. Kennedy ασχολήθηκε προσωπικά με το πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ : 

1.   Το 1963, ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ ΑΠΑΙΤΗΣΕ από το Ισραήλ να επιτρέψει τακτικές αμερικανικές επιθεωρήσεις στη Ντιμόνα και προειδοποίησε ότι η μη παροχή “αξιόπιστων πληροφοριών” σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο θα έθετε σε “σοβαρό κίνδυνο” την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς το Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz του 2019.



2.   Στις 22 Νοεμβρίου του 1963 ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΕΝΝΕΝΤΥ, 35ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του προέδρου Κέννεντυ ακύρωσε την άδεια για επιθεωρήσεις καθώς η κυβέρνηση Τζόνσον ήταν λιγότερο “αυστηρή”.

Λίγοι γνωρίζουν τον βαθμό στον οποίο το κράτος του Ισραήλ και το εγχώριο λόμπι που λειτουργεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη έχουν διαφθείρει το πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σημείο που η δυνατότητα για το εβραϊκό κράτος να κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής έχει γίνει ουσιαστικά πολιτική των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν είπε κάποτε ότι ‘’εμείς οι Εβραίοι ελέγχουμε την Αμερική’’

Δύο εβδομάδες πριν από την Επιχείρηση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου πήγε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κράτησε έναν χάρτη και δήλωσε το σχέδιό του για μια ‘’Νέα Μέση Ανατολή’’ έναν οικονομικό διάδρομο, που εκτείνεται από την Ινδία μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Ισραήλ και τέλος στην Ευρώπη.

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος υποστηρικτής του Ισραήλ, αναζητούν τρόπο να περιορίσουν τους BRICS, και πιο συγκεκριμένα, να αντιμετωπίσουν τον Νέο Δρόμο του Μεταξιού της Κίνας, θέλουν να περιορίσουν την Κίνα, το Ιράν και τη Συρία και να βοηθήσουν  το Ισραήλ για να διατηρήσουν την οικονομική και πολιτική κυριαρχία. Ο Νέος δρόμος του Μεταξιού είναι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.

Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα της Μέσης Ανατολής που έχει πυρηνικά όπλα, διότι όπως αναφέρουν, το Ισραήλ δεν αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των κρατών της περιοχής και αρκετά από αυτά έχουν κηρυχθεί εχθροί του κράτους του Ισραήλ. 

Το Ιράν επιδιώκει πυρηνικά όπλα και έχει στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες ουρανίου, υπάρχουν επίσης αδήλωτες πυρηνικές δραστηριότητες στη Συρία, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην περιοχή. IDN-NEWS 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα εκτός από Στρατηγικά πυρηνικά, διαθέτουν επίσης μικρότερο αριθμό μη στρατηγικών ( τακτικών) πυρηνικών κεφαλών, οι οποίες είναι όπλα μικρότερης εμβέλειας, χαμηλότερης απόδοσης που δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό της συνθήκης. 

Η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν επιδιώκουν νέους βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και πυρηνικά συστήματα διανομής με βάση τη θάλασσα. Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις πυρηνικές της επιδιώξεις κατά παράβαση των προηγούμενων δεσμεύσεών της για αποπυρηνικοποίηση. 

Τα πυρηνικά οπλισμένα κράτη του κόσμου διαθέτουν συνολικά περίπου 12.512 πυρηνικές κεφαλές. armscontrol. 

Το Ισραήλ εκτιμάται ότι έχει 90 πυρηνικές κεφαλές , με αποθέματα σχάσιμου υλικού άνω των 200. 

ΠΗΓΗ >>

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2023/12/o-proedros-John-F-Kennedy-kai-ta-pyrhnika-tou-Israel.html?fbclid=IwAR2Bo-A0rTmNlGoq_2gntYdEdUNgHle1fwVQ33dEoQ19gYwh4CkNzfkeack

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr