Home Κορωνοϊος Οι πολίτες υποφέρουν (και…) στα νοσοκομεία και οι διοικητές παίρνουν αύξηση 74% στους μισθούς τους από την κυβέρνηση

Οι πολίτες υποφέρουν (και…) στα νοσοκομεία και οι διοικητές παίρνουν αύξηση 74% στους μισθούς τους από την κυβέρνηση

by _
0 comment 138 views
Οι πολίτες υποφέρουν (και…)…
Οι πολίτες υποφέρουν (και…)…

Οι πολίτες υποφέρουν (και…) στα νοσοκομεία και οι διοικητές παίρνουν αύξηση 74% στους μισθούς τους από την κυβέρνηση

Τεράστιες αυξήσεις θα δουν και οι Διοικητές/Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών


Προφανώς λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τους πολλούς αλλά για τους λίγους και «εκλεκτούς», καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε -υλοποιώντας όπως λένε την επιθυμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- να δώσει τεράστιες αυξήσεις σε Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές Νοσοκομείων αλλά και σε Διοικητές/Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι αυξήσεις αγγίζουν και το 74% ενώ οι νέοι Διοικητές θα αναδειχθούν με βάση το νέο σύστημα διοικήσεων του Δημοσίου που προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση και έχει ήδη αμφισβητηθεί ως προς την προβλεπόμενη διαδικασία και επιλογή.



Την ίδια ώρα το προσωπικό που σηκώνει όλο το βάρος της Δημόσιας Υγείας παίρνει ψίχουλα και λιγοστεύει ενώ οι πολίτες έχουν μείνει να υφίστανται την ακρίβεια που πλέον έχει διαχυθεί σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας και να μην ξέρουν τι να πρωτοπληρώσουν.

Μέχρι σήμερα, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις διοικητών και αναπληρωτών των νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647,84 έως 3.524,69 ευρώ.

Το ακριβές ποσό της αμοιβής συναρτάται από τον αριθμό των οργανικών κλινών της εκάστοτε ιατρικής μονάδας. Αντίστοιχα, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των νέων διοικητών – υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και των νέων διοικητών – αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που θα οριστούν με βάση τα όσα προβλέπει το νέο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου διαμορφώνονται ως εξής:

Διοικητές Νοσοκομείων:



5.121 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
4.608,9 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.
Αναπληρωτές διοικητές Νοσοκομείων:

4.096,8 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μεγαλύτερη των 400 οργανικών κλινών.
3.584,7 ευρώ μικτά για νοσοκομεία με δυναμική μικρότερη 400 ή λιγότερων οργανικών κλινών.
Διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 5.121 ευρώ μικτά.

 Υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών: 4.608,9 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος για την επιλογή και αξιολόγηση των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου προβλέπει και τη θέσπιση κινήτρων υπό τη μορφή οικονομικής ανταμοιβής για την επίτευξη των στόχων του κάθε φορέα, το λεγόμενο «μπόνους παραγωγικότητας», δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη των διοικήσεων να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποδοχές πέραν των οριζόντιων αυξήσεων που περιγράφονται παραπάνω. Επισημαίνεται ότι το μπόνους παραγωγικότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει ετησίως το 20% του ετήσιου βασικού μισθού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εκδοθούν δύο ενιαίες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων διοίκησης των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/gia-tin-kyvernisi-lefta-yparxoun-gia-merikous-eos-kai-74-ayksiseis-misthon-stous-dioikites-ton-nosokomeion/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr