Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων.

O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων.

by _
0 comment 124 views
O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων.
O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων.

O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη και τους Αγίους μας τόπους και κυρίως την Ιερουσαλήμ, που υπόκειται σε Ιουδαϊσμό! ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ


O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη και τους Αγίους μας τόπους και κυρίως την Ιερουσαλήμ, που υπόκειται σε Ιουδαϊσμό!

«Οι ζωτικές αρτηρίες της Παλαιστίνης κόβονται από το ένα άκρο στο άλλο», κατήγγειλε ο Ηλίας Αουάντ, ο πνευματικός ηγέτης της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην πόλη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.



Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΑΑ για τις αυξανόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής για την Παλαιστίνη» που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Μουσουλμανικό Φόρουμ, ο ιερέας Αουάντ διαμαρτυρήθηκε για τις παραβιάσεις και τις συλλήψεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

“Ήρθαμε από την Παλαιστίνη, ρημαγμένοι αυτές τις μέρες. Οι ζωτικές αρτηρίες της Παλαιστίνης κόβονται από τη μια άκρη στην άλλη. Ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη, οι γιοι του λαού μας είναι θύματα “επιθέσεων, παραβιάσεων και συλλήψεων”. επέμεινε εκείνος.

  • Ο παλαιστινιακός λαός είναι ισλαμο-χριστιανικός λαός. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη

Σημειώνοντας ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι ή Χριστιανοί, υπόκεινται σε ισραηλινές επιθέσεις, και συνέχισε:

“Ο παλαιστινιακός λαός είναι ένας ισλαμο-χριστιανικός λαός. Οι χριστιανοί εκτίθενται στα ίδια πράγματα με τους μουσουλμάνους. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη και τους ιερούς μας τόπους. Υπερασπιζόμαστε ιδιαίτερα την Ιερουσαλήμ, η οποία υπόκειται σε Ιουδαϊσμό “, εξήγησε .



Ο Παλαιστίνιος ιερέας κάλεσε κυρίως τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την παλαιστινιακή υπόθεση.

«Καλούμε όλο τον κόσμο να υποστηρίξει την παλαιστινιακή υπόθεση για την ίδρυση ενός ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ», είπε.

Επιβεβαιώνοντας ότι η ειρήνη θα έρθει στη Μέση Ανατολή μόνο με τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, ο Elias Awwad υπενθύμισε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι οι πρώτοι που απλώνουν το χέρι τους για την ειρήνη.

«Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά», επέμεινε ο π. Αουάντ προτού μιλήσει για την καταστροφή της Παλαιστίνης.

“Η δολοφονία αθώων παιδιών και γυναικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και καταστρέφει την Παλαιστίνη. Σήμερα καλέσαμε τον κόσμο να σταματήσει αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο (στην Παλαιστίνη). Ως παλαιστινιακός λαός, χωρίς να λέμε τέτοια “ο ένας είναι χριστιανός, ο άλλος μουσουλμάνος. Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων», υπογράμμισε.



Ο κληρικός επέμεινε ότι το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, με όλους τους ιερούς του τόπους, την ιστορία του, τα χωριά του και τις πόλεις του.

  • Ακυρώσαμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές φέτος

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», θυμάται ο άνθρωπος της εκκλησίας προτού διευκρινίσει ότι φέτος όλες οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είχαν ακυρωθεί.

“Είμαστε στην πρώτη γραμμή υπερασπίζοντας τον σκοπό μας. Ελπίζω ότι τα Χριστούγεννα θα συμβάλουν στη δημιουργία του παλαιστινιακού κράτους και στην απελευθέρωση των Παλαιστινίων και ότι θα είναι η γιορτή μας”, είπε.

Η «Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την Παλαιστίνη», που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Çirağan στην Κωνσταντινούπολη, υποδέχθηκε ηγέτες της κοινής γνώμης, κληρικούς, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς από 50 χώρες.aa

ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

dimpenews.com

O Ελληνορθόδοξος κληρικός π. Elias Awwad πνευματικός προϊστάμενος στη Ραμάλα: Οι εκκλησίες βομβαρδίστηκαν όπως και τα τζαμιά. Τα σπίτια των χριστιανών βομβαρδίστηκαν όπως και των μουσουλμάνων. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε την Παλαιστίνη και τους Αγίους μας τόπους και κυρίως την Ιερουσαλήμ, που υπόκειται σε Ιουδαϊσμό! ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr