Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Αποχώρησε η Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Αποχώρησε η Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

by _
0 comment 101 views
Αποχώρησε η Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Αποχώρησε η Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Αποχώρησε η Μοσάντ από τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς παραβίασε τους όρους της Συμφωνίας εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το έδαφός του

 από Fantomas  02/12/2023 σε Top NewsΆμυνα & ΑσφάλειαΚόσμος

Άνδρες των Ισραηλινών Μυστικών Υπηρεσιών, της Μοσάντ, βρέθηκαν το Σάββατο στη Ντόχα για συνομιλίες με τους Καταριανούς διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας ακόμη ανθρωπιστικής παύσης στον Πόλεμο στη Γάζα.

Ωστόσο η αντιπροσωπεία της Μοσάντ διετάχθη να επιστρέψει στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπάντζαμιν Νετανιάχου. Το Ισραήλ κατηγόρησε την Χαμάς ότι αρνείται να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες που κρατάει ομήρους, παρά την περί αντιθέτου συμφωνία για την επίτευξη της εκεχειρίας.

Οι συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ επικεντρώθηκαν στην πιθανή απελευθέρωση νέων κατηγοριών Ισραηλινών ομήρων, πέραν των γυναικών και των παιδιών, αλλά και στις παραμέτρους μιας εκεχειρίας, που–σύμφωνα με μια πηγή–διαφέρουν από τη συμφωνία εκεχειρίας που κατέρρευσε χθες.

Η εκεχειρία που ξεκίνησε να ισχύει στις 24 Νοεμβρίου προέβλεπε ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει Ισραηλινές γυναίκες και παιδιά που είχε συλλάβει ομήρους στις 7 Οκτωβρίου σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση Παλαιστινίων, περιλαμβανομένων γυναικών, που κρατούνται σε ισραηλινές Φυλακές.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση της εκεχειρίας που διήρκεσε μια εβδομάδα και παρατάθηκε δύο φορές προτού οι διαπραγματευτές αποτύχουν να βρουν τρόπο για μια τρίτη παράταση. Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε για γυναίκες στρατιώτες από το Ισραήλ.

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της εκεχειρίας. Ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε περισσότερους από 400 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη λήξη της ανακωχής χθες, χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατον 240 ανθρώπων σύμφωνα με την ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός Στρατός σε σημερινή ανακοίνωση ανέφερε ότι «έπληξε» με «μαχητικά αεροσκάφη πάνω από 50 στόχους στην περιοχή Χαν Γιούνες».

«Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) χτύπησαν τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Λαχία, χρησιμοποιώντας πυρά τεθωρακισμένων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα», προσέθεσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτοξεύθηκαν πυρά πυροβολικού και εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιθέσεις προς το «βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Στοχοθετήθηκαν «τρομοκρατικοί πυρήνες», ένα «τέμενος που χρησιμοποιείτο από τον Ισλαμικό Τζιχάντ ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων» και ένα «συγκρότημα αποθήκευσης όπλων», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Επίσης, στη «νότια Λωρίδα της Γάζας», έγιναν στόχος «υποδομές και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν από τις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς».

200 νεκροί σε λίγες ώρες

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 650 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το πρωί της Παρασκευής προσθέτοντας ότι πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου.

Για την ακρίβεια, ο πιο νέος απολογισμός κάνει λόγο για 15.200 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας με το 70% αυτών να είναι γυναίκες και παιδιά. Επιπλέον 40.000 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η επανάληψη των εχθροπραξιών είναι έντονη. “Είναι ένα νέο επίπεδο αναστάτωσης που προστίθεται στην άνευ προηγουμένου καταστροφή κρίσιμων υποδομών, σπιτιών και συνοικιών”, είπε στο Ρόιτερς από το Ντουμπάι ο Ρόμπερτ Μαρντίνι.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς ξεκίνησαν και πάλι την Παρασκευή, ύστερα από επταήμερη ανακωχή. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η Χαμάς παραβίασε τους όρους της συμφωνίας εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το έδαφός του. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υψηλόβαθμο στέλεχος της ισλαμιστικής οργάνωσης, ο Χαλίλ αλ-Χαγιά, κατηγόρησε σε συνέντευξή του στο Al Jazeera το Ισραήλ ότι απέρριψε αρκετές «πρωτοβουλίες και προτάσεις» για παράταση της εκεχειρίας.


Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Turkey, Erdogan, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κρήτη, Τζο Μπάιντεν

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr