Home Greek News ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΚ – Ο Νετανιάχου σχεδίασε την επίθεση της 7ης Οκτ. με τον Γκβίρ που έχει δική του «πολιτοφυλακή»! Αυτή ήταν η «Χαμάς» που εισέβαλε στο Ισραήλ;;; – Το «Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο» του Ισραήλ θέλει τώρα να εκδιώξει τον Νετανιάχου!

ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΚ – Ο Νετανιάχου σχεδίασε την επίθεση της 7ης Οκτ. με τον Γκβίρ που έχει δική του «πολιτοφυλακή»! Αυτή ήταν η «Χαμάς» που εισέβαλε στο Ισραήλ;;; – Το «Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο» του Ισραήλ θέλει τώρα να εκδιώξει τον Νετανιάχου!

by _
0 comment 251 views

ΣΟΥΠΕΡ ΣΟΚ – Ο Νετανιάχου σχεδίασε την επίθεση της 7ης Οκτ. με τον Γκβίρ που έχει δική του «πολιτοφυλακή»! Αυτή ήταν η «Χαμάς» που εισέβαλε στο Ισραήλ;;; – Το «Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο» του Ισραήλ θέλει τώρα να εκδιώξει τον Νετανιάχου!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 17 Noem. 2023 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Τα μέλη του «πολεμικού υπουργικού συμβουλίου» του Ισραήλ διαπληκτίζονται μεταξύ τους, οι περισσότεροι από τους υπουργούς μιλούν για την ανάγκη να αυξηθούν οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Ο Νετανιάχου αρνήθηκε και το δεξί του χέρι, ο Μπεν Γκβίρ, ζητά τώρα την απομάκρυνσή του.

Στη συνέχεια, σε ένα σοκ που πολλοί δεν φαντάζονται καν ότι είναι δυνατό, ο κόσμος ανακάλυψε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ο Ben Gvir είναι ένας από τους λίγους υπουργούς της κυβέρνησης στους οποίους φέρεται να επιτρέπεται να έχουν τους δικούς τους στρατιώτες χωριστά από το IDF και τη Mossad.

Ως εκ τούτου, ο κόσμος ανακαλύπτει τώρα ότι ένα φημολογούμενο εξαιρετικά ασταθές άτομο με εκατοντάδες ένοπλους άντρες ως οπαδούς του, ανακατεύεται. . . σίγουρα δεν είναι κι η καλύτερη εμφάνιση για την ισραηλινή δομή εξουσίας.

Ωστόσο, αυτή η δραματική αποκάλυψη – ότι το Ισραήλ “επιτρέπει” σε ορισμένους Υπουργούς να έχουν τη δική τους πολιτοφυλακή — δίνει επίσης τεράστια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς που είπαν στον ισραηλινό στρατό και την αστυνομία να “παραιτηθούν” για περίπου 7 ώρες στις 7 Οκτωβρίου. Αναρωτιέται τώρα κανείς εάν αυτό ήταν επειδή οι άνθρωποι που θα έκαναν την ΕΠΙΘΕΣΗ της 7ης Οκτωβρίου δεν ήταν η «Χαμάς», αλλ᾽αντίθετα, η πολιτοφυλακή κάποιου…υπουργού;;;

Είναι δυνατόν όλη αυτή η «επίθεση» να ήταν είτε….

1ον) διοργανωμένη από την ίδια την ισραηλινή κυβέρνηση για να δώσει έναν λόγο για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων ώστε να αρπάξουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τις ακτές της Γάζας, είτε…

2) να επιδεινώθηκε από τη σκόπιμη συμμετοχή του Ισραήλ στις επιθέσεις, για να προχωρήσουν τα μακροχρόνια στάσιμα σχέδια του Ισραήλ για μιαν διώρυγα Μπεν Γκουριόν;

Φανταστείτε έναν Υπουργό με τη δική του «πολιτοφυλακή» που μπορεί να λειτουργήσει εκτός της κανονικής κυβέρνησης. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

Αυτή η αποκάλυψη, ότι ο υπουργός Μπεν-Γκβίρ έχει τη δική του πολιτοφυλακή έξω από τις κανονικές ισραηλινές δομές, προσθέτει μια δυναμική μπαλαντέρ σε αυτές τις σοβαρότερες καταστάσεις.

Θα μπορούσε ολόκληρη η Μέση Ανατολή – και ίσως ολόκληρος ο κόσμος – να κατευθύνεται σε πόλεμο επειδή κάποια αδίστακτη πολιτοφυλακή, που εργάζεται για έναν κυβερνητικό υπουργό, έκανε κάτι που τώρα ονομάζεται “τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ;”


GreekNewsOnDemand.com σχόλια: Και μιας και μιλάμε για τον Ben Gvir (Μπεν Γκβίρ), ΔΕΙΤΕ τι είχαν δημοσιεύσει οι TIMES OF ISRAEL λίγες μέρες ΠΡΙΝ την εισβολή της «Χαμάς» στις 7 Οκτωβρίου φέτος!!! Ο Νετανιάχου και ο Γκβίρ διεξήγαγαν -όλως περιέργως και τυχαίως– συνάντηση υψηλού επιπέδου στις…03 Οκτ.!!!!…


Ο Νετανιάχου είπε ότι θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Μπεν Γκβιρ μετά την απουσία του υπουργού από τις συνομιλίες για την ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός και οι σύμμαχοι φέρονται να προσεγγίζουν τον ηγέτη του Otzma Yehuda για να επιδιορθώσουν τη ζημιά καθώς και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για μείωση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, αλλά δεν είναι σαφές εάν σημειώθηκε πρόοδος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Αρχείο: Ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu (C) δίνει τα χέρια με τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir (R) στην Κνεσέτ, μαζί με άλλους αρχηγούς κομμάτων συνασπισμού πριν από την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2023-2024, 23 Μαΐου 2023. (Yonatan Sindel/ Flash90)

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να φιλοξένησε τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση μετά τον αποκλεισμό του Ben Gvir από μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για θέματα ασφαλείας νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Η συνάντηση στο ξενοδοχείο Dan στην Καισάρεια, την παραλιακή πόλη όπου ο Νετανιάχου έχει ιδιωτική κατοικία, διήρκεσε αρκετές ώρες, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet τη Δευτέρα.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Likud έφτασαν επίσης στον Ben Gvir, καθώς ο συνασπισμός προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις μετά το αντιληπτό σνομπάρισμα και να ασχοληθεί με ένα επιδεινούμενο ρήγμα, ανέφερε η αναφορά. Οι αξιωματούχοι του κόμματος Likud λέγεται ότι υπενθυμίζουν στον Ben Gvir ότι η κυβέρνηση θα πέσει αν ο Otzma Yehudit βγαίνει από την κυβερνητική συμμαχία του Νετανιάχου.

Η απουσία του Ben Gvir από τη συνάντηση της Κυριακής με τον υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους ενίσχυσε τις αναφορές ότι ο σκληροπυρηνικός εθνικιστής είχε γίνει μια ανεπιθύμητη παρουσία σε συνεδριάσεις ασφαλείας ανώτατου επιπέδου λόγω της τάσης για εκτεταμένες απαιτήσεις
που θεωρούνται ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τις εντάσεις με τους Παλαιστίνιους και τη διεθνή κοινότητα.

Ο Νετανιάχου προσπάθησε νωρίτερα να υποβαθμίσει τον αποκλεισμό του Μπεν Γκβίρ από τη συνάντηση ασφαλείας, ισχυριζόμενος ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργού, που αφορά κυρίως αστυνομικά θέματα. Σε δήλωση από το γραφείο του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι η σχέση μεταξύ των δύο είναι σε καλή κατάσταση.

Αξιωματούχοι του Λικούντ δήλωσαν ότι κατά τη συνάντηση κατ’ ιδίαν με τον Μπεν Γκβιρ, ο Νετανιάχου προσπάθησε να καταλήξει σε συμφωνίες με τον Μπεν Γκβίρ σχετικά με τις απαιτήσεις του ακροδεξιού υπουργού σχετικά με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους ασφαλείας, αλλά δεν ήταν σαφές εάν οι δύο σημείωσαν πρόοδο στη συνάντηση. ανέφερε το ρεπορτάζ της Ynet.

Ο Ben Gvir προσπαθεί να πείσει τον Netanyahu να του επιτρέψει να μειώσει τη συχνότητα των δικαιωμάτων οικογενειακής επίσκεψης των κρατουμένων από μία φορά το μήνα σε μία φορά κάθε δύο μήνες. Ο υπουργός είπε τον περασμένο μήνα ότι ανέστειλε την υποστήριξή του στον συνασπισμό έως ότου εκπληρωθούν τα αιτήματα, αν και η κίνηση είχε μικρό αντίκτυπο με την Κνεσέτ σε διάλειμμα. Οι νομοθέτες πρόκειται να επιστρέψουν για τη χειμερινή σύνοδο της Κνεσέτ στις 15 Οκτωβρίου.

Αρχείο: Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant (δεξιά) Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu (κέντρο), ο αρχηγός του επιτελείου του IDF, Αντιστράτηγος Herzi Halevi (αριστερά) και μέλη του φόρουμ του Γενικού Επιτελείου του IDF παρευρίσκονται σε εβραϊκό χαιρετισμό για την Πρωτοχρονιά στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τηλ. Aviv, 14 Σεπτεμβρίου 2023. (Kobi Gideon/GPO)

 

Ως υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, η αποστολή του Ben Gvir ασχολείται κυρίως με τη διαχείριση της αστυνομίας και τον χειρισμό των προκλήσεων ασφαλείας στο εσωτερικό του κυρίαρχου Ισραήλ, αλλά ο υπερεθνικιστής, που κατηγορείται από τους επικριτές ότι είναι φλογερός λαϊκιστής, ζήτησε επίσης επιθετικές απαντήσεις στις παλαιστινιακές τρομοκρατικές ενέργειες στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη όπου θεωρείται πιθανόν να αυξηθούν οι εντάσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, οι απαιτήσεις επιδεινωσαν δεσμούς μεταξύ του Ben Gvir και του Gallant ενώ αποσπούν την προσοχή από πιο συμβατικές προτάσεις.

Μια ανώνυμη πηγή κοντά στο Netanyahu δήλωσε νωρίτερα ότι ο Ben Gvir έχει την τάση να προτείνει μέτρα σε συναντήσεις ασφαλείας που θα περιέπλεκαν τα θέματα για το Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή.

“Έρχεται σε συναντήσεις και συνεχώς προσπαθεί να πιέσει για στοχευμένες δολοφονίες, μια απαγόρευση για τη μεταφορά εργαζομένων από τη Λωρίδα της Γάζας και παράξενα κλεισίματα σε όλα τα είδη χωριών και πόλεων στη Δυτική Όχθη”, ανέφερε η πηγή. “Δεν καταλαβαίνει ότι με μια τέτοια πολιτική, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να πετάξει οπουδήποτε και σίγουρα δεν θα έλαβε δεξιώσεις σε όλο τον κόσμο”.

Τη συνάντηση παρακολούθησε ο Gallant, ο επικεφαλής του προσωπικού του IDF Herzi Halevi, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet Ronen Bar και οι κορυφαίοι στρατηγοί από το ανώτερο προσωπικό του στρατού.

Το γραφείο του Νετανιάχου αρνήθηκε οποιοδήποτε τέτοιο σχίσμα μεταξύ των συμμάχων του συνασπισμού, υποστηρίζοντας ότι οι δύο θα “συνεχίσουν να συνεργάζονται πλήρως”.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθούν προστριβές μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας και η υποτιθέμενη απόδοση σε πηγές κοντά στον πρωθυπουργό είναι εντελώς ψευδής – και γίνεται σκόπιμα”, δήλωσε η δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο Ben Gvir δεν σχολίασε είτε τη μια είτε την άλλη συνάντηση, αλλά κατά τη διάρκεια της συνάντησης της συνόδου κορυφής ασφαλείας ανάρτησε ένα τουίτ που περιείχε έναν τίτλο ειδήσεων αναφερόμενον σε αυξημένες εβραϊκές επισκέψεις στο Temple Mount (στο Όρος του Ναού), ένα δυνητικά εκρηκτικό ζήτημα, σχολιάζοντας: “Αυτό θα πει διακυβέρνηση!”

Αρχείο: Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας

Υπήρξε πρόσφατη αύξηση στις συναντήσεις ασφαλείας καθώς το Ισραήλ διανύει την περίοδο των εορτών, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων μέτρων, μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την ανάπτυξη χιλιάδων αξιωματικών σε καίριες τοποθεσίες, κυρίως στην Ιερουσαλήμ για την ασφάλεια εορταστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του μήνα.

Εκτός από τις ανησυχίες για την εσωτερική ασφάλεια, η συνάντηση την Κυριακή πραγματοποιήθηκε εν μέσω των προσπαθειών των ΗΠΑ να επιτευχθεί συμφωνία για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία. Οι Σαουδάραβες έχουν καταστήσει σαφές ότι οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα απαιτούσε σημαντικά μέτρα για την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, κάτι που απορρίπτει ο Ben Gvir.

 


 ΠΗΓΕΣ>> 


Israel “War Cabinet” Wants Netanyahu OUSTED; Revealed: Minister Has Own “Militia”

Israel’s “war cabinet” is bickering among itself, most of the ministers talk of a need to increase attacks against Hezbollah.  Netanyahu has refused, and his own right hand man, Ben Gvir, is now calling for his dismissal.

Then, in a shock that many will not even imagine possible, the world found out this weekend that Ben Gvir is one of the few government ministers who are allegedly allowed to have their own militas separate from the IDF and Mossad.



As such, the world now finds out that a RUMORED highly unstable individual with hundreds of armed men as his followers, is thrown in the mix . . . .   certainly not the best look for the Israeli power structure.

Yet, this dramatic exposure – that Israel “allows” certain Ministers to have their own militia — also gives gigantic credence to claims the Israeli military and police were told to “stand down” for about 7 hours on October 7.  One wonders now if that was because the people who would be doing the ATTACK of October 7, weren’t “Hamas” but were, instead, a certain Minister’s own militia?

Is it possible this entire “attack” was either;

1) Staged by the Israeli government to provide a reason for the Ethnic Cleansing of Palestinians to grab the oil and gas off the Gaza coastline, or

2) Made worse by intentional Israeli participation in the attacks, to move ahead the long-stagnant plans for a Ben Gurion Canal?

Imagine a Minister with his own “militia” who gets to operate outside the normal government.   The possibilities are endless.



This revelation, that Minister Ben-Gvir has his own militia outside of the normal Israeli structures, adds a wildcard dynamic to this gravest of situations.

Could the entire Middle East — and maybe the entire world – be heading into a war because some Rogue militia, working for a government Minister, did something that is now being called a “terror attack on Israel?”

No one really knows. 

SOURCE: https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/israel-war-cabinet-wants-netanyahu-ousted-revealed-minister-has-own-militia


GreekNewsOnDemand.com comments: And since we’re talking about Ben Gvir, LOOK at what THE TIMES OF ISRAEL had published a few days BEFORE the “Hamas” invasion on October 7th this year!!! Netanyahu and Gvir had a high-level meeting on…Oct. 3rd!!!!…  


Netanyahu said to meet Ben Gvir one-on-one after minister left out of security talks

PM and allies reportedly reaching out to Otzma Yehuda leader to undo damage as well as address demands on reducing prisoners rights, but unclear if any progress made at sit-down

Prime Minister Benjamin Netanyahu (C) shakes hands with National Security Minister Itamar Ben Gvir (R) at the Knesset, alongside other coalition party heads ahead of passing the 2023-2024 state budget vote, May 23, 2023. (Yonatan Sindel/Flash90)

File: Prime Minister Benjamin Netanyahu (C) shakes hands with National Security Minister Itamar Ben Gvir (R) at the Knesset, alongside other coalition party heads ahead of passing the 2023-2024 state budget vote, May 23, 2023. (Yonatan Sindel/Flash90)

Prime Minister Benjamin Netanyahu reportedly hosted National Security Minister Itamar Ben Gvir for a private meeting on Sunday in an attempt to defuse tensions after Ben Gvir was excluded from a high-level meeting on security matters earlier in the day.



The meeting at the Dan Hotel in Caesarea, the coastal city where Netanyahu has a private residence, lasted for several hours, the Ynet news site reported on Monday.

Senior Likud officials also reached out to Ben Gvir as the coalition sought to unruffle ties after the perceived snub and deal with a festering rift, the report said. The Likud officials were said to remind Ben Gvir that the government would fall if Otzma Yehudit pulls out of Netanyahu’s ruling alliance.

Ben Gvir’s absence from Sunday’s meeting with Defense Minister Yoav Gallant, military brass and other top officials amplified reports that the hardline nationalist had become an unwelcome presence at top-level security meetings due to a penchant for far-reaching demands thought liable to increase tensions with Palestinians and the international community.

Netanyahu earlier attempted to downplay his exclusion of Ben Gvir from the security meeting, claiming the subject matter fell outside the minister’s purview, which mainly involves police matters. A statement from the premier’s office maintained that the relationship between the two is in good order.



Likud officials said during the one-on-one meeting with Ben Gvir, Netanyahu sought to reach agreements with Ben Gvir regarding the far-right minister’s demands regarding Palestinian security prisoners, but it was unclear if the two had made headway in the meeting, the Ynet report said.

Ben Gvir has been trying to convince Netanyahu to allow him to reduce the frequency of prisoners’ family visitation rights from once a month to once every two months. The minister said last month he was suspending his support of the coalition until the demands are met, though the move had little impact with the Knesset in recess. Lawmakers are slated to return for the Knesset’s winter session on October 15.

File: Defense Minister Yoav Gallant (right) Prime Minister Benjamin Netanyahu (center), IDF Chief of Staff Lt. Gen. Herzi Halevi (left) and members of the IDF General Staff forum attend a Jewish New Year’s greeting at the military headquarters in Tel Aviv, September 14, 2023. (Kobi Gideon/GPO)

As national security minister, Ben Gvir’s remit mainly deals with managing the police and handling security challenges inside sovereign Israel, but the ultranationalist, accused by critics of being a firebrand populist, has also sought aggressive responses to Palestinian terror in Gaza and the West Bank seen as likely to increase tensions.

According to reports, the demands have strained ties between Ben Gvir and Gallant while distracting from more conventional proposals.

An unnamed source close to Netanyahu earlier said Ben Gvir has a tendency to propose measures at security meetings that would complicate matters for Israel on the global stage.

“He comes to meetings and constantly strives for targeted killings, a ban on bringing in workers from the Gaza Strip, and strange closures on all kinds of villages and cities in the West Bank,” the source said. “He does not understand that with such a policy the prime minister could not fly anywhere, and certainly not receive receptions around the world.”

In a statement to reporters, the Prime Minister’s Office said the classified Sunday afternoon meeting with defense officials was “focused on Iran and did not deal with any internal security issues.”



The meeting was attended by Gallant, IDF Chief of Staff Herzi Halevi, Shin Bet security service chief Ronen Bar, and top generals from the army’s senior staff.

Netanyahu’s office denied any such schism between the coalition allies, claiming the two would “continue cooperating fully.”

“Any attempt to create friction between the prime minister and the national security minister and to purportedly attribute it to sources close to the prime minister is completely false — and are done purposefully,” said the statement from the Prime Minister’s Office.

Ben Gvir did not comment about either meeting, but during the security summit tweeted a headline referring to increased Jewish visits to the Temple Mount, a potentially explosive issue, commenting, “This is what governance looks like!”

File: National Security Minister Itamar Ben Gvir, center, visits the Temple Mount in the Old City of Jerusalem, May 21, 2023. (Courtesy: Minhelet Har Habayit)



There has been a recent increase in security meetings as Israel goes through the High Holiday period, which has included, among other measures, a major police operation to deploy thousands of officers at key locations, primarily in Jerusalem to secure events during the month-long period.

Aside from the internal security concerns, the meeting Sunday came amid US efforts to reach an agreement for normalization with Saudi Arabia. The Saudis have made it clear that any such deal would require significant measures toward the establishment of a Palestinian state, which Ben Gvir rejects.

SOURCE: https://www.timesofisrael.com/netanyahu-said-to-meet-ben-gvir-one-on-one-after-minister-left-out-of-security-talks/

––––––––

Israel, 23 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κρήτη

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr