Home ΔΙΕΘΝΗ Εμπλοκή Coca Cola σε σκάνδαλο μαζικής δηλητηρίασης στην Κροατία

Εμπλοκή Coca Cola σε σκάνδαλο μαζικής δηλητηρίασης στην Κροατία

by _
0 comment 126 views
Εμπλοκή Coca Cola σε σκάνδαλο μαζικής δηλητηρίασης στην Κροατία
Εμπλοκή Coca Cola σε σκάνδαλο μαζικής δηλητηρίασης στην Κροατία

Εμπλοκή Coca Cola σε σκάνδαλο μαζικής δηλητηρίασης στην Κροατία

ΑπόIntelligence Dpt8 Νοεμβρίου 2023 Στις On the RadarThe WireΕπιχειρήσεις Χρόνος ανάγνωσης1 min read  17  1 0

προστά σε νέα κρίση φήμης και αξιοπιστίας βρίσκεται η Coca Cola, καθώς οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι στην Κροατία προϊόντα της προκάλεσαν μαζική δηλητηρίαση, με το υπουργείο Υγείας να συστήνει στους καταναλωτές να πίνουν νερό βρύσης μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε μέσα σε λίγες ώρες περιστατικό μαζικών δηλητηριάσεων στην Κροατία, στο το οποίο φωτογραφίες στα social media φέρουν να έχει προκληθεί με αναψυκτικά της Coca Cola.

Η εταιρία, βέβαια, ενήργησε αμέσως επικοιωνιακά, πιέζοντας τα media να αφαιρέσουν το όνομά της από τους τίτλους των θεμάτων και να υποβαθμίσουν τη δημοσιότητα. Αντιστοίχως προσεκτική ήταν και η κυβέρνηση της χώρας, η οποία σε ανακοινώσεις απέφυγε να κατονομάσει τα προϊόντα, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μην πίνουν αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά, γενικώς, συστήνοντας να πίνουν μόνο νερό βρύσης.

Εφόσον αποδειχθεί η Coca Cola θα βρίσκεται μπροστά σε μέγα σκάνδαλο που θα έχει να κάνει με τη διαδικασία παραγωγής και την ασφάλεια των προϊόντων της.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Βίλι Μπέρος είπε ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια. Οι περισσότεροι είχαν ήπια συμπτώματα και θα αφεθούν στο σπίτι, είπε.

Οι υγειονομικές αρχές διέταξαν την απόσυρση των «ύποπτων» προϊόντων από καταστήματα, εστιατόρια και αλλού. Δεν είπαν ποια προϊόντα αποσύρονταν, αλλά οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από καταστήματα υποδηλώνουν ότι ήταν μπουκάλια Coca-Cola.

Αποσύρει προϊόντα η Coca Cola

Η Coca-Cola στην Κροατία δήλωσε αργότερα ότι αποσύρει «προσωρινά» ορισμένα από τα προϊόντα της «αν και η εσωτερική μας ανάλυση δεν έδειξε παρατυπίες στην παραγωγή ή στα προϊόντα».

«Προκαταρκτικά μπορούμε να πούμε ότι δύο (υποθέσεις) συνδέθηκαν άμεσα με την κατανάλωση ορισμένων ποτών, ενώ δεν έχουμε ακόμη καθορίσει τα υπόλοιπα», είπε ο Μπερός. «Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά χρειάζεται προσοχή».

ΠΗΓΗ >> https://www.crisismonitor.gr/2023/11/08/ebloki-coca-cola-se-skandalo-mazikis-dilitiriasis-stin-kroatia/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=mplegmeni_se_skandalo_dilitiriaseon_i_coca_cola_dinamiki_epistrofi_tis_intralot_me_rali_diapragmateusis_sti_gaza&utm_term=2023-11-08

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr