Home Greek News ΝΑ ΓΙΑΤΙ γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη…Γάζα!!! – Το Ισραήλ χορηγεί ήδη άδειες ανάπτυξης!!!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη…Γάζα!!! – Το Ισραήλ χορηγεί ήδη άδειες ανάπτυξης!!!

by _
0 comment 219 views

ΝΑ ΓΙΑΤΙ γίνεται πόλεμος στο Ισραήλ: Ανακαλύφθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη…Γάζα!!! – Το Ισραήλ χορηγεί ήδη άδειες ανάπτυξης!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 05 ΝΟΕΜ. 2023 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Kountouris (@johnkountouris)


Διαβάστε πρώτα το άρθρο μας με τίτλο ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ: Ο Νετανιάχου τον Σεπτ. ΦΕΤΟΣ έδειξε έναν χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής» ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ!!! που είναι το πρώτο σε μια σειρά άρθρων που αποκαλύπτουν τα πραγματικά αίτια πίσω από τον πόλεμο στο Ισραήλ!

ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ: Ο Νετανιάχου τον Σεπτ. ΦΕΤΟΣ έδειξε έναν χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής» ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ στη Γ.Σ. του ΟΗΕ!!!

Διαβάστε τώρα το δεύτερο άρθρο αυτής της σειράς!


Από την έναρξη του πολέμου, το Ισραήλ χορήγησε ήδη δώδεκα άδειες για αναζήτηση και εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Παλαιστίνη σε έξι μεγάλες διαφορετικές εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της BP (Δείτε το ΕΔΩ).

Θα πρέπει να γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι όταν και τα δύο πολιτικά κόμματα στις ΗΠΑ δείχνουν δικομματική υποστήριξη σε ένα συγκεκριμένο θέμα, κάτι βαθύτατα απαίσιο συμβαίνει στα παρασκήνια. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι όταν μια υπερδύναμη αρχίζει να χρησιμοποιεί τα ανθρώπινα δικαιώματα ως δικαιολογία για τις πράξεις της, υπάρχει πάντα ένα απώτερο κίνητρο. Θυμάστε τα «όπλα μαζικής καταστροφής» του Σαντάμ Χουσεΐν;

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με «το μη πραγματοποιημένο δυναμικό των παλαιστινιακών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου». Η έκθεση εκτιμά ότι αυτά τα αποθέματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν «εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια» για όποιον τα αναπτύξει. Επικρίνει επίσης το Ισραήλ επειδή εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να αναπτύξουν αυτούς τους πόρους ως τρόπον ανακούφισης για την τεράστια φτώχεια τους. Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

https://unctad.org/publication/economic-costs-israeli-occupation-palestinian-people-unrealized-oil-and-natural-gas?ref=okdoomer.io

Το OKDoomer αναφέρει: Τυχαίνει οι ΗΠΑ να προτείνουν τώρα έναν διεθνή συνασπισμό δυτικών κυβερνήσεων για να προεδρεύσει στη Γάζα μόλις το Ισραήλ απωθήσει τους 2 εκατομμύρια κατοίκους του στην Αίγυπτο. Υπάρχουν παρόμοια σχέδια σε εξέλιξη για τη Δυτική Όχθη.

Από την έναρξη του πολέμου, το Ισραήλ χορήγησε ήδη άδειες για αναζήτηση και εξερεύνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου σε έξι διαφορετικές εταιρείες πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της BP. Θα εξερευνήσουν ακριβώς εκεί όπου βρίσκονται αυτά τα παλαιστινιακά αποθέματα πετρελαίου, στα ανοιχτά των ακτών της Γάζας.




Όπως εξηγεί ο Richard Medhurst, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα οικονομικών και υλικοτεχνικών κινήτρων για τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να ερημώσουν τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής μιας εναλλακτικής διώρυγας αντί του Σουέζ, που τους επιτρέπει να κυριαρχούν στο θαλάσσιο εμπόριο και να τους δίνουν βασικά στρατιωτικά πλεονεκτήματα. Η προτιμώμενη διαδρομή του καναλιού περνά ακριβώς από το μέσο της Γάζας. Σχεδιάζουν αυτό το έργο εδώ και δεκαετίες, και τώρα έχουν ένα υπέροχο «κεντρικό θέμα». Όλα αυτά μοιάζουν με επανάληψη της εισβολής στο Ιράκ, με τις δυτικές χώρες να ανταγωνίζονται έναν αδίστακτο παράγοντα μέχρι να κάνουν κάτι που φαίνεται να δικαιολογεί μια ακραία απάντηση.

Ομοίως, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή ακόμα και τη ρωσική επιθετικότητα. Πρόκειται για το…φυσικό αέριο.

ΠΗΓΗ:

Massive Oil and Gas Reserves Discovered Under Gaza – Israel Grants Development Licenses

Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr