Home ΔΙΕΘΝΗ Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι (δηλ., ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ!!!)

Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι (δηλ., ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ!!!)

by _
0 comment 77 views
Αλλεπάλληλες επαφές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε μυστικά και τη Βαγδάτη
Αλλεπάλληλες επαφές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε μυστικά και τη Βαγδάτη

Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Πρέπει να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι (δηλ., ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ!!!)


Αλλεπάλληλες επαφές των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – Ο Μπλίνκεν επισκέφθηκε μυστικά και τη Βαγδάτη

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ ανακοινώθηκε εκ των υστέρων από το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού – Στο επίκεντρο των συνομιλιών οι επιθέσεις σε βάσεις που σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις – Είχε μεταβεί νωρίτερα σε Δυτική Όχθη και Κύπρο


Μετά την κατεχόμενη Δυτική Όχθη την οποία επισκέφθηκε το πρωί, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ‘Αντονι Μπλίνκεν πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Βαγδάτη, όπου συνομίλησε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό για τους κινδύνους επέκτασης του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και παλαιστινιακής Χαμάς. 

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Ιράκ, που ανακοινώθηκε από το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία αλ-Σουντάνι, δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως για λόγους ασφαλείας. Πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που — μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς — επιθέσεις με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν στοχεύσει ιρακινές βάσεις όπου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα και δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Η συνάντηση με τον Αμπάς

Πάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στην Δυτική Όχθη.

Οι δύο τους, όπως μετέδωσε το Sky News, δεν απευθύνθηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωπος του κ. Αμπάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε στον κ. Μπλίνκεν ότι πρέπει να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός» και ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας για την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια.

Οι δυο τους «συζήτησαν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη», δήλωσε ο κ. Μίλερ, «συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι». 

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/world/article/1432190/aifnidiastiki-episkepsi-blinken-sti-vagdati/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr