Home ΔΙΕΘΝΗ Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται της επίσκεψης της Χαμάς στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται της επίσκεψης της Χαμάς στη Μόσχα

by _
0 comment 104 views
Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται της επίσκεψης της Χαμάς στη Μόσχα
Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται της επίσκεψης της Χαμάς στη Μόσχα

Το Κρεμλίνο υπεραμύνεται της επίσκεψης της Χαμάς στη Μόσχα

Το Ισραήλ, που δεσμεύθηκε να εξαλείψει τη Χαμάς σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο 1.400 ανθρώπων, χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση

ΗΡωσία υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής της να προσκαλέσει αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα, παρά τις έντονες ισραηλινές επικρίσεις, λέγοντας πως είναι απαραίτητο να διατηρήσει τις επαφές με όλες τις πλευρές στη σύγκρουση.

Το Ισραήλ, που δεσμεύθηκε να εξαλείψει τη Χαμάς σε αντίποινα για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε τον θάνατο 1.400 ανθρώπων, χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση και κάλεσε τη Μόσχα να εκδιώξει την αντιπροσωπεία.

 

 



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά όχι με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή με αξιωματούχους του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία έχει σχέσεις με όλους τους σημαντικούς παίκτες στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, του Ιράν, της Συρίας, της Χαμάς και της υποστηριζόμενης από τη Δύση Παλαιστινιακής Αρχής η οποία ασκεί περιορισμένη εξουσία στη Δυτική Οχθη.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επαναλαμβάνει την έκκληση της Μόσχας για άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, την οποία βομβαρδίζει σφοδρά το Ισραήλ πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή. Αξιωματούχοι στη Γάζα λένε πως τουλάχιστον 7.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

 

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε πως μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς στη Μόσχα, ο Αμπού Χαμίντ, δήλωσε πως η οργάνωση δεν μπορεί να απελευθερώσει ομήρους μέχρι να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.

 

 



Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αμπού Χαμίντ υποστήριξε πως η Χαμάς χρειάζεται χρόνο για να εντοπίσει όλους αυτούς οι οποίοι απήχθησαν από το Ισραήλ και οδηγήθηκαν στη Γάζα από διάφορες παλαιστινιακές παρατάξεις κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Αποκλείεται να συρθεί η Ρωσία στη σύγκρουση»

Ο Πεσκόφ απέκλεισε τον κίνδυνο η Ρωσία να συρθεί στη σύγκρουση μετά τα πλήγματα που πραγματοποίησαν μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ σήμερα σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών στη Συρία σε αντίποινα για επιθέσεις υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών στις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε όμως πως τα πλήγματα των ΗΠΑ θα τροφοδοτήσουν περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή. «Είναι πολύ κακό αυτό», είπε.



Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα πως ένα άλλο υψηλόβαθμο μέλος της αντιπροσωπείας της Χαμάς που επισκέπτεται τη Μόσχα, ο Αμπού Μαρζούκ, είχε συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγιρί Κανί, ο οποίος επισκέπτεται επίσης τη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις προσπάθειες να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους τους κατοίκους της, και ο Μπαγιρί Κανί επανέλαβε επίσης την ισχυρή υποστήριξη της Τεχεράνης στην παλαιστινιακή υπόθεση, μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο πηγές της ιρανικής πρεσβείας στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

https://www.kathimerini.gr/world/562697695/to-kremlino-yperamynetai-tis-episkepsis-tis-chamas-stin-moscha/

ΙΣΡΑΗΛ, ΚΡΕΜΛΙΝΟ, ΡΩΣΙΑ, ΧΑΜΑΣ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr