Home ΙΣΤΟΡΙΑ Σαφώς και πρέπει να γνωρίζουμε ότι αρχαία Φοινίκη, είναι αποικία των ΠρωτοΕλληνικών φύλων…!!!

Σαφώς και πρέπει να γνωρίζουμε ότι αρχαία Φοινίκη, είναι αποικία των ΠρωτοΕλληνικών φύλων…!!!

by _
0 comment 132 views

Σαφώς και πρέπει να γνωρίζουμε ότι αρχαία Φοινίκη, είναι αποικία των ΠρωτοΕλληνικών φύλων…!!!

Cultura dei Greci-Magno Greci-Eλλήνων Πολιτισμός

Elisabet Pantazi

 · 11 Οκτωβρίου στις 1:35 π.μ.

Σαφώς και πρέπει να γνωρίζουμε ότι αρχαία Φοινίκη, είναι αποικία των ΠρωτοΕλληνικών φύλων. 

Οι σημαντικότερες πόλεις των παράλιων της Φοινίκης ήταν η Βύβλος, η Σιδών , η Τύρος, η Άραδος, η Ιόππη , η Γάζα ( αρχικώς Μινώα ή Μινύα) και η Τρίπολη, οι οποίες ιδρύθηκαν είτε απο Αιολείς Θεσσαλούς, είτε απο Κυκλαδίτες το 3000-1600 π.Χ. τότε δηλαδή που οι Πρώτο Έλληνες πρόγονοι μας ήταν αδιαφιλονίκητοι θαλασσοκρατορες όλης της Μεσογείου.

Για την Τύρο συγγραφικώς αναφέρεται οτι ιδρύθηκε το 2300 π.χ. απο ΕλληνοΠελασγούς αποίκους εκ Μαγνησίας και Φθίας, σ’ αυτήν δε υπήρχε ( Ηρόδοτος, Β 44) και ναός του Ηρακλή, προφανώς αρχαιότερου εκείνου του υιού της Αλκμήνης.

Η Τύρος όφειλε την ονομασία της στην πριγκίπισσα Τυρώ, θυγατέρα του βασιλέα της Θεσσαλίας Σαλμονέως και σύζυγο του Κριθέως, βασιλέως της Φθίας !!! 

( Ελληνική Μυθολογία, Richepin A 386, Εκδόσεις Περγαμηναι 1953).

Αλλά και η πλέον σημαντική πόλη της Φοινίκης,η Σιδών, αναφέρεται απο τον Όμηρο  ( Οδύσσεια, Ραψ. δ , στιχ.618) ως ελληνικής ιδρύσεως όταν μετά τον Τρωϊκό πόλεμο κατέπλευσε εκεί με τον στόλο του ο Μενέλαος, στην Σιδώνα βασιλεύς ήταν ο Έλλην Φαίδημος.

Επίσης οι ΕλληνοΠελασγικής εποικίσεως πόλεις στην Φοινίκη, ηταν το Ποσιδώνειον και η Αλ Μίνα, οι οποίες ιδρύθηκαν απο αποίκους της παλαιάς Ερέτριας( στο όρος Όρθυς)  το 2000 π.χ.

Άλλη περίπτωση είναι και η πόλη Ευαγορίτιδα , όνομα προερχόμενο από  τον Κύπριο βασιλέα Ευάγορα, η οποία ήκμασε το 1800 π.χ. και περιγράφεται ως πολυάνθρωπο εμπορικό κέντρο με φημισμένα διδακτήρια αλλά και μεγάλες βιβλιοθήκες!!

Τα ιθαγενή Σιμιτικά φυλα της Φοινίκης εμφανιζονται στο προσκήνιο μόλις το 1300-1200 π.χ. ως ναυσίπλοοι και πειρατές.

Ακόμη όμως και η πιο γνωστή τους αποικία η πασίγνωστη Καρχηδόνα , ιδρυθείσα το 750 π.χ. προϋπήρξε ως Ελληνική αποικία, ιδρυθείσα απο την ελληνίδα πριγκίπισσα Διδώ, με το όνομα Καρθαγένη. !!!

Η Διδώ υπήρξε Ελληνίδα της Διασποράς, αδελφή του Πυγμαλίωνος, βασιλέως της Κύπρου και της Τύρου, η οποία ηγήθηκε της εκστρατειας αποίκισης  μαζι με πολυπληθή ομάδα Ελλήνων.

Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αρχαία Ελλάδα

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr