Home Greek News Μαρία Ζαχάροβα: Το Ισραήλ να αποδείξει με δορυφορικές εικόνες ότι δεν εμπλέκεται στο έγκλημα του νοσοκομείου στη Γάζα

Μαρία Ζαχάροβα: Το Ισραήλ να αποδείξει με δορυφορικές εικόνες ότι δεν εμπλέκεται στο έγκλημα του νοσοκομείου στη Γάζα

by _
0 comment 107 views
Μ. Ζαχάροβα: Το Ισραήλ να αποδείξει με δορυφορικές εικόνες ότι δεν εμπλέκεται στο έγκλημα του νοσοκομείου στη Γάζα
Μ. Ζαχάροβα: Το Ισραήλ να αποδείξει με δορυφορικές εικόνες ότι δεν εμπλέκεται στο έγκλημα του νοσοκομείου στη Γάζα

Μ. Ζαχάροβα: Το Ισραήλ να αποδείξει με δορυφορικές εικόνες ότι δεν εμπλέκεται στο έγκλημα του νοσοκομείου στη Γάζα


In this photo released by the Russian Foreign Ministry Press Service, Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova gestures as she speaks during the briefing about foreign policy in Moscow, Russia, Thursday, Sept. 17, 2020. (Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

H εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι το χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα που σκότωσε εκατοντάδες Παλαιστίνιους ήταν ένα «σοκαριστικό έγκλημα», προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα πρέπει να παρουσιάσει δορυφορικές εικόνες για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται σε επίθεση, αναφέρει το Reuters.

Η Ζαχάροβα είπε στο Radio Sputnik ότι η επίθεση ήταν μια «δολοφονία» και μια «σοκαριστική πράξη απανθρωποποίησης».

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το νοσοκομείο, ενώ το Ισραήλ απέδωσε την έκρηξη στο νοσοκομείο Al-Ahli al-Arabi σε αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία έχει αρνηθεί την ευθύνη.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παρέχουν δορυφορικές εικόνες, ενώ υπάρχει σαφής προσπάθεια από ορισμένους να απαλλάξουν την ευθύνη και δεν αρκεί να κάνουν απλά σχόλια στα ΜΜΕ για ένα τέτοιο περιστατικό.

«Παρακαλώ να είστε τόσο ευγενικοί και παρέχετε δορυφορικές εικόνες, θα ήταν καλό να το έκαναν οι Αμερικανοί εταίροι», είπε η Ζαχάροβα. Μέχρι στιγμής, το Κρεμλίνο έχει τονίσει τον σταθερό χαρακτήρα των σχέσεων της Ρωσίας τόσο με τους Παλαιστίνιους όσο και με το Ισραήλ, σημειώνει από την άλλη το Sky News την Τετάρτη στην ηλεκτρονική έκδοση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα έχει μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς με τους Παλαιστίνιους, αλλά και «πολλά κοινά πράγματα» με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι πολλοί Ισραηλινοί είναι πρώην Ρώσοι πολίτες. Είπε επίσης ότι η Ρωσία προσπαθεί να παίξει ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης και προειδοποίησε για την επέκτασή της σε άλλες περιοχές.

Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

ΠΗΓΗ >> https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/m-zaxarova-to-israil-na-apodeiksei-me-doryforikes-eikones-oti-den-

———
Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ρωσία 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr