Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

by _
0 comment 121 views
Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη
Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

 

Οι ”Ασπρόμαυροι” με… κλειδί την επίθεση πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη και πήραν την νίκη με 88-77 επί της Γαλατάσαραϊ στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Basketball Champions League. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Στάθη Σχίζα, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την 3η αγωνιστική της Basket League με αντίπαλο το Περιστέρι (21/10, 17:15 ΕΡΤ3). Οι ”Ασπρόμαυροι” κατέγραψαν την πρώτη τους επίσημη νίκη το Σάββατο (14/10) κόντρα στο Μαρούσι. Από την άλλη πλευρά η Τουρκική ομάδα με προπονητή τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς διαθέτει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ, ανεβάζοντας τον… πήχη για την φετινή σεζόν.



Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε την Γαλατάσαραϊ στην πρώτη περίοδο του αγώνα, καθώς με πρωταγωνιστές τους Φρίντρικσον και Χάρισον, οι οποίοι ξεκίνησαν ”ζεστά” από τα 6,75, ανέβασαν την διαφορά, βάζοντας σε θέση οδηγού τους ”ασπρόμαυρους”. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση, αφού σημείωσαν 30 πόντους (5/5 τρίποντα) στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, κλείνοντας την περίοδο στο +11 (30-19).

Στην δεύτερη περίοδο η Γαλατάσαραϊ έβγαλε αντίδραση εκμεταλλευόμενη το βάθος του πάγκου, οι γηπεδούχοι σε μόλις τρία λεπτά κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (31-33), ο ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο εύστοχος όπως στην 1η περίοδο, ενώ στην άμυνα δεν μπόρεσε να σταματήσει τους περιφερειακούς των Τούρκων. Ωστόσο, στην συνέχεια του δεκαλέπτου, η ομάδα του Φώτη Τακιανού είχε απαντήσεις και με ένα σερί 19-11, ολοκλήρωσε το πρώτο μισό με διψήφιο προβάδισμα (52-42).

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε πάλι λύσεις στην επίθεση και δεν άφησε την Γαλατάσαραϊ να πάρει το μομέντουμ του αγώνα. Οι ”ασπρόμαυροι” με πρωταγωνιστή τον Γκίλμορ απέκτησαν την μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα και οδηγήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με +12 (71-59).

Το σύνολο του Φώτη Τακιανού ”πέταγε” φωτιές στην επίθεση και στην τέταρτη περίοδο αύξησε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του (78-59), δίχως να αφήνουν περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους, η Γαλατάσαραϊ δεν κατάφερε να μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο, που ίσως να μην περίμενε αυτή την εμφάνιση από τον ΠΑΟΚ, οι Τούρκοι εν τέλει έχασαν σχετικά εύκολα με 88-77 και ξεκίνησαν με… το αριστερό τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.



Με κορυφαίους τους Φρίντρικσον (19π, 10ρ, 10 ασίστ), Γκίλμορ (20π.) και Χάρισον (17π.) ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις, δείχνοντας παράλληλα πως έχει δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ. Από την Γαλατάσαραϊ, ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Τζαρέλ Μάρτιν με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Basketball Champions League, ο ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί σε άλλη μία εκτός έδρας αναμέτρηση αυτή τη φορά απέναντι στην Μπενφίκα (1/11, 21:30), ενώ η Γαλατάσαραϊ μετά τα ντέρμπι πρωταθλήματος με Φενερμπαχτσέ (22/10) και Αναντολού Εφές (29/10) θα αντιμετωπίσει την Χαποέλ Ιερουσαλήμ (1/11, 21:00).

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 42-52, 59-71, 77-88

Δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες των ομίλων του Basketball Champions League ΕΔΩ.//ΜΛ.

Περισσότερα Εδω

Ο ΠΑΟΚ “διέλυσε” την Γαλατάσαραϊ στην Πόλη

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr