Home ΔΙΕΘΝΗ Συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ με τον ηγέτη της Χαμάς: Αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ θα έχει «μεγάλες συνέπειες»

Συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ με τον ηγέτη της Χαμάς: Αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ θα έχει «μεγάλες συνέπειες»

by _
0 comment 167 views
Συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ μ…
Συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ μ…

Συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ με τον ηγέτη της Χαμάς: Αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ θα έχει «μεγάλες συνέπειες»

Ο Αμπντολαχιάν είχε προειδοποιήσει χθες ότι Συρία, Χεζμπολάχ και Ιράν είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Το Ιράν προειδοποίησε για «μεγάλες συνέπειες» εάν το Ισραήλ δεν σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, ανέφερε η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σάββατο.

 «Εάν τα εγκλήματα πολέμου και η γενοκτονία του ισραηλινού απαρτχάιντ δεν σταματήσουν αμέσως, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να υπάρξουν εκτεταμένες συνέπειες», ανέφερε η Αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ.

«Το γεγονός ότι το σιωνιστικό καθεστώς μαρτυρεί εκατοντάδες Παλαιστίνιους κάθε μέρα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και αυτό το έγκλημα πολέμου, καθώς και ο ανθρώπινος αποκλεισμός της Γάζας και η διακοπή νερού, τροφίμων και φαρμάκων, πρέπει να τερματιστεί», είπε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν.

«Εάν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος κατά του παλαιστινιακού λαού και πολιτών συνεχιστούν, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση στην περιοχή θα παραμείνει η ίδια», συμπλήρωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμίρ Αμπντολαχιάν εξέφρασε παρόμοια αίσθηση σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ είχε συνάντηση και με τον αρχηγό της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στη Ντόχα του Κατάρ.

Συρία, Χεζμπολάχ, Ιράν είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη προειδοποιεί ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Χθες από τη Βηρυτό ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είχε δηλώσει ότι είναι ακόμη εφικτό να αποφευχθεί μια «γενικευμένη κρίση» στη Μέση Ανατολή, σχολιάζοντας τους φόβους για μια ανάφλεξη στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ, στις 7 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ακόμη μια πολιτική ευκαιρία να αποφευχθεί μια γενικευμένη κρίση στην περιοχή», είπε ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, προειδοποιώντας όμως ότι «ίσως να είναι πολύ αργά τις επόμενες ώρες».

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ φοβούνται το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου στα σύνορα με τον Λίβανο εάν η Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, αποφασίσει να παρέμβει στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Στις δηλώσεις που έκανε από την πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε ότι οι σύμμαχοι του Ιράν (Συρία, Χεζμπολάχ, Ιράν), που ανεπισήμως αποκαλούνται «Άξονας της Αντίστασης», μπορεί να αντιδράσουν στην περίπτωση κλιμάκωσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. «Η αντίσταση (σ.σ. στο Ισραήλ) στα άλλα μέτωπα εξέτασε όλα τα πιθανά σενάρια, έχει το δάχτυλο στη σκανδάλη», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο εάν το Ισράηλ ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα.

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι ο Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σάλεχ αλ Αρούρι, στέλεχος της Χαμάς και τον Ζιάντ αλ-Ναχάλα, τον ηγέτη του Ισλαμικού Τζιχάντ. Μετά τη Βηρυτό, ο Ιρανός υπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Κατάρ.

Μολονότι η Τεχεράνη στηρίζει τη Χαμάς, η ιρανική ηγεσία επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι.

________
Israel, War, Wr in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr