Home ΗΠΑ Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν επικοινώνησε με Νετανιάχου και Αμπάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν επικοινώνησε με Νετανιάχου και Αμπάς

by _
0 comment 105 views
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν επικοινώνησε με Νετανιάχου και Αμπάς
Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν επικοινώνησε με Νετανιάχου και Αμπάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν επικοινώνησε με Νετανιάχου και Αμπάς

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των αμάχων σε νερό, τρόφιμα και ιατρική φροντίδα – Εξέφρασε την «πλήρη υποστήριξή του» στην Παλαιστινιακή Αρχή – Ο Αμπας απορρίπτει τη μετακίνηση των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τα γραφεία του ισραηλινού και του παλαιστίνιου ηγέτη.

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Μπάιντεν ότι χρειάζεται «ενότητα και αποφασιστικότητα» για την επίτευξη των πολεμικών στόχων κατά της κυρίαρχης στην Γάζα Χαμάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ. Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για την υποστήριξή του.

Ο  Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον  Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο οι αθώοι άμαχοι να έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης δήλωσε στον Τζο Μπάιντεν ότι απορρίπτει παντελώς τη μετακίνηση των Παλαιστινίων από τη Γάζα στο πλαίσιο της ισραηλινής επίθεσης σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε «το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση» των Παλαιστινίων και καταδίκασε την Χαμάς κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Μαχμούντ Αμπάς.

«Η Χαμάς δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα. Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την «πλήρη υποστήριξή του» στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΣΩ >> https://www.protothema.gr/world/article/1424040/polemos-sto-israil-o-baiden-epikoinonise-me-netaniahou-kai-abas/

Israel, War, Wr in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr