Home ΚΟΣΜΟΣ Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την…Tesla και τη Fourier Intelligence

Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την…Tesla και τη Fourier Intelligence

by _
0 comment 141 views
Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την…Tesla και τη Fourier Intelligence
Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την…Tesla και τη Fourier Intelligence

Εντυπωσιακά ανθρωποειδή ρομπότ από την Tesla και τη Fourier Intelligence

Επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους.
Εικόνα >> FOURIER INTELLIGENCE-ROBOTICS

Τις δυνατότητές τους επιδεικνύουν τα ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla (Optimus) και της Fourier Intelligence από τη Σιγκαπούρη (GR-1).

Σύμφωνα με τη Fourier, το GR-1 μπορεί να μεταφέρει φορτίο 50 κιλών, παρά τα φαινομενικά «λεπτεπίλεπτα» χέρια και πόδια του- με την εταιρεία να υποδεικνύει πως το ρομπότ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα αποκατάστασης για να βοηθά πχ ανθρώπους να σηκώνονται από κρεβάτια και καροτσάκια.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του New Atlas, η Fourier έχει ήδη πει ότι σκοπεύει να έχει διαθέσει 100 ρομπότ του τύπου σε πελάτες μέχρι το τέλος του έτους, απέναντι σε ανταγωνιστές όπως η Agility, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε πως οι εγκαταστάσεις της (RoboFab) στο Σάλεμ του Όρεγκον θα γίνουν «το πρώτο εργοστάσιο ανθρωποειδών ρομπότ στον κόσμο). Σημειώνεται πως η Tesla, από πλευράς της, δεν μιλά για παραγωγή ακόμα, προτιμώντας να αυξάνει τις δυνατότητες αυτόνομης λειτουργίας του Optimus.

Το ρομπότ χρησιμοποιεί συστήματα αντίστοιχα αυτών που χρησιμοποιούνται στο «Full Self Driving» σύστημα αυτόματου πιλότου της εταιρείας. Το Optimus είναι ικανό να εντοπίζει με ακρίβεια τα χέρια και τα πόδια του και να καθορίζει τη θέση τους στον χώρο απλά και μόνο κοιτώντας τα. Η Tesla λέει πως αυτό το σύστημα self-calibration βοηθά το ρομπότ να μαθαίνει νέες δουλειές πιο αποτελεσματικά.

Προς το παρόν το ρομπότ είναι πολύ αργό, ωστόσο οι κινήσεις του χαρακτηρίζονται από ακρίβεια και ομαλότητα, ενώ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σταθερό από πολλές απόψεις.



You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr