Home Greek News Aπόλυτος ο αιφνιδιασμός: «Η Χαμάς δεν θέλει και δεν προετοιμάζει πόλεμο» έλεγαν οι Ισραηλινοί αξιωματικοί αποκαλύπτει η Haaretz – «Πιάστηκαν στον ύπνο» στο Ισραήλ, υποστηρίζει το BBC

Aπόλυτος ο αιφνιδιασμός: «Η Χαμάς δεν θέλει και δεν προετοιμάζει πόλεμο» έλεγαν οι Ισραηλινοί αξιωματικοί αποκαλύπτει η Haaretz – «Πιάστηκαν στον ύπνο» στο Ισραήλ, υποστηρίζει το BBC

by _
0 comment 106 views
Aπόλυτος ο αιφνιδιασμός: «Η Χαμάς δεν θέλει και δεν προετοιμάζει πόλεμο» έλεγαν οι Ισραηλινοί αξιωματικοί αποκαλύπτει η Haaretz – «Πιάστηκαν στον ύπνο» στο Ισραήλ, υποστηρίζει το BBC
Aπόλυτος ο αιφνιδιασμός: «Η Χαμάς δεν θέλει και δεν προετοιμάζει πόλεμο» έλεγαν οι Ισραηλινοί αξιωματικοί αποκαλύπτει η Haaretz – «Πιάστηκαν στον ύπνο» στο Ισραήλ, υποστηρίζει το BBC

Aπόλυτος ο αιφνιδιασμός: «Η Χαμάς δεν θέλει και δεν προετοιμάζει πόλεμο» έλεγαν οι Ισραηλινοί αξιωματικοί αποκαλύπτει η Haaretz

«Πιάστηκαν στον ύπνο» στο Ισραήλ, υποστηρίζει το BBC

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ σκοτώνοντας, σύμφωνα με το Reuters, περισσότερους από 200 στρατιώτες και πολίτες και τραυματίζοντας[πάνω από 1300, μέχρι στιγμής, στην μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση της ιστορίας στο εσωτερικό μιας χώρας κατά της ίδιας της χώρας!

Μάλιστα σύμφωνα με αποκάλυψη της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, ανώτεροι αξιωματούχοι των Ισραηλινών Δυνάμεων (IDF) και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, εκτιμούσαν σε συζητήσεις τους μέσα στην εβδομάδα ότι «η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για πόλεμο και δεν προετοιμάζεται για αυτόν».

Οι κουβέντες που έγιναν, αφορούσαν την πιθανότητα ενός πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή τις συγκρούσεις στο φράχτη τις τελευταίες εβδομάδες.

Η θέση των ανώτερων Ισραηλινών αξιωματούχων ήταν ότι η Χαμάς «κρατούσε σε ένα επίπεδο τις συγκρούσεις, αλλά δεν θα κλιμάκωνε και δεν θα ξεκινούσε έναν πόλεμο που θα έβλαπτε τους κατοίκους της Γάζας και όσα έχουν επιτευχθεί ως τώρα, στο πλαίσιο των έμμεσων επαφών για τη διευθέτηση με το Ισραήλ».

Μετά τα σημερινά δεδομένα, τον αιφνιδιασμό των υπηρεσιών πληροφοριών και της πλήρους κατάρρευσης της επιχειρησιακής άμυνας στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, αναλυτής της Haaretz εκτιμά πως το Ισραήλ αναμένεται να απαντήσει με «μεγάλη ισχύ» και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός χερσαίου ελιγμού και της κατάληψης της Λωρίδας.

Το ξέσπασμα μιας εκστρατείας σε πολλαπλά πεδία είναι επίσης ένα πιθανό σενάριο. Και φυσικά, στο τέλος του πολέμου, θα υπάρξει «μια βαθιά έρευνα για την αποτυχία των πληροφοριών και της πολιτικής» που έφεραν τη Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη.

Άμεση ανάλυση BBC: Κολοσσιαία αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών – «Πιάστηκαν στον ύπνο»

Με ένα σύντομο κείμενο του ανταποκριτή θεμάτων ασφαλείας, Frank Gardner, το BBC, επιρρίπτει ευθύνες στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για την πρωτοφανή επίθεση μαχητών της Χαμάς που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί και ακόμη ένας από την πλευρά των Παλαιστινίων.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για μια κολοσσιαία αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών για το Ισραήλ.

Ο συντάκτης αναφέρει πως «η χώρα διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα και εξελιγμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Έχει πληροφοριοδότες ενσωματωμένους μέσα σε μαχητικές ομάδες όχι μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στον Λίβανο, τη Συρία και αλλού».

Συνεχίζει σημειώνοντας πως «Έχει, στο παρελθόν, καταφέρει να δολοφονήσει ηγέτες μαχητών είτε με πλήγματα ακριβείας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είτε ακόμη και με παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα. Και όμως σήμερα, στο τέλος μιας εβραϊκής γιορτής, φαίνεται ότι την έπιασε ο ύπνος στο τιμόνι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το BBC καταλήγει μεταδίδοντας ότι «Η Χαμάς μπόρεσε να σχεδιάσει και να εξαπολύσει αυτή την προσεκτικά συντονισμένη επίθεση κατά του Ισραήλ με απόλυτη μυστικότητα. Το ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει με μαζική ισχύ είναι δεδομένο. Αλλά οι Ισραηλινοί θα αναρωτιούνται τώρα γιατί οι κατάσκοποι του έθνους τους απέτυχαν να το δουν να έρχεται και να προειδοποιήσουν τη χώρα αναλόγως».

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/apokalypsi-haaretz-ti-syzitousan-oi-israilinoi-aksiomatouxoi-i-xamas-den-thelei-kai-den-proetoimazei-polemo/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr