Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES ΒΟΜΒΑ Κορυφαίου δημοσιογράφου Seymour Hersh: «Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Η Ρωσία κέρδισε. Δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση»

ΒΟΜΒΑ Κορυφαίου δημοσιογράφου Seymour Hersh: «Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Η Ρωσία κέρδισε. Δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση»

by _
0 comment 191 views
Seymour Hersh: ‘The War Is Over…Russia Has Won’
Seymour Hersh: ‘The War Is Over…Russia Has Won’

ΒΟΜΒΑ Κορυφαίου δημοσιογράφου Seymour Hersh: «Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Η Ρωσία κέρδισε. Δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση»

25 Σεπτεμβρίου 2023 Νιάμ Χάρις

Fact checked


Ο βραβευμένος δημοσιογράφος Seymour Hersh δήλωσε ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει και η Ρωσία κέρδισε.

Επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αναφοράς του στη πλατοφόρα Substack την περασμένη Πέμπτη, ο Hersh είπε “Δεν υπάρχει πια επίθεση στην Ουκρανία, αλλά ο Λευκός Οίκος και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να συνεχίσουν το ψέμα”.



Το Sputnik  αναφέρει: Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ είπε στον βετεράνο δημοσιογράφο Seymour Hersh ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ο βραβευμένος ερευνητής ρεπόρτερ έγραψε στο ιστολόγιό του ότι «σημαντικά στοιχεία στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών» εκτιμούν ότι «ο αποθαρρυμένος στρατός της Ουκρανίας έχει παραιτηθεί από τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις βαριά ναρκοθετημένες ρωσικές αμυντικές γραμμές τριών επιπέδων».

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος είπε ότι οι μάχες συνεχίζονται μόνο «επειδή ο Ζελένσκι επιμένει ότι πρέπει».

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση στα κεντρικά του γραφεία ή στον Λευκό Οίκο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός και κανένα ενδιαφέρον για συνομιλίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον τερματισμό της σφαγής», έγραψε ο Χερς.



Το Κίεβο και η Ουάσιγκτον ισχυρίζονται ότι οι ένοπλες και εκπαιδευμένες δυνάμεις του ΝΑΤΟ της Ουκρανίας σημειώνουν σταθερή πρόοδο. Αλλά σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της επίθεσης στις 4 Ιουνίου, έχουν προχωρήσει μόνο λίγα χιλιόμετρα σε δύο στενούς άξονες, καταλαμβάνοντας μια χούφτα εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα χωριά — με κόστος πάνω από 71.000 θύματα και εκατοντάδες τανκς και πυροβόλα πυροβόλα .

«Είναι όλα ψέματα», είπε η πηγή. «Υπήρξαν κάποιες πρώτες ουκρανικές διεισδύσεις τις πρώτες ημέρες της επίθεσης του Ιουνίου, και οι Ρώσοι υποχώρησαν για να τους ξεγελάσουν. Και όλοι σκοτώθηκαν μετά».

Αποκάλυψε ότι «μεγάλα στοιχεία» των δυνάμεων του Κιέβου «ακύρωσαν ουσιαστικά την επίθεση» — μια εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε από μια πρόσφατη κυκλοφορία αναφορών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για απώλειες που προκλήθηκαν σε ουκρανικές ομάδες επίθεσης στα κύρια νότια μέτωπα γύρω από το Ραμποτίνο στο Ζαπορόζιε και στο νότο της Vremevka στο Ντόνετσκ.

Ο πράκτορας των υπηρεσιών μυστικών πληροφοριών είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ήταν ανόητος να εξοπλίσει την Ουκρανία και να βάλει το έδαφος για τη σύγκρουση, γνωρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αναγκαζόταν να απαντήσει στρατιωτικά.



“Ο πόλεμος τελείωσε. Η Ρωσία κέρδισε. Δεν υπάρχει πλέον ουκρανική αντεπίθεση, αλλά ο Λευκός Οίκος και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να συνεχίσουν το ψέμα», είπε ο αξιωματούχος στον Hersh. «Η αλήθεια είναι ότι εάν ο ουκρανικός στρατός λάβει εντολή να συνεχίσει την επίθεση, ο στρατός θα έκανε ανταρσία. Οι στρατιώτες δεν είναι πια πρόθυμοι να πεθάνουν, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με τα ψέματα και τις βλακείες που γράφει ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr