Home ΔΙΕΘΝΗ Λουκασένκο: Η Δύση ετοιμάζεται να «ξεφορτωθεί» τον Ζελένσκι 

Λουκασένκο: Η Δύση ετοιμάζεται να «ξεφορτωθεί» τον Ζελένσκι 

by _
0 comment 153 views
Belarusian President Alexander Lukashenko ©  M…
Belarusian President Alexander Lukashenko ©  M…

Belarusian President Alexander Lukashenko ©  Mikhail Metzel;  POOL;  RIA Novosti

Λουκασένκο: Η Δύση ετοιμάζεται να «ξεφορτωθεί» τον Ζελένσκι

Ο Λευκορώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει μια σύνδεση των ΗΠΑ με την έναρξη της διαμάχης για τα σιτηρά με την Ουκρανία από την Πολωνία…

Η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως στους εταίρους της να «αποβάλουν» τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι καθώς έχει γίνει ενοχλητικός, ισχυρίστηκε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης την Παρασκευή.

Ο Λουκασένκο επεσήμανε τη συνεχιζόμενη διαμάχη για τα σιτηρά μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας ως παράδειγμα αυτής της νέας πολιτικής, σημειώνοντας ότι η Βαρσοβία ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ζελένσκι, αλλά τώρα ασκεί έντονη κριτική στον εταίρο της.

Αυτή η αλλαγή συνέβη αφού η Πολωνία, μαζί με την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, απαγόρευσαν μονομερώς την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών παρά το γεγονός ότι η ΕΕ επέλεξε να άρει το εμπάργκο της σε όλο το μπλοκ. Με τη σειρά του, το Κίεβο υπέβαλε διαφωνίες κατά των τριών χωρών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

«Πιστεύετε ότι η Πολωνία ασκεί πίεση στη φτωχή Ουκρανία σήμερα χωρίς λόγο; Όχι, τους δόθηκε το πράσινο φως από το εξωτερικό: Πρέπει να απορρίψουμε αυτόν τον Ζελένσκι, τον έχουμε βαρεθεί», είπε ο Λουκασένκο.

Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επερχόμενες προεδρικές εκλογές και πρότεινε ότι κανείς δεν θα νοιαστεί για τον Ζελένσκι σε αυτό το σημείο.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε την Παρασκευή ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει με τον Ζελένσκι καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη επίσκεψή του εν καιρώ πολέμου στην Ουάσιγκτον, επέμεινε ότι ο συνεχιζόμενος αγώνας του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας βασίζεται στη συνεχή στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και φέρεται να είπε ότι εάν δεν λάβει τη βοήθεια, «θα χάσει τον πόλεμο».

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση Μπάιντεν ξοδεψε 115 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, ζητώντας πρόσφατα να εγκριθούν επιπλέον 24 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του μήνα. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός νομοθετών, κυρίως του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, άρχισαν να αντιτίθενται στη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Ζελένσκι με χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Josh Hawley από το Μιζούρι τόνισε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να διοχετεύουν ασταμάτητα χρήματα στην Ουκρανία, ειδικά επειδή το Κίεβο δεν έχει «τίποτα να δείξει γι’ αυτό». Ο γερουσιαστής προφανώς αναφερόταν στην πολυδιαφημισμένη καλοκαιρινή αντεπίθεση του Κιέβου, η οποία δεν κατάφερε να αποφέρει σημαντικά εδαφικά κέρδη.

Ο Χάουλι επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξοδέψουν «μια δεκάρα παραπάνω για την Ουκρανία» και αντ’ αυτού θα πρέπει να διενεργήσουν έλεγχο των δισεκατομμυρίων που έχουν ήδη χορηγηθεί. Πρότεινε επίσης ότι η Γερμανία και άλλοι ευρωπαίοι σύμμαχοι θα πρέ

————

SOURCE: https://www.rt.com/news/583412-lukashenko-west-dumping-zelensky/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr