Home ΔΙΕΘΝΗ Δεξιός Πολωνός βουλευτής παραδίδει λογαριασμό $23 δις. στην πρεσβεία της Ουκρανίας! – Μετήλθε απίστευτο κόλπο για να πείσει τον Πολωνό πρωθυπουργό να κόψει τη χρηματοδότηση στον Ζελένσκι!

Δεξιός Πολωνός βουλευτής παραδίδει λογαριασμό $23 δις. στην πρεσβεία της Ουκρανίας! – Μετήλθε απίστευτο κόλπο για να πείσει τον Πολωνό πρωθυπουργό να κόψει τη χρηματοδότηση στον Ζελένσκι!

by _
0 comment 169 views

Δεξιός Πολωνός βουλευτής παραδίδει λογαριασμό 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πρεσβεία της Ουκρανίας! – Μετήλθε απίστευτο κόλπο για να πείσει τον Πολωνό πρωθυπουργό να κόψει τη χρηματοδότηση στον Ζελένσκι!

By Richard Abelson Sep. 23, 2023 11:00 am

Από Richard Abelson 23 Σεπτεμβρίου 2023 11:00 π.μ.


Ο δεξιός Πολωνός βουλευτής Krzysztof Bosak (στα αριστερά στο ακόλουθο βίντεο) παρέδωσε έναν «λογαριασμό» για 101 δισεκατομμύρια ζλότι (23 δισεκατομμύρια δολάρια) στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βαρσοβία την Τρίτη, απαιτώντας από το Κίεβο να επιστρέψει τη βοήθεια που έλαβε αφού μήνυσε την Πολωνία ενώπιον του Παγκόσμιου Εμπορίου Οργανισμός για την επιβολή απαγόρευσης εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία.

Ο Μπόσακ είναι μέλος του κοινοβουλίου του Sejm του δεξιού κόμματος Konfederacja, το οποίο θέτει υπό πίεση το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης PiS ενόψει των εθνικών εκλογών τον επόμενο μήνα, καθώς όλο και περισσότεροι Πολωνοί κουράζονται από τις ατελείωτες απαιτήσεις του Κιέβου.

Η Πολωνία υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό «χάλασε» καθώς η Ουκαρίν πλημμυρίζει τις αγορές της με φθηνά σιτηρά.

Ο λογαριασμός της Bosak περιελάμβανε 15 δισεκατομμύρια ζλότι (3,47 δισεκατομμύρια) για στρατιωτική βοήθεια, 4,3 δισεκατομμύρια ζλότι (1 δισεκατομμύριο δολάρια) για ανθρωπιστική βοήθεια και 1,6 δισεκατομμύρια ζλότι (0,37 δισεκατομμύρια δολάρια) οικονομική βοήθεια.

«Πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε σκληρά, όπως παίζουν οι Ουκρανοί ολιγάρχες, οι οποίοι εκπροσωπούνται από Ουκρανούς πολιτικούς», είπε ο Μπόσακ σε συνέντευξη Τύπου.

Μια μέρα μετά το κόλπο του Μπόσακ, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανακοίνωσε ότι η Πολωνία δεν στέλνει πλέον όπλα στην Ουκρανία επειδή θέλει να οπλιστεί «με τα πιο σύγχρονα όπλα», είπε ο Μοραβιέτσκι.

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr