Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Aμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed – Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για «παύση» η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Aμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed – Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για «παύση» η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

by _
0 comment 123 views

Precious MONEX

Aμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed

Επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για «παύση» η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε την Τετάρτη να διατηρήσει τα επιτόκια στο 5,25% με 5,50%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για «παύση» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν μία ακόμα αύξηση επιτοκίων εώς το τέλος του έτους και πιο σφιχτή νομισματική πολιτική κατά τη διάρκεια του 2024 από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως. 

Όπως και τον Ιούνιο, οι προβλέψεις των αξιωματούχων για την πορεία των επιτοκίων δείχνουν κατά μέσο όρο ότι θα φτάσουν στο 5,5% με 5,75% φέτος, υψηλότερα κατά 25 μονάδες βάσης σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. 

Ωστόσο, αναμένουν τώρα ότι τα επιτόκια θα υποχωρήσουν μόνο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα το 2024 αντί για 1 ποσοστιαία μονάδα που ανέμεναν τον Ιούνιο. Ειδικότερα, τα επιτόκια προβλέπεται να μειωθούν στο 5,1% ώς το τέλος του 2024 και στο 3,9% ώς το τέλος του 2025.

Ο πληθωρισμός προβλέπεται να υποχωρήσει στο 3,3% ώς το τέλος του έτους, στο 2,5% την επόμενη χρονιά και στο 2,2% ώς το τέλος του 2025. 

«Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός» τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC), το οποίο περιλαμβάνει προβλέψεις για ισχυρότερη ανάπτυξη και αγορά εργασίας από ό,τι προηγουμένως, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο «ομαλής προσγείωσης».

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr