Home ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα – Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι (βίντεο)

Ιταλία: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα – Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι (βίντεο)

by _
0 comment 127 views
 
 

Ιταλία: «Καραβιές» μεταναστών στη Λαμπεντούζα – Έφτασαν 7.000 μέσα σε 24 ώρες, βοήθεια ζητά η Μελόνι (βίντεο)

«Είμαστε σε πόλεμο» λέει η Ρώμη – Σαλβίνι: Αν οι αφίξεις συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό, η χώρα μου θα καταρρεύσει

Αλλεπάλληλα είναι, τις τελευταίες ώρες, τα μηνύματα από τη Ρώμη που με κάθε τρόπο θέλει να υπογραμμίσει ότι τα όριά της δοκιμάζονται από τις αθρόες αφίξεις μεταναστών.

Δεκάδες σκάφη, γεμάτα με μετανάστες από την Τυνησία, κατέκλυσαν την Τετάρτη τη Λαμπεντούζα. Ειδικότερα, σχεδόν 7.000 μετανάστες έφτασαν σε διάστημα περίπου 24 ωρών, κάτι που είναι ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί.

Μελόνι: Να σταματήσουν οι καραβιές

Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό αναφέρθηκε νωρίτερα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai.

«Το θέμα των μετεγκαταστάσεων είναι δευτερεύουσας σημασίας, τους τελευταίους μήνες ήταν ελάχιστες. Το πρόβλημα είναι να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία, αλλά ακόμη δεν βλέπω να φτάνουν συγκεκριμένες απαντήσεις», τόνισε η Μελόνι. Eπιβεβαίωσε ότι «πριν από λίγο καιρό η Ιταλία πληροφόρησε τους εταίρους της ότι δεν μπορεί να πάρει αυτόματα πίσω όσους ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες και, αρχικά, είχαν εισέλθει στην Ευρώπη από την Ιταλία». «Τα hotspot μας είναι γεμάτα και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ! >> https://www.protothema.gr/world/article/1412266/italia-karavies-metanaston-sti-labedouza-eftasan-7000-mesa-se-24-ores-voitheia-zita-i-meloni-video/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr