Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES Κυβερνοεπίθεση στο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στο Λονδίνο, πάρθηκαν δεδομένα 47.000 Αστυνομικών. ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ…ΜΑΞΙΜΟΥ;;;

Κυβερνοεπίθεση στο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στο Λονδίνο, πάρθηκαν δεδομένα 47.000 Αστυνομικών. ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ…ΜΑΞΙΜΟΥ;;;

by _
0 comment 292 views
Κυβερνοεπίθεση στο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στο Λονδίνο, πάρθηκαν δεδομένα 47.000 Αστυνομικών
Κυβερνοεπίθεση στο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στο Λονδίνο, πάρθηκαν δεδομένα 47.000 Αστυνομικών

Κυβερνοεπίθεση στο σύστημα βιομετρικών ταυτοτήτων στο Λονδίνο, πάρθηκαν δεδομένα 47.000 Αστυνομικών

Η επίθεση στον κυβερνοχώρο της Μητροπολιτικής αστυνομίας οφειλόταν σε προμηθευτή που τύπωνε ταυτότητες αξιωματικών και προσωπικού.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι τα συστήματά της παραβιάστηκαν.

Οι χάκερ πίσω από την επίθεση στον κυβερνοχώρο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Υπάρχει η υποψία ότι τα κλεμμένα δεδομένα είχαν πρόσβαση πιθανότατα από τον Ιρλανδικό Ρεπουμπλικανικό Στρατό με τον οποίο το τμήμα συνήψε ειρηνευτική συμφωνία πριν από 25 χρόνια.

ROY RAMM – πρώην διοικητής ειδικών επιχειρήσεων στη Scotland Ya: Όταν εκτελούσα μυστικές επιχειρήσεις για το Met, στέλνοντας αξιωματικούς για να διεισδύσουν σε εγκληματικές συμμορίες, δεν θα μπορούσα να έχω κοιμηθεί τη νύχτα χωρίς να γνωρίζω ότι η δύναμη μας προστάτευε τις ταυτότητές τους.

Καθώς αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες υπό τις διαταγές μου διακινδύνευαν τη ζωή τους για τη δουλειά, η ύψιστη προτεραιότητά μου ήταν να τους κρατήσω ασφαλείς.

Έτσι, η χθεσινή αποκάλυψη ότι χάκερ υπολογιστών είχαν αποκτήσει τα προσωπικά στοιχεία 47.000 αξιωματικών και προσωπικού της Met Police με τρόμαξε.

Η διατήρηση του απορρήτου των προσωπικών πληροφοριών, όπως ονόματα και αριθμοί ταυτότητας, φωτογραφίες και επίπεδα ελέγχου, είναι θεμελιώδους σημασίας για την ασφάλεια και ωστόσο κατά κάποιο τρόπο έγινε πρόσβαση σε αυτές τις λεπτομέρειες μέσω κυβερνοεπίθεσης σε εργολάβο που ήταν υπεύθυνος για την εκτύπωση καρτών εντολών και καρτών προσωπικού.

Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί πόσο σοβαρό μπορεί να είναι αυτό. Όχι μόνο κινδυνεύουν όλοι οι 35.000 αξιωματικοί του Met, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των οικογενειών τους.

Στις 26 Αυγούστου 2023, το τμήμα επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα πληροφορικής του. Αυτό οφείλεται στο ότι ένας από τους προμηθευτές του, τον οποίο το τμήμα δεν κατονόμασε στις δηλώσεις του, έγινε στόχος χάκερ.

«Συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να κατανοήσουμε εάν υπήρξε παραβίαση ασφαλείας σε σχέση με τα δεδομένα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», ανέφερε η επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό με τον προμηθευτή της Met .

Η στοχευμένη εταιρεία που προσέφερε υπηρεσίες στο Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας είχε πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία του προσωπικού. Περιλάμβανε ονόματα, φωτογραφίες, βαθμούς, αριθμούς μισθοδοσίας και βαθμίδες ελέγχου αξιωματικών του αστυνομικού τμήματος.

Η εταιρεία φέρεται να τύπωσε δελτία ταυτότητας και κάρτες προσωπικού για το Met του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι από τις μεγαλύτερες αστυνομικές δυνάμεις του.

ΠΗΓΗ >> crime-study.gr

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr